Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Διευρυμένο ωράριο για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους



Από σήμερα, 1η Απριλίου, τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο των μουσείων σύμφωνα με το ΦΕΚ 787/2014. Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2014.

Δέκα απλά βήματα για να φτάσετε τα 100!



Ο γιατρός Dr.Oz, διευθυντής του Καρδιολογικού Ινστιτούτου στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και διάσημος για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε εκπομπές υγείας στις ΗΠΑ, μοιράζεται μαζί σας 10 βασικά μυστικά για να μείνετε υγιείς και να ξεκινάτε τη μέρα σας με ζωντάνια και ευεξία.

Νέο πρόγραμμα για προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ



Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στις επιχειρήσεις το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων ο Οργανισμός σχεδιάζει νέο πρόγραμμα για ακόμη 10.000 προσλήψεις για άτομα ηλικίας από 25 έως 66 ετών με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε το προηγούμενο.

Στις 10 Απριλίου ξεκινάει το πασχαλινό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα



Την Πέμπτη 10 Απριλίου ξεκινάει το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα ανοίξουν και την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου (11:00-18:00).

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ -Χωρίζεται στα δύο και το 30% πωλείται σε ιδιώτες



Αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ή αλλιώς «Τη Νέα Καθετοποιημένη Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η νέα εταιρεία θα προέλθει από τη ΔΕΗ ΑΕ, με την τελευταία να μεταβιβάζει ποσοστό 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, με τα αντίστοιχα δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και με αναλογικό ποσοστό της πελατειακής βάσης.

Ανακοίνωση Περιφερειακής Αρχής για κτηνοτροφία, ρυθμίσεις για το γάλα κ.α.

Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου έχει ως αρχή να συνεργάζεται με όλους ανεξαιρέτως του φορείς και τους βουλευτές της Ηπείρου. Οι προεκλογικές σκοπιμότητες δεν αναιρούν  την  ηθική υποχρέωση να τηρείται ο διακριτός ρόλος που πρέπει να υπάρχει σε ζητήματα που άπτονται της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της Τοπικής - Περιφερειακής - Αυτοδιοίκησης. Ειδικά μάλιστα όταν διαπιστώνεται άγνοια σε ορισμένα θέματα που θίγονται ή χρησιμοποιούνται  επιλεκτικά  θέσεις και προτάσεις με σαφείς προεκλογικές στοχεύσεις.

Περιφερειάρχης: Συνύπαρξη της κτηνοτροφίας με τη φύση

Στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα από το σύνολο των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου στο ισόγειο του μεγάρου της Περιφέρειας. 

Η στάση του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (31-3-2014)

Η στάση της παράταξης στις ψηφοφορίες του Περιφερειακού Συμβουλίου στα θέματα της συνεδρίασης ήταν η εξής :
1)        Σχετικά με τις εξελίξεις  για τους ΥΗΣ  Πουρνάρι Ι και ΙΙ
Υποβολή πρότασης με τα εξής σημεία : α) αντίθεση στην εκποίηση του Πουρναρίου 1 και 2 και συνολικά της «μικρής» ΔΕΗ
β) αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, που προωθούν η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαίκή Ένωση
γ) πολιτική δέσμευση της Περιφέρειας για διοργάνωση κινητοποιήσεων και συμμετοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων.
δ) προειδοποίηση στους υποψήφιους αγοραστές ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την παρουσία τους και, σε περίπτωση εκποίησης, θα αγωνιστεί για την επαναφορά της ΔΕΗ στον δημόσιο έλεγχο.
2)        Έγκριση 2ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
Αρνητική ψήφος, διότι η παράταξη έχει καταψηφίσει συνολικά τον Προϋπολογισμό του 2014 ως προϋπολογισμό φτώχειας, εξαθλίωσης και συμμόρφωσης στις μνημονιακές επιταγές και το Παρατηρητήριο 
3)        Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στον κόμβο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης με επαρχιακή οδό Κόνιτσας – Μπουραζάνι
Θετική ψήφος
4)        Γνωμοδότηση επί αιτήματος ΥΠ.Α.Α.Τ., για παραχώρηση  της χρήσης ακινήτου  με δημοπρασία, συνολικού εμβαδού 222.475,59 τ.μ.,  αγροκτήματος Μύλοι  Σμέρτου Φιλιατών, Δήμου Φιλιατών, Ν. Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1α άρθρ. 4 του Ν 4061/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του αρθρ. 37 του Ν. 4235/2014.
Αρνητική ψήφος, διότι η έκταση είναι αναδασωτέα και δεν είναι γνωστή η άποψη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας
5)        Κλείσιμο  υφιστάμενων τραπεζικών λογαριασμών για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θετική ψήφος
6)         Έγκριση Συμφωνητικών  Συνεργασίας Εκτέλεσης Πρακτικής Άσκησης
Θετική ψήφος
Στα εκτός ΗΔ θέματα λευκή ψήφος στην παραχώρηση χρήσης ακινήτου ελλείψει εισήγησης και στοιχείων και θετική ψήφος στην έγκριση συμφωνητικών συνεργασίας .        
Γιάννενα, 31-3-2014
Γιάννης Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος



     



Προβολή τουριστικών θεματικών διαδρομών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Στο πλαίσιο του έργου «Creating, implementing and promoting a Network of Thematic and alternative tourism and developing interpretive Routes» με το ακρωνύμιο: “Ne. T. Routes, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 διοργανώθηκε παρουσίαση θεματικών διαδρομών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου QTU στα Τίρανα, διαθέτοντας έντυπο υλικό και προσφέροντας γευστικές εμπειρίες από Ηπειρώτικα εδέσματα. 

Πρόσκληση σε γιορτή Αναδόχων της ActionAid στα Ιωάννινα

Την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 19.00, η ActionAid θα καλωσορίσει Αναδόχους Παιδιού και όσους φίλους θέλουν να γνωρίσουν τη δράση της διεθνούς οργάνωσης στο κεντρικό κτήριο του Hotel du Lac, ακτή Μιαούλη και Ίκκου στα Ιωάννινα.

Στο πλευρό των Φοροτεχνικ​ών της Ηπείρου

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε, την Κυριακή 30/03/2014, στο πλευρό των Φοροτεχνικών της Ηπείρου, στη Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του Πουρναρίου

Η τοποθέτηση της παράταξης
 «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»
Καταγράφουμε κατ’ αρχήν ένα ομόθυμο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του Πουρναρίου 1 και 2, πρέπει όμως να αξιολογήσουμε, πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το όχι από όλους και τί μπορεί στην πράξη να σηματοδοτήσει.
Εμείς δεν εξιδανικεύουμε το Πουρνάρι, όπως και όλα τα μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα στα ποτάμια. Ανταποκρίνονται στα αναπτυξιακά οράματα και τα τεχνολογικά δεδομένα μιάς άλλης εποχής και έχει αποδειχθεί ότι δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πώς αντιμετωπίζουν, και μάλιστα στον περιορισμένο χρόνο των 60-70 χρόνων λειτουργίας τους ενώ οι αρνητικές συνέπειες παραμένουν για πάντα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Ιωάννινα και Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα και την Άρτα, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στον 35χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του  μία συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης,  βάρους (20) γραμμαρίων.

‘Κοντά στους νέους’ η Aegean

       Ξεκινούν από αύριο, 1η Απριλίου, οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα στήριξης φοιτητών 
Κηφισιά, 31 Μαρτίου 2014. Ξεκινούν από αύριο, 1η Απριλίου 2014, οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών ‘κοντά στους νέους’ της Aegean.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
          Σε όλες τις Ευρωεκλογές από το 1981 μέχρι σήμερα, οι αυτοκρατορικών προνομίων αρχηγοί των κομμάτων αποφάσιζαν για τους εκλεκτούς που θα έστελναν στο Ευρωκοινοβούλιο, τοποθετώντας τους σε εκλόγιμες θέσεις στο Ευρωψηφοδέλτιο που οι ίδιοι και μόνο κατάρτιζαν. Έτσι, ο Ελληνικός λαός επέλεγε το κόμμα που ήθελε να τον αντιπροσωπεύσει και δεν είχε καμιά συμμετοχή στην επιλογή των προσώπων.

Μποέμ (του Τζιάκομο Πουτσίνι)---Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης θα μεταδοθεί και στην Πρέβεζα

Με την όπερα Μποέμ του Τζ. Πουτσίνι συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις από την Metropolitan Opera ,το Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. 

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. Περιφέρειας για τη δημοπράτηση της κατασκευής αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλίου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο Πρέβεζας εκφράζεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου "Κατασκευή αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλιου", προϋπολογισμού 2.460.000 ευρώ. 


Εκδήλωση της ΧΕΙΡΝΟΜΙΑ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με θέμα : " ΟΨΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Απολύσεις, καθημερινοί εκβιασμοί στους εργαζόμενους, δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε όποιον αντιστέκεται είτε ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική είτε στους δρόμους των πόλεων ενάντια στην ανεργία και την απαξίωση της ύπαρξης, εξοντώσεις κρατουμένων στα κελιά τους, απειλές στους φυλακισμένους των κολαστηρίων , που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται σωφρονιστικά καταστήματα , ότι θα τους κοπούν οι άδειες και κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, φρονηματικές διώξεις και εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια αντιεξουσιαστών κι όποιου άλλου αντιστέκεται στην πανοπτική εξουσία, επιστρατεύσεις, παράνομες λήψεις DNA, προσαγωγές για ψύλλου πήδημα, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σχεδιασμοί για πτέρυγες πλήρους απομόνωσης στις ελληνικές φυλακές, διακρίσεις σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων – αυτοί, εξάλλου, αποτέλεσαν ανέκαθεν, με κορωνίδα το τρομοκαλοκαίρι του 2002, την αιχμή του δόρατος της κρατικής τρομοκρατίας, το «δοκιμαστικό σωλήνα» κάθε μορφής κράτους έκτακτης ανάγκης.