Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμου

                                                             ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
Επί τάπητος μπαίνει ο εκλογικός σχεδιασμός της Κουμουνδούρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να συνέρχεται την Τετάρτη….προκειμένου να συζητήσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων περιφερειαρχών, τους υποψηφίους των τριών μεγάλων δήμων και είκοσι ακόμα υποψηφίους μεγάλων δήμων.

Ο εξάχρονος που «απέδειξε» την μετενσάρκωση

Τα βλέμματα όλης τη Σκωτίας έχει τραβήξει ένα νεαρής ηλικίας αγόρι που όπως φημολογείται έχει μεταφυσικές ικανότητες, καθώς αποτελεί…μετενσάρκωση ενός ανθρώπου που έζησε έναν αιώνα πρίν. Πρόκειται για…τον 6χρονο Κάμερον Μακόλει από την Σκωτία  ο οποίος οραματίζεται γεγονότα και καταστάσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή και τα οποία δεν έχει ζήσει ποτέ του.

Ξέρεις ότι είσαι εθισμένος στον καφέ όταν…

Άλλοι το λένε ρόφημα, εγώ το λέω εμμονή. Άλλοι επιμένουν ότι «έναν καφέ το πρωί θα τον έπινα», εγώ λέω «μη μου μιλάτε πριν πιω καφέ». Τι μας δείχνει αυτό; Ότι ο καφές είναι μια εξάρτηση. Και θα ξέρεις ότι είσαι εθισμένος στον καφέ:
* Όταν αρνείσαι να πεις καλημέρα πριν πιάσεις στα χέρια σου την πρωινή σου κούπα.
* Όταν έχεις… πρωινή κούπα από την οποία πίνεις (εννοείται) μόνο εσύ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εμμονής υπάρχει η απογευματινή κούπα και η κούπα του Σαββατοκύριακου, που είναι σαφώς μεγαλύτερη από την καθημερινή πρωινή, γιατί έχεις χρόνο να πιεις περισσότερο καφέ.

Η απίστευτη ανακοίνωση σε πτήση που «πάγωσε» τους επιβάτες -«Ξέρει κανείς να πιλοτάρει;»

Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 2013 όταν οι επιβάτες της πτήσης της United Airlines από το Ντε Μουάν της Αϊόβα στο Ντένβερ του Κολοράντο έμελλε να ζήσουν έναν απόλυτο εφιάλτη στον αέρα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πτήσεις. Ακολούθησε ανακοίνωση από το πλήρωμα του αεροσκάφους μέσα από την οποία γινόταν έκκληση για γιατρό.
Σύμφωνα με την Telegraph, στην έκκληση η Λίντα Αλγουάις, νοσοκόμα από την Καλιφόρνια.

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τα Γιάννινα τίμησαν σήμερα τον πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

 Το πρωί στον  φερώνυμο ιερό ναό στην πλατεία Πάργης τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων- Εγκρίθηκε επιπλέον πίστωση 750 χιλιάδων

Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αποπληρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια οφειλές, που προέρχονταν από παρελθόντα έτη.
Ο Δήμος απορρόφησε το σύνολο των εγκεκριμένων κονδυλίων και ήδη έχει υποβάλλει αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 700 χιλιάδων ευρώ και εκτιμά ότι θα υπάρξει θετική απάντηση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα από μία συστηματική πολιτική νοικοκυρέματος, κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις του Δήμου από τα 18 εκατομμύρια που ήταν όταν ανέλαβε καθήκοντα σε λιγότερο από 3,5 εκατομμύρια. H μείωση δηλαδή ξεπερνά το 70%.
Αναλυτικά στοιχεία έδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας

Για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, χρησιμοποιώντας αναπόδεικτους ισχυρισμούς και αποσκοπώντας στη δημιουργία εντυπώσεων, συνδέει τα θλιβερά γεγονότα στο Πέραμα με το έλλειμμα στο Δήμο Ιωαννιτών.
Με τον τρόπο αυτό σπιλώνει τη μνήμη αθώων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για πράξη πολιτικής ανηθικότητας.

Συνελήφθη 32χρονος για κατοχή 16 κιλών λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (16-01-2014) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, για  κατοχή αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του  32χρονου,  βρέθηκαν στην κατοχή του συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ετικέτα γνησιότητας και νόμιμης κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί.

Ανακοίνωση «Χειρονομίας» για τη συνέντευξη του Νίκου Γκόντα

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσήλωση την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψηφίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές Ν. Γκόντα στον τηλεοπτικό σταθμό IOANNINA TV, την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014.
 Επιβεβαιώθηκαν τα όσα γράφαμε (Οκτώβριος 2013) με αφορμή συνέντευξη του νυν δημάρχου Φ. Φίλιου στο ίδιο μέσο: «Η παρούσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή μοιράζονται το ίδιο όραμα: πόλη επιχειρηματική, πόλη της κερδοσκοπίας. Για να γεμίζουν τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών των έργων, του τουρισμού, της εστίασης, του νερού.
 Οι υπόλοιποι, εκμεταλλευόμενοι και κάποιες χαραμάδες ασυδοσίας, ας μείνουν στη φτώχεια και τον φόβο τους».

" Γλέντι" στην Τρίπολη από τη Λαογραφική Εστία


Η "ΨΥΧΩΣΗ!"του Τάσου Σαγρή στο

Το Politheatro φιλοξενεί την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 9.15μμ το + To Iνστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] στη θεατρική παράσταση
"ΨΥΧΩΣΗ!"
σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή.

Σήμα κινδύνου από τη ΓΣΕΕ – Σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία τουλάχιστον έως το 2026! – Άνω του 17% ακόμα και με ετήσια ανάπτυξη… 4%



Δεν αναμένεται μείωση της ανεργίας μέχρι και το 2026 σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή της ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, σχετικά με την πορεία της ανεργίας, αφού δεν βλέπει κάθοδο της καμπύλης τουλάχιστον πριν το 2026.

Σήμερα οι αποφάσεις για την «Λευκή Εβδομάδα»



Νέα συνάντηση για το ζήτημα της θέσπισης της «Λευκής Εβδομάδας» στα σχολεία ώστε να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Χρηματοδοτικό «κενό» 14. δισ. βλέπει η τρόικα και ζητά νέα μέτρα



«Βόμβα» από την τρόικα η οποία «ανεβάζει» στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό «κενό» της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2015, εντάσσοντας μέσα σε αυτό και τις αστοχίες από τις αποκρατικοποιήσεις.

Το Sky Whale η νέα πρόταση για το μέλλον των αερομεταφορών



Όσοι έχουν φοβία με τα αεροπλάνα και τις πτήσεις θα βρουν αρκετά ενδιαφέρουσα την παρακάτω πρόταση της εταιρείας AWWA για ένα… τριώροφο αεροσκάφος που χωράει 755 επιβάτες και έχει φτερά που ανακατασκευάζονται μόνα τους. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μια γεύση από το μέλλον των αερομεταφορών.

Πρόστιμα από 1.000 έως 2.500 για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ



Ενεργοποιούνται από τον Φεβρουάριο τα υψηλά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Πρόκειται για πρόστιμο 1.000 ευρώ όσον αφορά τους επιτηδευματίες με βιβλία β κατηγορίας και 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις με βιβλία γ κατηγορίας.

Ετοιμες οι λίστες εξόδου από το Δημόσιο -Ερχονται 11.400 απολύσεις



Αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα θα αποτελεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο 11.400 εργαζομένων από το Δημόσιο μέσα στο 2014. Σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η αποσυμφόρηση του δημοσίου τομέα θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού.

Η υποβολή δήλωσης ΦΠΑ γίνεται αυστηρότερη -Ολες οι αλλαγές



Να βρει τη χρυσή τομή, όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και απόδοσης του φόρου, εξακολουθεί να αναζητά το υπουργείο Οικονομικών, διαπιστώνοντας μέρα με τη μέρα ότι όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει έως σήμερα δεν έχουν αποφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ήτοι την αποκάλυψη της φορολογητέας ύλης και την είσπραξη του αναλογούντος φόρου από το Δημόσιο.