Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Δείτε on line τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών για την ήπειρο.

Πανελλαδικές: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις



Μια ακριβώς εβδομάδα απομένει από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά κυρίως οι μαθητές διακατέχονται από άγχος και αγωνία. Για όλους πρέπει τα πάντα να γίνουν με απόλυτη ακρίβεια χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Προγράμματα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους -Προσλήψεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση



Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψη τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Τέλος η ανοχή για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Πρόστιμα 1000, 500, 250 ευρώ και ποινή φυλάκισης



Οι υπολογισμοί της Τροχαίας για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ προκαλούν ίλιγγο, αφού ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, ενώ σε ό,τι αφορά αυτά που δεν εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους ανασφάλιστα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 770.000.

«Επίσκεψη Ευρωπαίων Εταίρων στα Ιωάννινα για ένα Ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού της Ηπείρου»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του study trip που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα στις 4 και 5 Ιουνίου 2014. Κατά τη διάρκεια της διήμερης «επίσκεψης μελέτης» των Ευρωπαίων εταίρων μας από την Αγγλία, Δανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία στην Ήπειρο, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή πρακτικών εθελοντισμού και παρουσίαση των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Δήλωση του επικεφαλής της «Εποχής Δημιουργίας -ριζοσπαστική συνεργασία» Δήμου Ζηρού κ. Γιώργου Γιάννου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου, την κάθε μία συμπολίτισσα και τον καθένα συμπολίτη μας ξεχωριστά που τίμησαν με την ψήφο τους, την παράταξή μας. Ευχαριστώ και όσους δεν μας τίμησαν για την συμμετοχή τους στις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών.
Δυστυχώς τα συμφέροντα της περιοχής αποδείχτηκαν για μία ακόμη φορά πολύ ισχυρά.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες, τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, που όλοι μαζί καταβάλαμε, για να γυρίσουμε σελίδα στον τόπο μας.
Δώσαμε μια μάχη με εντιμότητα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την ανατροπή στην Ήπειρο και στην Ελλάδα.
Την προσεχή Κυριακή δίνουμε ακόμη μια αποφασιστική μάχη εναντίον των δυνάμεων της συντήρησης και των μνημονίων, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, με στόχο μια Ευρώπη των λαών, της ισονομίας, της ισότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Όλγα Γεροβασίλη
Επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας





ΨΗΦΟΙ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Στο παρακάτω κείμενό μου, σας παραθέτω, σταχυολογώντας μερική από τη δράση των Εθνοκτόνων κομμάτων μας στο ευρωκοινοβούλιο. Σας παραθέτω θέσεις και αποφάσεις τους που ουδείς θα πίστευε πως είναι δυνατόν να ψηφίζονται από Έλληνες ευρωβουλευτές. Βλέπετε οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ μακριά και όλοι αυτοί πιστεύουν πως τα μαντάτα τους είναι δύσκολο να φτάσουν στην Ελλάδα. Έτσι, θα παρακαλέσω τους Έλληνες ψηφοφόρους να διαβάσουν με προσοχή το συγκεκριμένο κείμενο και αναλόγως να πράξουν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο 98,56% των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Ιωαννιτών, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ κος Άρης Μπαρτζώκας έκανε την εξής δήλωση:
«Η Παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ ευχαριστεί από βάθους καρδιάς τους περίπου 4.000 πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών που τις χάρισαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που είχε ποτέ ανεξάρτητη παράταξη στον Δήμο μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Αισθάνομαι την υποχρέωση να  ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές.  Να  ευχαριστήσω επίσης και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας υποδέχτηκαν, μας άκουσαν, γίνανε κοινωνοί των προτάσεων μας.
Οι πόρτες μας, θα είναι,  όπως πάντα,  ανοικτές για όλους. Διχαστικές συμπεριφορές δεν ανήκουν στη δική μας πρακτική και λογική.
Η παράταξή μας, όπως το διακηρύξαμε,  είναι και θα είναι καθαρά αυτοδιοικητική: Είναι μια παράταξη Ηπειρωτική.

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

                                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 Στην μακραίωνη διαδρομή της η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας,  αμφισβήτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις.

Η κίνηση "Διάλογος με του Θεσπρωτούς ομογενείς και μετανάστες" καλεί τους Θεσπρωτούς να θυμηθούν τη μετανάστευση του χθες.... και του σήμερα...


Στα Γιάννινα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος

Την Πέμπτη 22/5 στις 14.15 ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου  στο ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ.
Στη συνέχεια ,μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ντίνο Σιάκαρη και τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα θα επισκεφθεί το  Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο  όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκησή του.


Επίσκεψη στα Ιωάννινα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Ρωμανιά

Συνέντευξη τύπου 21-5  τεταρτη14:00 στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛΛ Ιωαννίνων Ναπολέων Ζέρβα 4-6.Συναντήσεις με τοπικούς φορείς ,17:00 ομιλία στην Στοά Σάρκα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας,τηλ επικοινωνίας ΔημήτρηςΜπαχούρας 6945883629 και γραμματέας Ιωάννης Ραχιώτης 6943715222.

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες είναι καλύτερες στο σεξ -Οταν οι παντρεμένες 40αρες «τρώνε» τις ελεύθερες 20αρες

Αν είστε παντρεμένος με παιδιά, τα οποία λόγω ηλικίας έχουν φύγει πια από το σπίτι έφθασε η ώρα να απολαύσετε ένα καλό σεξ. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Telegraph η ηλικία που οι γυναίκες έχουν καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι είναι πάνω από 40. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες όσες είναι παντρεμένες σε αυτή την ηλικία είναι ξέρουν να παίζουν καλύτερα το παιχνίδι. Ο λόγος; Η αυτοπεποίθηση που νιώθουν.

Ευχαριστίες για την Πρεσβεία του Καναδά

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Πρεσβεία του Καναδά για τη συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα και για την αμέριστη στήριξη που έχει δώσει σε μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Πρεσβεία του Καναδά, διαθέτει τις ταινίες που θα προβληθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στο ειδικό αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει το Πνευματικό Κέντρο.

Αν φάτε γλυκό αυτή την ώρα θα... αδυνατίσετε!

Είναι δυνατόν να αδυνατίσει κάποιος τρώγοντας γλυκά; Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, οι επιστήμονες απαντούν «Ναι»!
Φυσικά με μία μικρή προϋπόθεση... Τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται μία συγκεκριμένη ώρα.
Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όταν το γλυκό καταναλώνεται το πρωί, αποτελώντας μέρος του πρωινού, τότε όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματική απώλεια των περιττών κιλών.