Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τα 7 μπαχαρικά που μας κάνουν έξυπνους, λεπτούς και υγιείς!



Τι άποψη έχετε για τα μπαχαρικά; Αν δεν τα έχετε και σε τόσο μεγάλη υπόληψη, μετά από όσα θα διαβάσετε σήμερα, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!
Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένα μπαχαρικά που εκτός από το ότι κάνουν τα φαγητά μας πιο νόστιμα, θωρακίζουν και την υγεία μας, φροντίζουν για τη σιλουέτα μας και μας κάνουν πιο έξυπνους!

To πιο τρελό φορτηγό που φτιάχτηκε ποτέ!



Ο Bran Ferren ξόδεψε 4 χρόνια από τη ζωή του και εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει το πιο «αυθάδες» εξερευνητικό όχημα που είδε ποτέ ο κόσμος. Η αποστολή του; Να πάει την τετράχρονη κόρη του κάμπινγκ!

Πρεμιέρα αύριο για το πασχαλινό ωράριο



Με εορταστικό ωράριο, ενόψει Πάσχα, θα λειτουργεί από αύριο η αγορά ενώ την Κυριακή 13 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Παραλύει η χώρα. Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ποιοι συμμετέχουν



Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Τετάρτη με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων».

Εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα στην Αττική -Γιατροί, αγρότες και συνταξιούχοι ζούσαν σαν βασιλιάδες με εικονικά τιμολόγια



Δεν σταματάει το ΣΔΟΕ να εντοπίζει επιτήδειους που μέσω των επαγγελμάτων τους κλέβουν το κράτος με πλαστά, εικονικά τιμολόγια και με τη μη έκδοση αποδείξεων. Γιατροί, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι ακόμα και συνταξιούχοι κάνουν μεγάλη ζωή με εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος. Μάλιστα 7 από αυτούς που ελέγχονται είναι στη λίστα των καταθετών της Ελβετικής Τράπεζας HSBC Γενεύης (λίστα Λαγκάρντ).

10 αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα σας διατηρήσουν ζωντανούς!

Η καλή υγεία και η ποιοτική μακροζωία, απαιτούν απλές, αλλά συστηματικές καθημερινές αλλαγές στη ζωή μας οι οποίες μπορεί να επαρκούν για να θεραπευτούμε αλλά και για να διατηρήσουμε ολιστικά την υγεία μας.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ:Δεν θα μεταβιβάζονται πλέον οι άδειες περιπτέρων

Περίπτερο που έκλεισε δεν ξανανοίγει. Περίπτερο που πέθανε ο ιδιοκτήτης, δεν μεταβιβάζεται η άδειά του. Κοινώς, περίπτερα...
 τέλος, βάση του νέου πολυνομοσχεδίου που πέρασε στη Βουλή. Με τη νέα διάταξη νόμου λοιπόν, μειώνονται δραστικά τα περίπτερα ολόκληρης της χώρας. Μία μικρή παραδοσιακή δηλαδή επιχείρηση, που ήταν ικανή εκτός από θέσεις εργασίας, να εξασφαλίσει ένα εισόδημα σε μία οικογένεια, με πολλές ώρες δουλειές και χωρίς αργίες, οδεύει προς οριστική κατάργηση.

Κοινωνικό μέρισμα: Νέα απάτη και κοροϊδία σε βάρος πλήθους οικονομικά αδύναμων!

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την παροχή του κοινωνικού μερίσματος καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ...
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Έρχεται ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας

Τον Ιούνιο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας που θα...
έχουν όλοι οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές που κάνουν και θα χορηγείτε όπως το ΑΜΚΑ με την γέννηση των πολιτών.
Τον Ιούνιο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας που θα έχουν όλοι οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές που κάνουν και θα χορηγείτε όπως το ΑΜΚΑ με την γέννηση των πολιτών.

Ποιούς στηρίζει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μπροστά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε» στηρίζει τα εξής ψηφοδέλτια νίκης και ανατροπής:
Για τις Περιφερειακές Εκλογές, την Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας τον Βασίλη Γιολδάση.
Για τις Δημοτικές Εκλογές στηρίζει:
•Για τον Δήμο Αρταίων, την Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής του συνδυασμού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".

Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας θα ληφθούν κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σε όλη τη χώρα

 Παράλληλα εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής
Στόχος των μέτρων είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και η αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή κρίνεται αναγκαίο
Ενισχυμένες είναι οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιωαννίνων παρουσίασε η Όλγα Γεροβασίλη


Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε, τη Δευτέρα σε εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου στα Λιθαρίτσια στα Γιάννενα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Όλγα Γεροβασίλη παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειάς , Βασίλη Τσίκαρη (Π.Ε. Ιωαννίνων), Βασίλη Γιολδάση (Π.Ε. Άρτας), Δημήτρη Κωνή (Π.Ε. Πρέβεζας) και Παναγιώτη Πάντο (Π.Ε Θεσπρωτίας) και ανακοίνωσε ονόματα περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός για τη ληστεία 64χρονης στη Βρυσούλα Πρέβεζας

Στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στη Βρυσούλα Πρέβεζας, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Κενή θέση φαρμακείου στο Δελβινάκι Δήμου Πωγωνίου

Η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνει, ότι λόγω ανάκλησης της Άδειας Ίδρυσης Φαρμακείου στην Τ.Κ. Δελβινακίου της Δ.Ε. Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου, προκύπτει κενή θέση φαρμακείου.

Μήνυμα Περιφερειάρχη για στήριξη και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο

Μήνυμα στήριξης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας έστειλε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του bazaar πασχαλινών ειδών που δημιούργησαν τα άτομα με αναπηρίες, νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας «Νεομάρτυς Γεώργιος».

«Ο συμψηφισμός του ΦΠΑ αποτελεί έμμεση ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη  ο Πρωθυπουργός, μετά από την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφορικά με το συμψηφισμό ΦΠΑ ανάμεσα σε ιδιώτες οφειλέτες και φορείς του Δημοσίου, έρχονται να ικανοποιήσουν ένα πάγιο και ζωτικής σημασίας αίτημα του ελληνικού εμπορίου, η εφαρμογή του οποίου εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως έμμεση ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

          Ο Σύλλογός  σε συνεργασία με την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Φλώρινας "Βασιλική Πιτόσκα'' και το βιβλιοπωλείο "η Γωνιά" παρουσιάζουν το Σάββατο 12 Απριλίου στις 20:00 στο καφέ "Οδός Ονείρων" το διήγημα του Ηπειρώτη συγγραφέα  Βαγγέλη Αυδίκου  "Η σκιά της Μίκας".
     Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών. Ένα μυθιστόρημα για τις ελπίδες άλλα και τις απογοητεύσεις. Ένα μυθιστόρημα που ψάχνει τις πληγές που συχνά κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε 

Ημερίδα για τις προοπτικές της τοπικής κτηνοτροφίας στο Θεσπρωτικό

Ο  Ραδιοφωνικός Σταθμός PRISMA 95,1 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο Ζηρού, τον Σύλλογο Κτηνοτροφών Ηπείρου και τον ΤΟΕΒ Μπόιδας Μαυρής, διοργανώνουν ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Λυκείου Θεσπρωτικού, την Παρασκευή 11/4/2014, και ώρα 20.00 με θέμα:
«Προοπτικές της τοπικής κτηνοτροφίας- Καθετοποίηση παραγωγής με την ίδρυση μικρών τυροκομικών μονάδων».