Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Είστε «υπηρέτες δύο αφεντάδων»


                 ΑΠΟΨΕΙΣ
 Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων τους χειμερινούς μήνες  είχαν συνηθίσει   να ζουν με την ομίχλη. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται  στο «στρές» του λιμναίου οικοσυστήματος. Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης ήταν εντελώς ασυνήθιστο τουλάχιστον όχι σε όλη την περιοχή.  Αυτό  δημιουργήθηκε  από την οικονομική κρίση   της παρούσας κυβέρνησης  της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ.    Η οικονομική ανεπάρκεια των κατοίκων  τους εξανάγκασε να αλλάξουν τον τρόπο θέρμανσης  και να καταφύγουν  σε φθηνότερες λύσεις θέρμανσης  αγνοώντας τους κινδύνους για την υγεία  τους από την εκπομπή των ρίπων,   η κατάσταση αυτή είναι αντιμετωπίσιμη αρκεί να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου. Όμως η ανάλγητη πολιτική  της κυβέρνησης καθιστά  την θέρμανση με το πετρέλαιο  είδος πολυτελείας γιατί δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Σύλληψη διωκόμενων

1) Την 3-1-2014/20.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (7) μηνών, (40) ημερών και χρηματική ποινή 300 €, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση του Ν. «Περί Κ.Ο.Κ.».

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, στον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου

 
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της φετινής χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Ζωγράφου και τους Κρήτες και Πόντιους της περιοχής το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, στον Σύνδεσμο Ηπειρωτών  Ζωγράφου.

Επικουρικές συντάξεις 2014: Οι 13 ανατροπές



Σημαντικές αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων φέρνει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Απόφαση Χ. Θεοχάρη για τις ρυθμίσεις χρεών - Έως 24 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση 15 ευρώ



Σε 12 έως 24 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση 15 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Στους χαμένους της κρίσης οι υψηλά εξειδευμένοι στην Ελλάδα



Στα προβλήματα που ανακύπτουν σταδιακά στην ζώνη του ευρώ αναφορικά με την απασχόληση και το κόστος εργασίας στη δημόσια διοίκηση, στην άμυνα, στην κοινωνική ασφάλιση, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην κοινωνική μέριμνα (υπηρεσίες εκτός αγοράς) εστιάζει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Siemens: Επέστρεψε και τα θέλει όλα. Ολική επαναφορά στους διαγωνισμούς του Δημοσίου



Ορατή την εμφάνισή της σε μεγάλους διαγωνισμούς κάνει η Siemens, μετά την επίτευξη του αμφιλεγόμενου φιλικού διακανονισμού με το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, μετά την κατάθεση αρχικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, της νυν ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), η Siemens παρέλαβε τα τεύχη της προμήθειας των 25 νέων συρμών του Τραμ.

Τι θα ισχύσει στη φορολογία εισοδημάτων από ακίνητα για το 2014



Στις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στη φορολογία από το 2014 περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, ενώ, πλέον, θα υπάρχουν δύο συντελεστές 11% και 13%.

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας – Ερχεται το ψηφιακό ασφαλιστικό «βιογραφικό»



Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το σύστημα «Ατλας» το οποίο υπόσχεται τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και άλλα τέτοια συναφή.
Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει, ουσιαστικά, τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά όλων των πολιτών και θα διατηρεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της χώρας.