Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Put racism in the right place

Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός για κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Ο δράστης χρησιμοποιούσε το σπίτι του και αποθήκη σαν χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων
Συνελήφθη την 13-12-2013, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, έκλεβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και τα μεταπωλούσε στην Αλβανία.

Συνελήφθη ένας ακόμα Αλβανός, μέλος σπείρας, που έκλεβε μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσε

Εξιχνιάσθηκαν άλλες πέντε (5) κλοπές δικύκλων
Συνελήφθη, χθες (15-12-2013) τα ξημερώματα στη γέφυρα Κεστρίνης  Θεσπρωτίας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ακόμα 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος σπείρας, η οποία έκλεβε δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευε στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος (σχετικό το από 07-12-2013 Δελτίο Τύπου).

Οδηγίες για την περισυλλογή εμβολίων δολωμάτων κατά της λύσσας

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα ρίψης, από αέρος, δολωμάτων εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας, με τις επιχειρήσεις που είχαν αφετηρία το αεροδρόμιο του Αγρινίου. Με το πρόγραμμα καλύφθηκε σχεδόν το σύνολο της Ηπείρου. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σήμερα και αύριο Τρίτη θα γίνουν  ορισμένες ακόμη ρίψεις, με αφετηρία το αεροδρόμιο Πολυκάστρου Κιλκίς, κυρίως σε περιοχές κοντά στα σύνορα.

Διακρίσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων


Στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο των 66ων Πανελλήνιων Αγώνων Ιππασίας, πραγματοποιήθηκαν αγώνες Ιππασίας των Special Olympics Hellas στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Τα τρία παιδιά του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων, η Βασιλική Ζιώγα πήρε την 3η θέση το Σάββατο με τον ίππο Sandor και την Κυριακή με τον ίππο Irina και στα δύο αγωνίσματα που συμμετείχε, ο Άρης Πετράκης πήρε την 4η θέση το Σάββατο και την 3η θέση την Κυριακή με τον ίππο Matilda και η Ηρώ Βερβίρη πήρε την 3η Θέση το Σάββατο και την 4η Θέση την Κυριακή με τον ίππο Irina.
 Ήταν μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς τους.
Προπονήτρια των τριών παιδιών είναι η Αλεξάνδρα Στεργίου.


Άγνωστοι λήστεψαν πρατήριο καυσίμων


Την 15-12-2013/21.00 στο 36,5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, γιατί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιθανόν πιστολιού, αφαίρεσαν από τον ημεδαπό υπάλληλο του πρατηρίου, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Ανοιχτή συνέλευση της νέας δημοτικής παράταξις στο Ζαγόρι

Πρόσκληση
Η προσωρινή συντονιστική γραμματεία της πρωτοβουλίας για ένα νέο ξεκίνημα στο Ζαγόρι καλεί όλους τους Πρόσκληση
Η προσωρινή συντονιστική γραμματεία της πρωτοβουλίας για ένα νέο ξεκίνημα στο Ζαγόρι καλεί όλους τους Ζαγορίσιους σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Άνω Πεδινών. 

Στη δημοσιότητα σήμερα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών



Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2012 του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων, και των συζύγων και ανήλικων τέκνων τους θα αναρτηθούν το μεσημέρι στον ιστότοπο της Βουλής.

Μέτρα για την αιθαλομίχλη με δωρεάν ρεύμα



Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αιθαλομίχλη που προκαλείται από την υπερβολική χρήση τζακιών- με δεδομένο ότι χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα- το Υπουργείο Περιβάλλοντος κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί υπουργική απόφαση για τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις ημέρες που το φαινόμενο είναι έντονο.

Συντάξεις: Ανατροπή στα όρια ηλικίας για 750.000 εργαζομένους



Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης φέρνουν οι αλλαγές που πέρασαν το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ, αλλάζοντας με ερμηνευτική εγκύκλιο τις προϋποθέσεις του νόμου για τη διαδοχική ασφάλιση στο ΙΚΑ.

«Κλειδώνει» η συμφωνία για τα ΕΑΣ – Εκταμιεύεται η δόση





Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα  καθώς η τρόικα το απόγευμα θα πρέπει να συντάξει και να στείλει το "complient report΄ και τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Επιστροφή φόρου τέλος! Συμψηφισμός με τα χρέη σε εφορία και Ταμεία



Νέο τρικ από την εφορία ώστε να μην υπάρχουν επί της ουσίας επιστροφές φόρου ή πληρωμές από το δημόσιο και ταυτόχρονα να γίνεται αναγκαστική είσπραξη.

Παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού Τροπολογία του

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσες επανασυνδέσεις, δωρεάν 1.200 kwH, αυτόματη ρύθμιση οφειλών
42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία ζητούν την άμεση αποκατάσταση από τη ΔΕΗ της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και δωρεάν ποσότητα 1.200 Kwh το τετράμηνο και ρύθμιση ανεξόφλητων λογαριασμών αυτόματα σε 24 άτοκες δόσεις.