Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζει το «μαύρο» στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

Η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε την κυβέρνηση για το «μαύρο» που επέβαλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην περιφέρεια, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, αποστερώντας από τον κόσμο την ελεύθερη ενημέρωση, ζητώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η κυβέρνηση, ενοχλημένη από την ελεύθερη, ποιοτική και δεοντολογική δημοσιογραφική δουλειά των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ, από τους δημόσιους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μετά το «φιάσκο» της Δημόσιας Τηλεόρασης, κατέβασε και τον τελευταίο πομπό του δημόσιου ραδιοσταθμού των Ιωαννίνων, αποστερώντας την Ήπειρο από την ελεύθερη
 ενημέρωση». Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αξίωσε από την κυβέρνηση να ανεβάσει αμέσως τους πομπούς που κατέβασε στα Ιωάννινα και να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.

Στο 2014 έρχονται τα πάνω κάτω: Καταρρέει η ΝΔ, άνοδος για Σύριζα και Χρυσή Αυγή






Τα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2014, όπως το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και η κατάργηση κάθε είδους φοροαπαλλαγών, έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού ο οποίος, απλά, δεν αντέχει άλλο. Η οργή των πολιτών για τα μέτρα που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση και εξαιτίας αυτής καθημερινά πεθαίνει κόσμος αναμένεται να εκδηλωθεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Το 2013 έκλεισε με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και τη Ν.Δ. να έπεται. Το 2014 κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πώς «θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».
Στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων που καταγράφουν τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτική εικόνα δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο η διαφορά στις Ευρωεκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να είναι διψήφιος αριθμός.

Υπουργείο Άμυνας: Η ανάθεση ορισμένων ΚΨΜ σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη (!!!)

Τη θέση ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και, ταυτόχρονα, θα αποδεσμεύσει οπλίτες ώστε να... είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, προβάλλει το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ΚΨΜ.
Έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιου Δαβάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ανάθεση της εκμίσθωσης εκμετάλλευσης κυλικείων σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως όσων υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών.

ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΣΟΚ!!! Απαγόρευση εξόδου σε 18 συμβούλους της νομαρχίας Ευρυτανίας

           
                                               ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ 4,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Ολοκληρώθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα η ανάκριση στο Καρπενήσι για το δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και αποφάσισαν σε 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010, να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σε ένα μέλος αντικατέστησαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3000 ευρώ, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 Eυρώ.

‘Lurk’ στο Politheatro

Το Politheatro εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και μια αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά.
Το καινούργιο έτος ξεκινά με τη φιλοξενία του Γιαννιώτη σκηνοθέτη γνωστού στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό Βασίλη Κατσίκη.
Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου και ώρα 9.30μμ ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει σε avant-première τη νέα ταινία του
Lurk
 η οποία θα συνεχίζει να προβάλλεται καθημερινά στις 9.30μμ μέχρι και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Σύλληψη 37χρονου για κλοπή

Συνελήφθη την 30-12-2013 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  αφαίρεσε από συνεργείο αυτοκινήτων, ανταλλακτικά μέρη οχήματος και σίδερα, αξίας (400) ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες Ρομά γιατί έκλεψαν χρήματα από ηλικιωμένο, μέσα σε εμπορικό κατάστημα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου, που έλαβε χώρα την 31-12-2013 μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην πόλη της  Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών Ρομά, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίες εμπλέκονται στην κλοπή, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της Όασης

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα, καθώς οι περιπέτειες για την Όαση έλαβαν τέλος και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
Από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.
Έτσι αποκαθίσταται οριστικά ένα κτίριο- σημείο αναφοράς για τα Γιάννινα αλλά κι ένα κομμάτι από την ιστορική μνήμη της πόλης.

Χαμός στις εφορίες, έπεσε το Taxisnet, ποιες συναλλαγές εκτελούνται



Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στις εφορίες, όπου πηγαίνουν εσφαλμένα οι πολίτες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα και αύριο οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας μόνο στις τράπεζες. Με άλλα λόγια, οι πολίτες εξοφλούν σήμερα και αύριο τα τέλη μόνο στις τράπεζες, χωρίς να είναι εκπρόθεσμοι.

Ποιες συσκευές θα «σβήσουν» από το χάρτη το 2014 -Τα προϊόντα που εξοστρακίζονται από τα έξυπνα κινητά



Σε απόσυρση αναμένεται να βγουν πολλές από τις καθημερινές συσκευές που χρησιμοποιούμε το 2014 σύμφωνα με τους «γκουρού» της τεχνολογίας.
Τη στιγμή που ένας στους πέντε κατοίκους του πλανήτη διαθέτει σήμερα έξυπνο κινητό τηλέφωνο και οι υπολογιστές-ταμπλέτες εξαπλώνονται ταχύτατα, πολλοί σύντροφοι δεκαετιών, όπως τα ρολόγια και οι συσκευές αναπαραγωγής DVD, ετοιμάζονται να σβήσουν από το χάρτη.

Παράταση έως τις 7 Ιανουαρίου για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Παράταση έως τις 7 Ιανουαρίου για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ καθως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας οι δικαιούχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση μεταφοράς θέσης εντός της αρχικώς ορισθείσας προθεσμίας.