Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τρισάγιο στη μνήμη των δυο χρυσαυγιτών που δολοφονήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο



Πολλοί πολίτες και οπαδοί της Χρυσής Αυγής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης για τρισάγιο στη μνήμη των δύο νεαρών που δολοφονήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο.
Οι δρόμοι γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο παραμένουν κλειστοί.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή πενθεί για τους δύο ανθρώπους που ανήκουν στην οικογένειά της και σημείωσε με νόημα πως “οι ψυχές του Μάνου και του Γιώργου είναι φωτεινοί φάροι”.
Ο κ. Κασιδιάρης κατέληξε λέγοντας πως ο ελληνικός λαός θα παραμείνει ενωμένος αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Αυτήν την ώρα, περίπου 500 άτομα, φίλοι της Χρυσής Αυγής αλλά και απλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της οργάνωσης ανταποκρινόμενοι στο
κάλεσμα για τρισάγιο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους δύο νεαρούς που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.
Έτσι στις 19:00 ξεκίνησε το τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου και του Μάνου, στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου 420 και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Κάποιοι αφήνουν λουλούδια, άλλοι κρατούν κεριά...
Στο τρισάγιο βρίσκεται σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Νίκος Μίχος, Γιώργος Γερμενής κ.α
Σε μια συμβολική κίνηση οι κάτοικοι άλλαξαν την ταμπέλα του δρόμου με μία που γραφει: "Οδός Δημοκρατίας - Γιώργου Φουντούλη, Μάνου Καπελώνη".

Οικολόγοι Πράσινοι: Να ορθώσουμε φραγμό στη βία

Την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο καταδικάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κάθε πολίτης να ορθώσουν «φραγμό στη βία, φραγμό... στη διολίσθηση της χώρας στο δρόμο του αίματος».
«Η κρίση δεν δικαιώνει οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ούτε οδηγείται σε διέξοδο με αυτή. Η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής οδηγεί σε κάθε περίπτωση σε επικίνδυνους δρόμους για τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, το ίδιο το μέλλον της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Πηγή:tromaktiko

Προκαλεί κι εξοργίζει… Ο ειδικός εκκαθαριστής δεν δίνει στη Βουλή τη συμφωνία πώλησης της Δωδώνης

 
 Προκαλεί κι εξοργίζει... Ο άνθρωπος που διορίστηκε και χειρίστηκε την πώληση της Δωδώνης αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο στη Βουλή των Ελλήνων, επικαλούμενος κάποιο σύμφωνο εμπιστευτικότητας.
Ο ειδικός εκκαθαριστής, ο οποίος δέχθηκε από την πρώτη στιγμή τα βέλη, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ακόμη και σήμερα που τα πράγματα στην Ήπειρο έχουν οδηγηθεί στο μη παρέκει....
Ο ειδικός εκκαθαριστής, απαξιεί να απαντήσει στους εκλεγμένους βουλευτές και έχοντας πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην Ήπειρο, μιλά ακόμη για μία πώληση προς όφελος των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Αυτοπυροβολήθηκε 86χρονος στα Γιάννινα

 
Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει γύρω στις δέκα το πρωί του Σαββάτου ένας ηλικιωμένος, στο σπίτι του κοντά στην πλατεία Ομήρου στα Γιάννινα.
Ο 86χρονος πήρε το κυνηγετικό όπλο, βγήκε στην αυλή του σπιτιού και εκεί το έστρεψε εναντίον του εαυτού του.
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν το ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Αστυνομίας. Ο ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη γειτονιά όπου ζούσε ο ηλικιωμένος. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη κι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για κείνον.
Πηγή:vdella

 

 

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία διέθετε προς πώληση

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που βρίσκονται στον εκτελεστικό πυρήνα της οργάνωσης, τη στιγμή που έκλεβαν φορτηγό, το οποίο θα μεταφόρτωναν σε όχημα οδικής βοήθειας 
Ταυτοποιήθηκε ως εγκέφαλος και συντονιστής - στρατολόγος του κυκλώματος ένας 43χρονος , ενώ εντοπίστηκε μάντρα οχημάτων στο Αγρίνιο, όπου μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα
Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από διάφορες περιοχές των Νομών Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρέβεζας

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία είτε διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τροποποιούσε τους αριθμούς αναγνώρισης τους και τα έθετε στην κυκλοφορία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα!

 «Μας πέταξαν έξω σαν τα γατιά» καταγγέλλει το ζευγάρι ανέργων που «έχασε» το σπίτι του.
Για ένα χρέος 1700 ευρώ από ανεξόφλητα κοινόχρηστα έχασε το σπίτι του ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη!
Όπως εξηγεί η κα Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου αγοριού, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε αυτή και η οικογένεια της και το οποίο βρισκόταν στην οδό Σκρά στην Ξάνθη, βγήκε στο σφυρί στις 16 Οκτωβρίου για ένα χρέος περίπου 1.700 ευρώ το οποίο προερχόταν από ανεξόφλητα κοινόχρηστα στην οικοδομή που διέμεναν, και τα οποία αδυνατούσαν να αποπληρώσουν.
Σύμφωνα με το thrakitoday, το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.

Σας ενοχλούν άγνωστοι με απόκρυψη; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε και τσακώστε τους!

Γράφει η Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου, Δικηγόρος
Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές , εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από…. άγνωστο ή απόρρητο αριθμό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής: μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).
Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.

Υγεία: Οι 25 τροφές που καταστρέφουν τα δόντια

Δεν είναι μόνο η ζάχαρη που δημιουργεί προβλήματα στα δόντια μας, αλλά και πλήθος άλλων τροφών που θεωρούνται -κατά κοινή ομολογία- αθώες.
Οι 25 τροφές που καταστρέφουν τα δόντια είναι οι εξής...
Αναψυκτικά
Περιέχουν οξέα που αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών μας.
Μήλα
Εάν τα δόντια σας είναι ήδη αδύναμα, τότε σκληρές τροφές όπως είναι τα μήλα και τα καρότα, δεν είναι και ό, τι καλύτερο.
Καραμέλες
Οι καραμέλες μέχρι να λιώσουν στο στόμα, εκθέτουν τα δόντια σε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, ικανής να εισχωρήσει παντού.
Λαστιχωτές καραμέλες
Οι μαλακές και λαστιχωτές καραμέλες που κολλάνε στα δόντια, δίνουν χρόνο και «υλικά» για τη δημιουργία πλάκας στα δόντια.

Παρουσιάσθηκε το Γ΄βιβλίο του Σωκράτη Βασιλείου με τίτλο " Περιήγηση στο Δημοτικό τραγούδι"

 

Μπροστά σ' ένα εκλεκτό και υψηλών απαιτήσεων ακροατήριο, η Αγγελική Καραγεώργου και ο Κώστας Μήτσης παρουσίασαν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων, τον τρίτο τόμο της ''Περιήγησης στο δημοτικό τραγούδι'' του Σωκράτη Βασιλείου και τον συνοδευτικό ψηφιακό του δίσκο.
Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχτηκε ως οικοδεσπότης, ο Σωκράτης Βασιλείου λέγοντας:
''Σας προσκαλέσαμε εδώ, αγαπητοί φίλοι, για να παρακολουθήσετε την πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση ''Σπονδή στην Παράδοση''. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό της πορείας και της παρουσίας του περιοδικού ''Ήπειρος Άπειρος Χώρα'' και ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της ''Περιήγησης στο δημοτικό τραγούδι'', του οδοιπορικού μας στο χώρο και στον κόσμο του δημοτικού τραγουδιού...''

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών διοργανώνει την εκδήλωση ''100 χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα'', το Σάββατο 16 Νοεμβρίου , ώρα 20.30' στο Δημαρχείο Αχαρνών


Δέκα τρόποι για να ζεσταθούμε


Διαβάζοντας τον κατάλογο με τις «εναλλακτικές» που θα σας προβάλλουν αν πάτε σε μια έκθεση για τη θέρμανση ή σε ένα πολυκατάστημα, να ξέρετε προκαταβολικά ότι ισχύει ο ακόλουθος κανόνας.Η αγωνία των νοικοκυριών για το πώς θα ζεστάνουν και φέτος τα σπίτια τους είναι εύλογη. Γνωρίζουν ότι ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το πιο αισιόδοξο σενάριο για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα χρειαστούν πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά. Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, οι προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης πέφτουν βροχή. Όλες υπόσχονται «οικονομία». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 

Συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Την 1-11-2013/11.10 στην Πρέβεζα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (44,5) γραμμάρια φύλλων κάνναβης και (1) δενδρύλλιο κάνναβης.

Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα

Την 1-11-2013/16.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γρεβενών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών, (8) μηνών και (10) ημερών, για παράβαση του Ν. «Περί αλλοδαπών».

Τοπικό ντέρμπυ στα Γιάννινα μεταξύ ΑΓΣΙ και ΘΡΥΛΟΥ

Το τέταρτο συνεχόμενο «ροζ» φύλλο θα προσπαθήσει να κατακτήσει αύριο το απόγευμα στις 4 ο ΑΓΣΙ. Η  Γιαννιώτικη ομάδα μπάσκετ  θα αντιμετωπίσει σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι (μετά από τη νίκη με το Σπάρτακο), τον "Θρύλο" Ιωαννίνων. Όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση τον σέντερ Πάνο Μάντζιο, είναι στη διάθεση του προπονητή Παναγιώτη Κοντογιάννη.
Για πρώτη φορά, στην αποστολή θα συμπεριληφθεί και ο νεαρός Βασίλης Πάτρας, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Κλειστό της Λιμνοπούλας και η Διοίκηση του ΑΓΣΙ καλεί τον κόσμο να δώσει το παρών.





Αγιασμός και έναρξη της νέας περιόδου της Ένωσης Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη'', την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

 Όπως πέρσι έτσι και φέτος σας προσκαλούμε στον αγιασμό του Συλλόγου μας, που θα γίνει στα γραφεία μας στην Αγνώστων  Μαρτύρων 66,  Ν.Σμύρνη, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ.
Θα ακολουθήσει κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα της Ηπείρου καθώς θα έχουμε και ζωντανή μουσική. Σας περιμένουμε όλους!!!
Η πολιτιστική κληρονομιά είναι «κάτι» το οποίο παραδίδεται διαδοχικά από γενιά σε γενιά , με σκοπό την ορθή διαχείριση της, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Η παράδοση είναι μια ζώσα κοινωνική πραγματικότητα , που διαθέτει τη
δική της δυναμική και ευελιξία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Με αυτές τις πεποιθήσεις λειτουργούμε το σύλλογό μας , τόσο σαν μικρό κύτταρο διατήρησης του πολιτισμού και της παράδοσης της Ηπείρου , όσο και σαν στέκι ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής , μέσα στη μοναχική και αγχωτική καθημερινότητα μας .