Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Στη φθορά του ονόματος της Ν.Δ. αποδίδει τα πολύ χαμηλά ποσοστά του ο Σαμαράς, και όχι στη πολιτική που ακολουθεί και που είναι ο ξεκληρισμός των Ελλήνων!

Όπως οι Μαφίες αλλάζουν ονόματα και διευθύνσεις για να μπερδεύουν τις Αρχές για την αναγνώρισή τους , έτσι ακριβώς...

Απίστευτη φωτογραφία: Ο Μύρτος μετά τον ισχυρό σεισμό το μεσημέρι στη Κεφαλονιά

Προκαλεί δέος το σχίσμα

Η πασίγνωστη παραλία Μύρτος μετά το σεισμό. Το χώμα που βλέπουμε είναι το σχίσμα του Χάρακα. Το σχίσμα στο Χάρακα είναι πάνω από 60 μέτρα και προκαλεί δέος η αλλαγή του τοπίου...
Πηγή:tromaktiko

Ανάδειξη καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αγρότη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Από 19 κράτη μέλη της ΕΕ θα επιλεγεί φέτος ο καλύτερος νέος ευρωπαίος αγρότης στο πλαίσιο του... 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η ελληνική υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη διεκδικεί μία διάκριση στον διαγωνισμό που θα αναδείξει (α) τον καλύτερο ευρωπαίο αγρότη, (β) τις πιο βιώσιμες πρακτικές και (γ) πιο καινοτόμες πρακτικές.

Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί για δέκα κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών 
Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (δύο 24χρονοι και ένας 19χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Συλλήψεις λαθροδιακινητών και παράνομων αλλοδαπών

Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθησαν, χθες (25-01-2013), σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων,  ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προώθηση – διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών  στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μεσημεριανές ώρες χθες, εντοπίστηκε  στους Νεγράδες Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 45χρονο  υπήκοο Αλβανίας, εντός του οποίου επέβαινε ένας 25χρονος ομοεθνής του, λαθρομετανάστης.
Στη δεύτερη περίπτωση, όπως διαπιστώθηκε, χθες το βράδυ στη διασταύρωση Δελβινακίου, ένας 31χρονος Έλληνας μετέφερε οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, μία 20χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.



 


Σύλληψη 30χρονου για διάρρηξη και κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος, προχθές (24-01-2014) το πρωί, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα συλλεκτικό διακοσμητικό αντικείμενο.

Σύλληψη 25χρονου, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από δύο κιλά κάνναβης, μία ζυγαριά και τρία καπνογόνα
Συνελήφθη, χθες (24-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Συνελήφθη 23χρονος γιατί πήγε να κλέψει παγκάρι

Συνελήφθη χθες (24-01-2014) το βράδυ στον Ωρωπό Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 23χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από εκκλησία.
Ειδικότερα, ο 23χρονος διέρρηξε την πλαϊνή πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά στον Ωρωπό Πρέβεζας, με σκοπό να αφαιρέσει τα χρήματα από το παγκάρι, έγινε όμως αντιληπτός από τον ιερέα του ναού και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.


Συνελήφθη 47χρονος για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος

 Συνελήφθη χθες (24-01-2014) το πρωί στο Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 47χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι  είχε αποθηκεύσει σε περιφραγμένο αγρόκτημά του, πλήθος παλαιών μετάλλων και άλλων αντικειμένων, στερούμενος σχετικής άδειας.


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή ναρκωτικών

 Συνελήφθησαν  στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί (ένας 25χρονος υπήκοος Χιλής και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας) καθώς και δύο ημεδαποί (ηλικίας 23 και 22 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Γενάρης, είναι ακόμα και στο Κομιτάτο, γράφουν ρεκόρ, συμμετοχών!

Το ένα ρεκόρ καταρρίπτεται από το αμέσως επόμενο και στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, βάζουν κάτω κουμπιουτεράκια, για να δουν που θα φτάσει το φετινό ρεκόρ συμμετοχών των γκρουπς και των Καρναβαλιστών.
Ο ... Γενάρης δε λέει να φύγει και στο Κομιτάτο γράφουν ρεκόρ συμμετοχών, αφού ανά πάσα στιγμή προκύπτουν και νέα γκρουπ. Όταν τον Γενάρη γκρουπ είναι ήδη έτοιμα (και σε σημαντικό αριθμό) κι άλλα τόσα (ίσως και παραπάνω) ψάχνουν θέματα και σύντομα θα καταλήξουν, τότε είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο, θα έχει και φέτος τις... τιμητικές και απολαυστικές εκδηλώσεις του!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ " ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ "

 Ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας  Αττικής " Άπειρος Γαία ",με τον παρόν  δελτίο του, ενημερώνει όλα  τα Μέλη του, ως και τους Φίλους Μέλη του και τους καλεί: " στην χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, που φέτος διοργανώνεται, στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο "  Στα Πέριξ ",οδός Αγ. Λαύρας 18 Άνω Πατήσια, ( έναντι Αστυνομικού τμήματος),την Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13.00.

Φωτογραφία της Γης, του Δία και της Αφροδίτης, όπως φαίνονται από τον πλανήτη Άρη

Φωτογραφία της Γης, του Δία και της Αφροδίτης, τραβηγμένη από το Marsrover της NASA δείχνει πόσο μακριά είναι οι ...
υπόλοιποι πλανήτες και μάλιστα πόσο μακριά είναι η Γη από τον κοντινότερο της πλανήτη τον Άρη.
7news.gr
Πηγή:Yahoo OMG


Να μην διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους οι Κεφαλονίτες συνιστά ο Παπαζάχος

Δεν μπορούμε από τα μέχρι τώρα στοιχεία να πούμε οτι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δήλωσε απόψε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος και διευκρίνισε ότι σε 48 ώρες θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να κάνουν σχετική εκτίμηση, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής.
Είπε επίσης ότι καλό είναι να μην μπουν απόψε στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην πληγείσα περιοχή της Κεφαλονιάς και διευκρίνισε ότι οι μετασεισμοί θα διαρκέσουν ακόμη κι έναν μήνα.
Ethnos.gr

Ισχυρός o σεισμός στην Κεφαλονιά έγινε αισθητός στην Αθήνα και τη Δυτική Ελλάδα

 Πανικός επικράτησε στην Κεφαλονιά, καθώς ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.55 κοντά στο Ληξούρι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει και ήδη λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν τρεις μετασεισμοί, μεγέθους 4,4, 3,9 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΣΕΙΣΜΟΣ 6 ΡΙΧΤΕΡ!!!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στην Κεφαλονιά, ενώ ακολούθησε και ισχυρός μετασεισμός της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου και 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό του βάθος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η μεγάλη του διάρκεια.

Το τέλος του στηθοσκοπίου έφτασε



Ένα από τα εργαλεία-σύμβολα της ιατρικής επιστήμης, που υπήρχε πάντα στην τσέπη του κάθε γιατρού, το στηθοσκόπιο, είναι στο δρόμο για να μπει στο μουσείο της ιατρικής ιστορίας καθώς σύντομα πρόκειται να αντικατασταθεί από το υπερηχογράφημα.

Η εξάσκηση του μυαλού έχει μακροχρόνια οφέλη



Η εξάσκηση του εγκεφάλου με διάφορες ασκήσεις μπορεί να προσφέρει πραγματικά θεαματικά οφέλη, με τις επιδράσεις στις γνωστικές ικανότητες του ανθρώπου να είναι «ορατές» μέχρι και μία δεκαετία αργότερα, επισημαίνουν αμερικανοί ερευνητές.

Απελπισία: Ο Γολγοθάς των νέων στην ανεύρεση εργασίας



Ανασφάλεια, απογοήτευση και μεγάλο άγχος νιώθουν οι νέοι από τη στιγμή που θα βγουν σε αναζήτηση εργασίας, καθώς βλέπουν τα όνειρά τους να καταρρέουν. Συνήθως δεν βρίσκουν δουλειά που να είναι σχετική με αυτό που έχουν σπουδάσει και αναγκάζονται να κάνουν δουλειές του ποδαριού –αν σταθούν τυχεροί και βρουν- απλά και μόνο για να καλύπτουν κάποια από τα έξοδά τους που τρέχουν.

Η ελληνική «Τerranova» διάδοχος του Twitter;



Το ελληνικό δαιμόνιο «κρύβεται» πίσω από την δημιουργία της νέας μηχανής αναζήτησης Terranova, που θα παρουσιαστεί στο παγκοσμίου φήμης διαδραστικό φεστιβάλ SXSW (South by South West) στο Όστιν του Τέξας που θα γίνει μεταξύ 7 και 11 Μαρτίου 2014.

Αναβάλλονται οι δημοτικές εκλογές; Διπλές εκλογές το φθινόπωρο;



Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών.

Το ανέκδοτο της δωρεάν Παιδείας: 5,2 δισ. ευρώ σε φροντιστήρια



Περίπου 5,2 δισ. ευρώ βγήκαν πέρυσι από τις τσέπες των Ελλήνων γονιών για το σύνολο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με τις δαπάνες να έχουν μειωθεί μόλις κατά 5,4% σε σχέση με το 2010, δηλαδή με τα προ κρίσης επίπεδα.
Από τα 5,2 δισ. ευρώ, τα περισσότερα -περίπου 2 δισ. ευρώ- κατέληξαν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και προετοιμασίας των μαθητών για τα μαθήματα του σχολείου.

Süddeutsche Zeitung: Πόση αξία έχει η ανάπτυξη στην Ελλάδα όταν η χώρα εξαθλιώνεται



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να δήλωσε το Σάββατο πως «το ελληνικό ποτήρι είναι μισογεμάτο», αλλά η Süddeutsche Zeitung βλέπει με... ειρωνικό μάτι αυτή την εκτίμηση. Σε δημοσίευμά της για την κατάσταση στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα διερωτάται πόση αξία έχει η ανάπτυξη, όταν η χώρα εξαθλιώνεται.