Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η " ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑΣ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Άγρια επίθεση Νάιτζελ Φάρατζ στον Αντώνη Σαμαρά! «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ Δημοκρατία – Δεν κάνεις εσύ κουμάντο, η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή!»

- Ειρωνικός ο Νάιτζελ Φάρατζ: Συγχαρητήρια για την προεδρία, φαντάζομαι χιλιάδες στους δρόμους πανηγυρίζουν 
- Αντικαταστήστε τον Παπανδρέου με υπάλληλο της Goldman Sachs (σ.σ. Παπαδήμος) - Καταλύσατε τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε
- Ανεργία, Χρυσή Αυγή, τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία, μην ανησυχείτε είναι... success story, είπε στον πρωθυπουργό ο Βρετανός ευρωβουλευτής
- «Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, αλλά σας κάνουν κουμάντο επιχειρήσεις, τράπεζες και γραφειοκράτες των Βρυξελλών»
- «Ευχαριστώ για τα μαθήματα Δημοκρατίας» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ" ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσής του

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στην εκδήλωσή μας, βοηθώντας να συνθέσουμε μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.
Το γεγονός ότι σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος αγκαλιάζει τις προσπάθειές μας, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για το επόμενο βήμα, υπενθυμίζοντάς μας πως όσο παραμένουμε πιστοί σε αυτό που υπηρετούμε, την παράδοσή μας και την γενέτειρα μας θα είναι και αυτός δίπλα μας.
Μοναδική μας αποστολή είναι η διάσωση & και διάδοση της πολιτιστικής μας κουλτούρας και η προβολή της ιδιαίτερης μας πατρίδας με όλα της τα χαρακτηριστικά παραμένοντας εκτός άλλων δραστηριοτήτων που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς μας.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με 30 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2013 συνεδριάσεως.
1.       Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ: «Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ»

Και επίσημα τελευταίοι ! Η Περιφέρεια της Ηπείρου αντί να συγκλίνει με το μέσο όρο της χώρας αποκλίνει προς το χειρότερο. Με τη βούλα της ΕΛΣΤΑΤ φιγουράρουμε στην τελευταία θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι πηγαίνουμε από το κακό  ..στο χειρότερο.
Θυμίζουμε ότι η Ήπειρος είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι και στην 9η θέση μεταξύ των Περιφερειών της χώρας το 2006, όμως τρέχει πλέον ακάθεκτη προς τη …φτώχεια. Με 8 % μειωμένο ΑΕΠ από το 2010 ως το 2011, χρονιά που δεν είχε χτυπήσει ακόμη με όλη της την ισχύ η οικονομική κρίση, όλα δείχνουν ότι η οικονομική κατάσταση των Ηπειρωτών συνεχώς χειροτερεύει.

Η "Συμμαχία Πολιτών" συγχαίρει τον καθηγητή Ιατρικής Λάμπρο Μιχάλη για τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών

Με αφορμή την βράβευση  από την Ακαδημία Αθηνών νέων επιστημόνων και ανθρώπων του πνεύματος η ‘Συμμαχία Πολιτών’ και ο επικεφαλής της Χρυσόστομος Βούζας απευθύνουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στο διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή ιατρικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων Λάμπρο Μιχάλη.
Η βράβευσή του από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας δεν
είναι μόνο για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή για την αναγνώριση των επιτευγμάτων
του στο χώρο της ιατρικής επιστήμης, χάρις στα οποία σώζονται ζωές
 συνανθρώπων μας, αλλά είναι και μεγάλη χαρά και περηφάνια για όλους
 τους φίλους του και όλους τους Ηπειρώτες, που τον περιβάλλουν πάντα με
αγάπη και σεβασμό όχι μόνο για την καταξίωσή του στο χώρο του πανεπιστημίου αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας οργανώνει χοροεσπερίδα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

   
Ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας  Αττικής " Άπειρος Γαία ",με τον παρόν  δελτίο του, ενημερώνει όλα  τα Μέλη του, ως και τους Φίλους Μέλη του και τους καλεί: " στην χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, που φέτος διοργανώνεται, στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο "  Στα Πέριξ ",οδός Αγ. Λαύρας 18 Άνω Πατήσια, ( έναντι Αστυνομικού τμήματος),την Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13.00.
Στο  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, καθώς  και πρόγραμμα  με  λαικό, ελαφρολαικό, νησιώτικα, δημοτικά αλλά και ηπειρώτικα.

Ανακοίνωση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου, σχετικά με τον συμψηφισμό του Έκτακτου Τέλους Ακινήτων σε περιπτώσεις εσφαλμένων λογαριασμών


«Η ΕΣΕΕ ανησυχεί για τα νέα φορολογικά βάρη του 2014 και αντιδρά στα νέα πρόστιμα εξόντωσης των μικρομεσαίων».

Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους. Η ΕΣΕΕ αντιδρά έντονα στα πρόστιμα "εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης" που επιβάλλονται στους ΜμΕ επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνει ότι η "αμαρτωλή" κατηγορία του άρθρου 48 του Ν.2238/94 και ο όρος "ελεύθερος επαγγελματίας" παύει πλέον να υφίσταται, τουλάχιστον φορολογικά.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου  ανακοινώνει ότι, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11.00' πρωινή, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπερωτών, τέρμα Αθ. Τσίγκου, Ασπρόπυργος.
Μετά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση θα ακολουθήσει ηπειρώτικο γλέντι, συνοδεία μουσικής κομπανίας και θα προσφερθούν  γλυκά και εδέσματα που θα ψήσουν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου και τσίπουρο από την Ήπειρο.
Είστε όλοι καλεσμένοι.

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό πέντε (5) ατόμων

Σήμερα (14-01-2014) το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Γλυκόρριζου Άρτας έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε  σε τσιμεντένιο τοιχίο περίφραξης οικίας.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της οδηγού και των τεσσάρων επιβατών του αυτοκινήτου, ηλικίας 16 και 17 ετών.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Άρτας.




Ανακοινώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων για τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης

Τρεις συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους τρόπους, με τους οποίους σχεδιάζει ο Δήμος, να στηρίξει τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, έκανε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Ο κ. Φίλιος μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του Φορέα τονίζοντας ότι η ίδρυση ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του.
Παράλληλα προχώρησε στην ανακοίνωση τριών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής με στόχο την ενίσχυση του Φορέα και την προστασία του οικοσυστήματος. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα κατατεθούν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρουν τη μορφή αποφάσεων.

Εργασίες πεζοδρόμησης στη Ζυγομάλη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων του κέντρου των Ιωαννίνων, ένα έργο που αλλάζει στην κυριολεξία τη φυσιογνωμία της πόλης.
Από αύριο οι εργασίες μεταφέρονται στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης των έργων, απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό Ζυγομάλη, από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και την οδό Γρηγορίου Σακκά.
Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 16 Απριλίου και στο διάστημα αυτό η κίνηση των πεζών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και μέσω της εργοταξιακής σήμανσης.

Τεστ 5 ερωτήσεων εντοπίζει τα πρώτα σημάδια Αλτσχάιμερ

Πέντε απλές ερωτήσεις μπορούν να αποκαλύψουν τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Το τεστ διαρκεί περίπου 15 λεπτά και μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με τις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν το τεστ στο σπίτι και στη συνέχεια να συζητήσουν τα αποτελέσματα με το γιατρό τους.
Το τεστ δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 1.000 άτομα άνω των 50 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 28% από αυτούς αντιμετώπιζε νοητική κατάπτωση και μερική απώλεια μνήμης.

Ξέρετε ποιο είναι το πιο παχυντικό γλυκό;

Κάθε γλυκό που περιέχει ζάχαρη, θεωρείται παχυντικό, αλλά εκείνα που γίνονται με λάδι, είναι τα πλέον παχυντικά.
Έτσι, το πιο παχυντικό πιάτο είναι μία μερίδα λουκουμάδες! Πολλοί θεωρούν ότι ο λουκουμάς συγκαταλέγεται στα «υγιεινά» γλυκά, επειδή συνοδεύεται από μέλι και ξηρούς καρπούς.

Το ιδανικό σνακ για λεπτή μέση

Νέα μελέτη δείχνει ότι το ιδανικό σνακ για να απαλλαγούμε από μερικούς πόντους γύρω από τη μέση είναι… τα φιστίκια.
Στη μελέτη συμμετείχαν 60 ενήλικες οι οποίοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και από τη μία ομάδα ζητήθηκε να καταναλώνει φιστίκια σε ποσοστό 20% των ημερήσιων θερμίδων.

Οι 7 ελληνικές startups που "ξεχωρίζει" η Κομισιόν!

Εκδήλωση με τη συμμετοχή της ελληνικής startup "σκηνής" διοργάνωσε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, Νέιλι Κρους, στο Orange Grove, τον ευέλικτο χώρο εργασίας που διαχειρίζεται η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου Έλληνες και Ολλανδοί επιχειρηματίες μπορούν να εργάζονται για τις επιχειρήσεις τους, να δικτυώνονται και να μαθαίνουν.
Η εκδήλωση ήταν μία αφορμή για να γνωρίσει το ελληνικό "οικοσύστημα" την εκστρατεία StartUpEurope της Νέιλι Κρους, ενώ η ίδια σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο τεχνολογικός τομέας στην Ελλάδα "παρουσιάζει τεράστια δραστηριότητα και αναπτύσσεται συνεχώς. Και αυτό ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Μια ψηφιακή μεταστροφή είναι καθοριστικής σημασίας για να κερδίσει η Ελλάδα το χαμένο οικονομικό έδαφος".

Financial Times: Ενα τρίο από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες διοικεί την Ευρωζώνη και οδηγεί σε άνοδο της ακροδεξιάς



Για την πτώση της άρχουσας τάξης, ή αλλιώς την παγκόσμια αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πτώση τους απειλεί το μέλλον όλων των άλλων πολιτών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ευρώπη, όπου η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς και της συνταγματικής κρίσης.

Προς μείωση του τεκμηρίου ΙΧ



Μετά το κλείσιμο σημαντικών εκκρεμοτήτων στο φορολογικό πεδίο, όπως η εφαρμογή των νέων κωδίκων φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικής Διαδικασίας, το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του capital.gr έχει βάλει πλέον στο τραπέζι το κεφάλαιο φορολογία αυτοκινήτου. Η εντολή για την επίσπευση των αλλαγών έχει ήδη δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονονομικών στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου να έρθουν στη βουλή με τη μορφή διατάξεων.

Συνεχίζεται το κύμα φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία – Ακόμη 3.000 εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους λόγω χαμηλής φορολόγησης




 
Κορυφώνεται το κύμα μετανάστευσης των ελληνικών εταιριών στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς το 2013 ακόμη 3.000 επιχειρήσεις καταχωρήθηκαν στη χώρα.
πως προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία ανέρχεται στις 9.000, ενώ το 2012 ο αριθμός τους κυμαινόταν στις 6.000.

Στo 1 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013



Για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να ισοσκελίσει τις δαπάνες με τα έσοδά της, αλλά να συγκεντρώσει περισσότερους φόρους από ό,τι ξόδεψε μέσα στο έτος. Με βάση τα ταμειακά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, όπως υπολογίζεται από την τρόικα και το Μνημόνιο, θα προσεγγίσει τελικά το 1 δισ. ευρώ αντί των 812 εκατ. ευρώ που προέβλεπε πριν από λίγους μήνες.

Το πρώτο σπίτι αντι-τσουνάμι τεχνολογίας στις ΗΠΑ είναι πραγματικότητα



Οι λέξεις «Αμερική» και «τρομολαγνεία» έχουν καταλήξει να είναι συνώνυμες. Όχι τώρα, αλλά εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Οι 17 προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς τους οποίους θα πετά η Ryanair



Tη δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στη Θεσσαλονίκη από όπου θα πετάει προς έξι και 16 προορισμούς αντίστοπιχα νακοίνωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Τα πάνω κάτω και πάλι στο Δημόσιο -Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των εργαζομένων



Νέος τρόπος αξιολόγησης έρχεται για τους υπαλλήλους του Δημοσίου με το «άριστα» να αποτελεί παρελθόν αφού πλέον εισάγεται η ποσόστωση στις βαθμολογήσεις. Με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου που είναι μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας εκτός ότι πλέον η αξιολόγηση των εργαζομένων θα είναι πιο σκληρή, ανοίγει και ο δρόμος για απολύσεις.

Ο Τσίπρας προ των “πυλών”: ΣΥΡΙΖΑ 26-28%, ΝΔ 14-16%, ΠΑΣΟΚ…

Κρυφές δημοσκοπήσεις για πρεσβείες και διαφημιστές συγκλίνουν, σύμφωνα με τις τελευταίες τους μετρήσεις ενόψει ευρωεκλογών, στα πιο κάτω ποσοστά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αυτή τη στιγμή μεταξύ 26% έως 28%. Η ΝΔ κινείται μεταξύ 14% και 16%. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπερβαίνει το 2,5% και υπάρχει πρόβλημα πλέον στο αν θα μπορέσει να βγάλει έναν ευρωβουλευτή. Οι ΑΝΕΛ είναι σταθεροποιημένοι στο 6%. Η ΧΑ, με τη μισή σχεδόν κοινοβουλευτική της ομάδα στη φυλακή, κινείται μεταξύ 11% και 12%.
Τα πιο πάνω ακριβώς, μεταδόθηκαν χθες το πρωϊ από τον ραδιοφωνικό σταθμό realfm και από τον δημοσιογράφο Γ. Τράγκα στην πρωϊνή εκπομπή του. Για του λόγου το αληθές ακούστε το σχετικό ηχητικό στον σύνδεσμο real.gr και ειδικότερα στο χρονικό διάστημα από το 13.38΄ λεπτό, μέχρι το 15.25΄ λεπτό.
Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε παρατηρούμε τα εξής: 1) την επερχόμενη άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, 2) την πλήρη εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, 3) την διαφαινόμενη εξαφάνιση της ΝΔ, η οποία θα επέλθει κυρίως μετά την απώλεια της εξουσίας και 4) την απόλυτη αντοχή της ΧΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ οι οποίοι προφανώς θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης και της εξαφάνισης της ΔΗΜΑΡ.

Πέτρος  Χασάπης


Πηγή:olympia.gr