Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Νέα σύνθεση Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητήριου Ιωαννίνων

Κατά τις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της 7-7-2014 για εκλογή Προέδρου, της 14-7-2014 για εκλογή Α’ Αντιπροέδρου, η Σύνθεση της νέας Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έχει ως εξής:
Πρόεδρος : Ιωάννης Β. Μήτσης
Α’ Αντιπρόεδρος : Δημήτριος Δημητρίου
Β’ Αντιπρόεδρος : Χρυσοστόμου Ευθύμιος
Γενικός Γραμματέας : Νικόλαος Αναγνώστου

Οικονομικός Επόπτης : Βασίλειος Βασιλείου

Έκκληση της δημοτικής Αρχής για τα σκουπίδια και τα χορτάρια

Έκκληση προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις να βγάζουν αργά το βράδυ τα σκουπίδια στους κάδους και να κόβουν με δική τους πρωτοβουλία τα χορτάρια στους ιδιωτικούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν το πρόβλημα της δυσωδίας και ο κίνδυνος πυρκαγιών στην καρδιά του καλοκαιριού, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι, αν κι έχουν αντικατασταθεί 700 κάδοι απορριμμάτων (400 μέσα στην πόλη και 300 περιφερειακά), “παρατηρείται μεγάλη ακαταστασία” σε συγκεκριμένους χώρους όπου πετιούνται σκουπίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Έκτακτη συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί  την 17-07-2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με θέμα την έγκριση δαπάνης για τις τελετές ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, την 20-07-2014.

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω της αποκλειστικής ημερομηνίας πραγματοποίησης των ανωτέρω τελετών.


Η 30η Επετειακή - «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας» θα διεξαχθεί στα Κοίλα Κοζάνης από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ότι, η  30η Επετειακή - «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας» θα διεξαχθεί από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Φορέα στα Κοίλα Κοζάνης.
Η Έκθεση, η οποία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκθεσιακά δρώμενα της Χώρας και η συμβολή της στην προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων την έχει καταστήσει «θεσμό» στη Δυτ. Μακεδονία, θα φιλοξενήσει και φέτος όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ελληνικά Νησιά: Από που πήραν το όνομά τους;

Ξέρατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά. Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα;

Οι 10 συνήθειες που οδηγούν στη δυστυχία

Μήπως από μόνοι σας έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αυτολύπησης και γκρίνιας; Μήπως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε και κυρίως πολύ πιο απλά; Δείτε, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Η ευτυχία θέλει κόπο και δεν είναι κάτι που πηγάζει φυσικά από μέσα μας. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς, σειράς εμπειριών, συνηθειών, απόψεων και αποφάσεων που λαμβάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Οι λόγοι για να βυθιστούμε στη μελαγχολία, τη μεμψιμοιρία και τη βαθιά δυστυχία είναι πολλοί στις μέρες μας και ο αγώνας να μην πέσουμε στην παγίδα τους είναι πιο σκληρός από ποτέ.

Τι θα συμβεί αν κόψετε τη ζάχαρη για ένα χρόνο;

Η Eve Schaub, ο σύζυγός της και τα δυο τους παιδιά έκαναν το μεγάλο βήμα, αυτό που ίσως θα θέλαμε να καταφέρουμε να κάνουμε οι περισσότεροι: έκοψαν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους....
Μάλιστα, η Eve έγραψε και ένα βιβλίο, με τίτλο «Year of No Sugar».
Σημειώνεται ότι, εκτός από τη ζάχαρη αυτή καθαυτή, η οικογένεια απέκλεισε από τη διατροφή της και όλα τα τρόφιμα που περιείχαν ζάχαρη – όπως το γιαούρτι, η μαγιονέζα, το ψωμί και άλλα δεκάδες πράγματα έπρεπε απλά να απομακρυνθούν από το τραπέζι.

Κινηματογραφική Δευτέρα στους Μελιγγούς: Έναρξη προβολών

Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων "ΜΕΛΙΓΓΟΙ - Καλοκαίρι 2014", ξεκινά τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, η σειρά προβολών "Κινηματογραφική Δευτέρα".
Οι προβολές θα γίνονται στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών, με ελεύθερη είσοδο και έναρξη της προβολής στις 9:00 το βράδυ.
Το συνολικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 "Το δέντρο που πληγώναμε" του Δήμου Αβδελιώδη.
Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 "Ο μανάβης" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 "Ο ψύλλος" του Σπύρου Δημητρίου.
Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 "Αναπαράσταση" του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 "Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων" του Δήμου Αβδελιώτη.

Τσιπάκι αντισύλληψης: Το νέο 'δώρο' του Gates προς την ανθρωπότητα

Το είπε και το έκανε: Αφήνω την Microsoft για να ασχοληθώ με την Ανθρωπότητα.
Την Ανθρωπότητα τη ρώτησε;
Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) δημιούργησαν το πρώτο εμφυτεύσιμο αντισυλληπτικό τσιπ, το οποίο θα ελέγχεται εξ αποστάσεως. Το νέα επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΜΙΤ και της εταιρείας MicroCHIPS, με την γενναιόδωρη και μεγαλόψυχη υποστήριξη του Ιδρύματος Bill Gates!!! Πιο σατανικός, τελικά, πεθαίνεις!
Οι αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έως το 2018 το νέο τσιπ θα είναι έτοιμο για χρήση, αν βέβαια οι κλινικές δοκιμές του, που αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015, πάνε καλά. Μάλιστα αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή - εδώ δεν πρόκειται για φάρμακο που σώζει ζωές, αλλά που τις αποτρέπει, γι' αυτό μην εκπλαγείτε να το μοιράζουν και δωρεάν στο τέλος.

Στον Ευαγγελισμό ο τραυματισμένος Νίκος Μαζιώτης




Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει μεταφερθεί ο τραυματισμένος ο Νίκος Μαζιώτης μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τραυματίσει στον δεξί ώμο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.




Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης σε συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας



Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των δραστών είναι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε και συνελήφθη.
 Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και δύο πολίτες, ενώ κατά πληροφορίες συνελήφθη και δεύτερο άτομο. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δράστες.

Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως 44, κοντά σε υποκατάστημα τράπεζας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτους για ληστεία και ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί επενέβησαν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους ενόπλους να παραδοθούν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ κατά πληροφορίες έγινε χρήση και χειροβομβίδας από την πλευρά των δραστών. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στο χέρι το άτομο που φέρεται ως ο Νίκος Μαζιώτης, ένας αστυνομικός στον μηρό και δύο πολίτες. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και ο αστυνομικός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν περούκες.

Ενημέρωση για την υπόθεση λαμβάνει τώρα από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Συνελήφθη ο Μαζιώτης. Διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό μετά από αιματηρή σ...

Εικόνες από τον τραυματισμένο Νίκο Μαζιώτη

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, όπως είπαν, έξω από τράπεζα στο Μοναστηράκι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο
μέχρι πρότινος καταζητούμενος Ν. Μαζιώτης φορούσε περούκα και κουκούλα.

Οι αστυνομικοί αφού κατέφεραν να τον ακινητοποιήσουν, του πέρασαν χειροπέδες.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου



Στις 21 Μαρτίου 2014, δηλαδή δυο περίπου μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, όταν το Σύστημα στην προσπάθειά του να συνεχίζει να ελέγχει την Εξουσία με κόμματα απόλυτα ελεγχόμενα και εξαρτημένα, έγραφα κατά τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού, που άκουγε στο όνομα «Ποτάμι», με επικεφαλής τον αρχιδιαπλεκόμενο δημοσιογράφο του Mega του Μπόμπολα, Σταύρο Θεοδωράκη: «…Όλοι αντιλαμβάνεστε πως το Σύστημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, που πειθήνια υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και εφάρμοσαν με την πολιτική τους δεν είναι δυνατόν να παραδώσει τα όπλα αμαχητί, βλέποντας πως τα δυο αυτά κόμματα (ΝΔ + ΠΑΣΟΚ) οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων  2014


  Από 8-13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ του Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας. 
Στο φετινό Φεστιβάλ θέλοντας να ικανοποιήσουμε την αγάπη και το αγκάλιασμα του θεάτρου από τους μικρούς μας φίλους, θα δοθούν δύο παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Επίσης για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε ένα νέο είδος θεατρικής σκηνής για την περιοχή μας την ΟΠΕΡΑ, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τα είδη των θεατρικών παραστάσεων.

Καρκίνος του προστάτη: 9 οδηγίες για να μην εμφανίσετε ποτέ



Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα πρόβλημα υγείας που απασχολεί την πλειοψηφία των ανδρών, ειδικότερα δε τους μεγαλύτερης ηλικίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition and Cancer» και πραγματοποιήθηκε από το UCLA Jonson Comprehensive Cancer Center, υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής αναφορικά με τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή μπορούν να προφυλάσσουν έναντι της ανάπτυξης επιθετικών μορφών καρκίνου στο προστάτη.

Τα 4 ποτά που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας



Εάν θέλετε να αποφύγετε τη νεφρολιθίαση – κοινώς τις πέτρες στα νεφρά – και να κρατήσετε τα πολυτιμότερα «φίλτρα» του οργανισμού σας σε άριστη κατάσταση πρέπει να καταναλώνετε αρκετά υγρά.

Νέο πρόγραμμα για ανέργους ξεκινά από σήμερα



Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε., του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε.

Ανοίγει και πάλι το Taxisnet για 80.000 εκπρόθεσμους: Μάχη πολιτών με λογιστές για τα πρόστιμα



Αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξανανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα taxis προκειμένου να υποβάλουν οι περίπου 50.000-80.000 φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Διόδια με το χιλιόμετρο από το τέλος του 2015



Ανάλογα με την απόσταση που καλύπτουν θα πληρώνουν διόδια οι οδηγοί από το τέλος του 2015, σε όλη την Ελλάδα.

Εμειναν με το στόμα ανοικτό στο Πήλιο: Δίδυμοι υδροστρόβιλοι «χόρεψαν» στο Αιγαίο



Εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της Πάλτσης Πηλίου, καθως, δύο υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στη θάλασσα του Αιγαίου μόλις δύο χιλιόμετρα από την θάλασσα της περιοχής.