Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κυρός Θεόκλητος

                                                ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ                       Κείμενο: ΙΕΡΟΘΕΟΣ Μητροπολίτης Ναυπάκτου                          Φωτογραφίες: Αρχείο Μητροπολίτη Ναυπάκτου
Την Κυριακή των Βαΐων (13-4-2014) εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κυρός Θεόκλητος και την Μ. Τετάρτη (16-4-2014) εψάλη η εξόδιος ακολουθία του στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία πολλών Ιεραρχών της Εκκλησίας, Κληρικών, Μοναχών και λαϊκών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, που συνδεόταν πολλά χρόνια μαζί του, κατέθεσε στεφάνι στο φέρετρό του, με έκδηλη συγκίνηση.

«ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, έχει την τιμή και τη χαρά να ενημερώσει το κοινό ότι θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της, μετά από πρωτοβουλία της, την  «ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» του καθηγητή Κώστα Κοτσανά.
Ο δημιουργός της, ο καθηγητής Μηχανολογίας κ. Κώστας Κοτσανάς, έχει  ιδρύσει τα ομώνυμο Μουσείο στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο εκθέτονται 300 ομοιώματα τεχνολογικών εφαρμογών - εφευρέσεων που χρονολογούνται από το 2000 π.χ. έως και το τέλος του Αρχαιοελληνικού Κόσμου και θεωρείτε η πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.

Ομιλία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη στην Σίνδο Θεσσαλονίκης

Για αυτούς που δεν με γνωρίζουν, είμαι ο Βάκης Τσιομπανίδης ιδρυτής του αγροτικού κτηνοτροφικού κόμματος Ελλάδας, 40 ετών, έχω σπουδάσει νομική και ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρόνια αποκλειστικά με την προβατοτροφία. Θα σας ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την γνωστή σε όλους μας ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Με απλά λόγια θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τους λόγους και τις ανησυχίες που μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε το ΑΚΚΕΛ. 

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ

Μετά από πολλά χρόνια  Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ  πραγματοποίησε  το απόγευμα της δευτέρας  ημέρας του Πάσχα  στην πλατεία του χωριού, την  εκδήλωση αγάπης   αναβιώνοντας ένα   παλιό έθιμο . 

H Κρήτη διατηρεί ζωντανή την φλόγα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων!









Την «αταλάντευτη» βούλησή τους να μην παραιτηθούν ποτέ από τις «ιερές διεκδικήσεις» των θυμάτων της ναζιστικής λαίλαπας και του Ελληνικού Λαού στο σύνολό του διατράνωσαν σήμερα από το Ηράκλειο της Κρήτης εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, Ενώσεων Θυμάτων και πολίτες από μαρτυρικούς τόπους της Κρήτης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Τα “ένοχα” σημάδια του καρκίνου του δέρματος



Οι διάφοροι τύποι καρκίνου του δέρματος, όπως το μελάνωμα και το πλακώδες καρκίνωμα, εμφανίζονται συχνά στα αρχικά τους στάδια ως μικρές αλλαγές στο δέρμα σας. Μπορεί να είναι κάποιο προηγούμενο σημάδι που μεγαλώνει ή να αποτελούν προκαρκινικές αλλοιώσεις, δηλαδή αλλαγές που δεν σηματοδοτούν καρκίνο, αλλά θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε αυτόν με την πάροδο του χρόνου.

Θεραπεύουν ασθένειες διορθώνοντας το DNA



Επιστήμονες από το ΜΙΤ ανέπτυξαν μια τεχνολογία που τους επιτρέπει να κάνουν πολύ συγκεκριμένες μεταβολές στα χρωμοσώματα των ζώων και των φυτών, ώστε να θεραπεύονται γενετικές ασθένειες, όπως η κληρονομική ηπατική νόσος.

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι και ευρωβουλευτές -Πώς εξηγείται το ενδιαφέρον των υποψηφίων



Παρά τη δραστική μείωση των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο του 2013, πολλές δεκάδες χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη για μια θέση, στα αιρετά συμβούλια των οργανισμών τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης -Παρακράτηση εντός του έτους για όλους



Νέα δεδομένα για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα φέρει ο επανασχεδιασμός που επιτάσσει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Στο εξής, θα γίνεται εντός του έτους η παρακράτηση για το σύνολο των αποδοχών όλων των φυσικών προσώπων και όχι μόνο για τους μισθωτούς, όπως ίσχυε. Εως τώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι χρησιμοποιούν μπλοκάκια καταβάλλουν την συγκεκριμένη εισφορά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.