Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Γιαννιώτης Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει σχετικά:
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος (Κολόκας) γεννήθηκε το 1953 στην Νήσο Ιωαννίνων. Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979.

Ομιλία Γ.Ζάψα στην Άρτα και επισκέψεις σε φορείς

«Για μας όλοι οι Ηπειρώτες είναι ίσοι και θα απολαμβάνουν ισότιμα και αναλογικά ποιοτικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Η Άρτα έμεινε ξεχασμένη και παραμελημένη από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση. Δεν καλλιεργήθηκε περιφερειακή συνείδηση και εμείς οφείλουμε και δεσμευόμαστε ότι θα το αλλάξουμε αυτό.
Η Άρτα θα έχει το δικό της μερίδιο στον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια ισομερώς και ισότιμα.

Μήνυμα της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα





 «Ηπειρώτες και ηπειρώτισσες, πολίτες της Ηπείρου
Την Κυριακή 18 Μάη θα προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε το νέο περιφερειάρχη και τη νέα περιφερειακή αρχή της Ηπείρου για τα επόμενα πέντε χρόνια.
 Η Ήπειρος της ανεργίας της κρίσης και των χαμένων ευκαιριών πρέπει ν’ αλλάξει σελίδα.
Δεν μπορεί να πορευτεί με τις παλιές μεθόδους που οδήγησαν στην κρίση.
Η προεκλογική περίοδος που έληξε μας δίδαξε πολλά.
Στη διάρκειά της φανερώθηκαν οι αληθινοί στόχοι κάθε παράταξης.
Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή πέρασε λάθρα τις εκλογές φοβούμενη να αντιπαρατεθεί με τις θέσεις και το πρόγραμμα μας.

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Οι πολίτες της Π. Ε. Άρτας αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής

«Οι πολίτες της Άρτας γνωρίζουν τον αγώνα που κάναμε στα 3, 5χρόνια θητείας  μας, για την επίλυση προβλημάτων που υπήρχαν.  Γνωρίζουν επίσης ότι βάλαμε τις βάσεις για την προώθηση αναπτυξιακών  πρωτοβουλιών την επόμενη πενταετία, για αυτό και μας εκδηλώνουν ανοικτά τη συμπαράστασή τους»,   δήλωσε  ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ολοκληρώνοντας σήμερα τις προεκλογικές του επισκέψεις στην Π.Ε. Άρτας.

Εξετάσεις Φυσικού Νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής και Φυσικού Νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών Ιουνίου 2014

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως η διάρκεια υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις α) Φυσικού Νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής και β) Φυσικού Νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών Ιουνίου 2014  είναι από Πέμπτη 15-05-2014 έως και Παρασκευή 06-06-2014.

Συγκέντρωση Ενότητας, Δημοκρατίας και Νίκης στην Ηγουμενίτσα για τον Ανδρέα Νταή

Μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας και Νίκης, έστειλαν οι πολίτες της Ηγουμενίτσας το βράδυ της Παρασκευής, από την κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Νταή.
Η μαζική συμμετοχή των συμπολιτών στη συγκέντρωση απέδειξε ότι ο προγραμματικός, ξεκάθαρος λόγος της Δημοτικής Συνεργασίας βρήκε μεγάλη απήχηση, αφού απαντά στα ερωτήματα και τις αγωνίες τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Νταής ανέπτυξε συνολικά όλες τις βασικές αρχές
και θέσεις του συνδυασμού και ανέπτυξε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ηγουμενίτσας όπως  το λιμάνι, η παράκαμψη της πόλης, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η μαρίνα, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα της καθημερινότητας όπως η ύδρευση, τα απορρίμματα, το αποχετευτικό, οι σχολικές και αθλητικές υποδομές.

Μήνυμα υπ. Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη: Ισχυρή εντολή, σημαίνει ισχυρή Ήπειρος

Σήμερα φθάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Οι πολίτες της Ηπείρου προσέρχονται στις κάλπες με ένα σκοπό: Να εκλέξουν μια Περιφερειακή Αρχή που να μπορεί να σχεδιάζει. Να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών. Να λύνει προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Να ενεργοποιεί και να κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Να θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου. 

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τη «Δημοτική Συνεργασία» Ανδρέα Νταή στη «Θεσπρωτική» για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 18 Μαΐου

Η εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο Δήμος έχει την ανάγκη μας. Την ανάγκη όλων μας.
Η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη, είναι η δύναμη της Ηγουμενίτσας. Είναι η ενίσχυση της συμμετοχής, της προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών.
Καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους. Να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Ο Δήμος δεν είναι πεδίο πειραματισμών, αλλά πεδίο ευθύνης για τη ζωή όλων μας. Απαιτεί ήθος, γνώση, εμπειρία, διαφάνεια και κυρίως θέληση.
Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεργασίας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ



«Στις 18 Μαΐου, η Ήπειρος θα ζήσει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές των τελευταίων δεκαετιών.
Στις 25 Μαΐου, η Ήπειρος Ανατροπής, θα αποτελεί τη νέα πολιτική πραγματικότητα»
 Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Γιάννενα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Όλγας Γεροβασίλη, υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ"

Η ομάδα δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013 στο πρότυπο της αυτοδιαχείρισης και συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα "Τσούσκα" που δημιουργήθηκε την ίδια εποχή στον κοινωνικό χώρο "Xanadu" (Ξάνθη).
 Ο "Φάντης" φιλοξενήθηκε εκεί, τόσο για την προετοιμασία του έργου: "Ο Μαρξ στο Σόχο" όσο και για την πρώτη παράσταση στις 5 Απριλίου 2014.
 Η ομάδα εμφανίστηκε μεν σαν "Φάντης Μπαστούνι" στη Θράκη πέρυσι, αλλά τα μέλη της δραστηριοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στα Ιωάννινα, όταν δημιούργησαν, μαζί με άλλους, την -επίσης- αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα: "Σφάλμα x Γκοντώ" (2009).
Στους σκοπούς της ομάδας περιλαμβάνονται η πολιτική παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα -με ελευθεριακό χαρακτήρα- δια μέσου του πολιτικού θεάτρου αλλά όχι μόνο, η χρήση του θεατρικού λόγου ως πολιτικού όπλου επίκαιρης κριτικής και η ανατροπή των κατεστημένων συνθηκών, όπου το ερασιτεχνικό θέατρο είναι προσωποπαγές για την ανάδειξη ατομικών φιλοδοξιών.
Δεν αρνηθήκαμε τον ρόλο του σκηνοθέτη, αλλά αυτός διαχέεται κάθε φορά στην
αμεσοδημοκρατική διαδικασία που ακολουθεί τις πρόβες, για να σχηματιστεί εκ νέου στην επόμενη συνάντηση.
Έτσι περιφρουρήσαμε το νόημα της συλλογικότητας χωρίς να "αποδομήσουμε" τους βασικούς κανόνες της θεατρικής πράξης. Τέλος, η συνεργασία με συλλογικότητες και κοινωνικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα.
Ο "Μαρξ στο Σόχο", μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν ακόμα ότι το ριζοσπαστικό θέατρο δεν πέθανε.
Η φανταστική επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησής του με τον Μπακούνιν στο σπίτι του πρώτου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον αναρχο-μαρξιστή Χ. Ζινν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα.
Το έργο είναι μακροσκελές, με διπλού χαρακτήρα ανάπτυξη (προσωπικές αναμνήσεις και επίκαιρη επαναστατική κριτική) κι έτσι επιλέξαμε να περιορίσουμε τη διάρκειά του.  Ο Μαρξ συνδιαλέγεται με τα πρόσωπα που αγάπησε, καθώς και με αυτούς που τον ανάγκασαν να αποφανθεί: "εγώ δεν είμαι μαρξιστής!".
Συνεπώς, παρουσιάζονται παράλληλα ενδιαφέροντα στοιχεία από τη βιογραφία του και μια χαρτογράφηση των κινημάτων που σημάδεψαν την τύχη του ελευθεριακού κομμουνισμού.
Επιλέξαμε μια λιτή σκηνική αναπαράσταση (χωρίς π.χ. οπτικοακουστικά μέσα), προκειμένου να αναδείξουμε τόσο τον θεατρικό λόγο όσο και την υποκριτική ως όπλο της κριτικής. Ο αυτοσχεδιασμός επάνω στην επικαιρότητα είναι περιορισμένος, καθώς το ίδιο το κείμενο είναι πλούσιο σε ιδέες προς αξιοποίηση.
 Καθαρά θεωρητικά, δόθηκε έμφαση στα Χειρόγραφα 1844 του Μαρξ, εφόσον αποτελούν το πιο σημαντικό ίσως έργο για την ιστορική εξέλιξη του μαρξισμού. Ο Μαρξ δεν εμφανίζεται σκηνικά ως "φάντασμα", αλλά στον φυσικό του χώρο, ενώπιον των μαζών.
 Τέλος, σκηνοθετικά ο μονόλογος κορυφώνεται ακριβώς στα σημεία όπου ο πολιτικός λόγος αναδύεται μέσα από τον θεατρικό, δηλαδή το περιεχόμενο ορίζει τελικά τη μορφή του έργου.




Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Το Δ.Σ της Ελληνικής  Καρδιολογικής Εταιρείας συνεχίζοντας την έντονη παρουσία του στα δρώμενα της παγκόσμια καρδιολογικής σκηνής ,μετά την Κύπρο και την Ουάσιγκτον παραβρέθηκε στις 4-7 Μαΐου του 2014 στο Παγκόσμιο  Καρδιολογικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη στην Αυστραλία.
Ο ηπειρώτης νεοκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ο καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας

Εκδήλωση με θέμα: «Σκάλες και Πετρογέφυρα» από το Γυμνάσιο Σταυρακίου

Το Γυμνάσιο Σταυρακίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα:
                                             «Σκάλες και Πετρογέφυρα»
-Το «γεφύρωμα» της φύσης με τον άνθρωπο-που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 το πρωί.

Εκδήλωση για τον Αντώνη Κατσαντώνη από στο Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας "Άπειρος Γαία"


Συνελήφθη στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, 46χρονος Αλβανός, δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας

Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης  (14) ετών και (4) μηνών, για σωρεία κλοπών 
Συνελήφθη χθες το πρωί στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από την 14-10-2011.