Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

AYTOKINHTO EΠΕΣΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ...

 Ένας 58χρονος επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του στα Ιωάννινα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε έπεσε στη λίμνη Παμβώτιδα.
Στις 9 το πρωί περαστικοί...είδαν την οροφή του αυτοκινήτου να εξέχει από το νερό και ειδοποίησαν τις αρχές.
Άνδρες της ΕΜΑΚ μπήκαν με βάρκα στη Παμβώτιδα και σε συνεργασία με συναδέλφους τους πυροσβέστες, έδεσαν και ανέσυραν με γερανό το αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο 58χρονος.
Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου

  Ξεχωριστή επιτυχία γνώρισε η ετήσια χοροεσπερίδα της ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το βράδυ στο Κέντρο «ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ» και συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σε πείσμα των καιρών εκατοντάδες λακκασουλιώτες και φίλοι της Ηπείρου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και διασκέδασαν με την καρδιά τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους του κλαρίνου του μοναδικού Πέτρο Λούκα Χαλκιά, με τον Κώστα Τζήμα, την Παγώνα Αθνασίου
και μία πλειάδα κορυφαίων τραγουδιστών και καλλιτεχνών. 
Η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση, η οποία ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, φανερώνει την δίψα του κόσμου για ποιοτική διασκέδαση, ενώ αποτελεί και ένα είδος αναγνώρισης των Ηπειρωτών στην μακρόχρονη και αδιάλειπτη προσφορά της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, στην παράδοση και τον Πολιτισμό.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας έκοψε την Πίτα του και το γλέντησε Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου,  Γεωργίας Κίσκου είπε, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.
Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.
Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής,  στην κοπή της Πίτας του και το Ηπειρώτικο γλέντι που ακολούθησε  στα Γραφεία του στην Καλλιθέα, την Κυριακή το απόγευμα 12 Γενάρη του 2014.
Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν
με την ''ψυχή'' τους,  μετά το κόψιμο της παραδοσιακής ηπειρώτικης Πίτας, μέχρι τις βραδυνές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση του ακατάβλητης, διαχρονικής και χαλκέντερης Πρόεδρου του Συλλόγου,  Γεωργίας Κίσκου, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.

Παράταση για 24 ωρες των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και μετά από πρόταση της αρμόδιας "Εισηγητικής Επιτροπής", παρατείνεται η ισχύς των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια που έχουν ανακοινωθεί με την από 10.1.2014 ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για μία ημέρα, δηλαδή ως την Τρίτη 14.1.2014 και ώρα 12.οο. Στη συνέχεια τα μέτρα θα ανασταλούν καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν δεν θα ευνοούν την υψηλή συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.


Ψωροκώσταινα. Μια γενναιόδωρη ζητιάνα, που έσωσε δεκάδες ορφανά από την πείνα.


Σήμερα, το παρατσούκλι της χρησιμοποιείται απαξιωτικά, για να αποδώσει την κακομοιριά και την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας. Η ίδια όμως,

Πρωτοβουλίες Περιφερειάρχη για την οριστική λύση του προβλήματος με τους βοσκότοπους

 Σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά τη νέα προγραμματική περίοδο το πρόβλημα με τις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε εκτενώς στην τοποθέτηση που έκανε την Κυριακή σε συγκέντρωση - ενημέρωση κτηνοτρόφων που οργάνωσε ο Δήμος Σουλίου στην Παραμυθιά.

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε επίσης τους κτηνοτρόφους ότι από την περασμένη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, έχει τεθεί πλέον σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων, μέσω του Τ.Ε.Ε., για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, βάσει του τελευταίου νόμου που ισχύει από τον Αύγουστο του 2013. "Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι για να νομιμοποιήσουν τις κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν", τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

Παράταση της Κ.Υ.Α. για την αποκατάσταση ζημιών από τις κατολισθήσεις του 2010

Παράταση ενός χρόνου δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2013,  για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις του 2010 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Τρικάλων. 

Σύλληψη 43χρονου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για παράνομα παίγνια

Συνελήφθη, χθες (12-01-2014) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 43χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε καφετέρια - μπαρ, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι μέσω του διαδικτύου, παρείχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων.

Το Κομιτάτο, ενισχύει την οικονομία, της Πρέβεζας

Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στις τάξεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, για τις φετινές Απόκριες.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν οριστικοποιηθεί και είναι: Κυριακή 16/2/2014 Τελετή έναρξης 12μμ στον πεζόδρομο της Μπάλκου και απόγευμα της ίδιας μέρας η «ΑΣΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ».
Παρασκευή 21/2/2014 «Ο Κόκκινος χορός». Σάββατο 22-2-2014 Ποδαράτη παρέλαση.

Κατάσχεση προϊόντων παραεμπορίου

Την 09-01-2014 το απόγευμα στον Μύτικα Πρέβεζας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω ημεδαπό μικροπωλητή, να  κατέχει και να διαθέτει προς πώληση προϊόντα παραεμπορίου (είδη ένδυσης και υπόδησης), στερούμενος σχετικής άδειας και παραστατικών εγγράφων.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν προκειμένου να καταστραφούν, ενώ σε βάρος του μικροπωλητή βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.




Σύλληψη 23χρονης για κλοπή από κατάστημα ενδυμάτων

 Συνελήφθη την 10-01-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 23χρονη ημεδαπή διότι λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στα Ιωάννινα μία γυναικεία τσάντα.

Σύλληψη τριών Ρομά για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν  χθες (11-01-2014) το  μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20,41 και 29 ετών, διότι μετέβησαν σε οικία 82χρονου ημεδαπού στις Συκιές Άρτας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο σπίτι, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Σύλληψη Νιγηριανής για κατοχή ηρωίνης και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη την 10-01-2014 το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 35χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Νιγηρίας, διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,46) γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε η 35χρονη στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.



Η θεατρική παράσταση"ΨΥΧΩΣΗ!" στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 9.15μμ το + To Iνστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] στη θεατρική παράσταση "ΨΥΧΩΣΗ!"σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή.

Σύλληψη δύο Αλβανών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Είχαν σε  ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο αυτοκίνητό τους  (2,5) περίπου κιλά κάνναβης  
Χθες (11-01-2014) το πρωί, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, αστυνομικοί του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  συνέλαβαν  δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ΑΓΣΙ επεκράτησε του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με 31-69

Με το "δεξί" ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ και το 2014 ο ΑΓΣΙ, που επικράτησε  στο κλειστό της Λιμνοπούλας με 31-69 του Σπάρτακου Ιωαννίνων.
Οι παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη μπήκαν δυνατά, έπαιξαν καλή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση "καθάρισαν" το ματς, μένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα.
Επόμενος αγώνας με τον Θρύλο Ιωαννίνων.
ΑΓΣΙ (Κοντογιάννης): Μαυρογιάννης 3(1), Μουζακίτης 5 (1), Πάτρας 7, Πόθος 2, Μάντζιος Π. 10, Μάντζιος Δ., Μάκης 3 (1), Πανταζής 17 (3), Φίλιος 5, Αυγερινός 6 (2), Φυραρίδης 8 (2).

Από το παιχνίδι απουσίασε ο Θανάσης Κοντός λόγω ίωσης.

Οι αιμοδότες Ανατολής έκοψαν την πίτα τους


Το περασμένο Σάββατο  στις  7μ.μ. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ανατολής διοργάνωσε εκδήλωση, στο Πνευματικό κέντρο Ανατολής  κατά τη διάρκεια της οποίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη  Πίτα.
  Πριν την κοπή της πίτας  στην κινητή μονάδα  αιμοδοσίας του Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ  και οι εθελοντές αιμοδότες πρόσφεραν το αίμα τους .
 Στην εκδήλωση παρέστησαν  η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ασημακοπούλου, ο
Αντιπεριφερειάρχης  κ.. Καραμπίνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας , ο πρόεδρος του  Τ. Δ. Ανατολής κ. Χ. Λάζος.  Και αρκετός κόσμος.
 Η ταμίας του Συλλόγου  κ. Παπαγεωργίου Βάσω  άνοιξε την εκδήλωση  καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.

Ηπειρώτικο αντάμωμα της Αδελφότητας Κρυονερίου (Λίμποβου) Θεσπρωτίας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κρυονερίου Θεσπρωτίας «Καλόγερος Σαμουήλ» σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στον ετήσιο χορό που θα διοργανώσει στις 26 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 1.00 το μεσημέρι, στο «Μουσικό Σαλόνι», (πρώην Ηπειρώτικο Σαλόνι), στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, Λεωφ. Βουλιαγμένης αριθμ. 370 (τηλ. 210 9929373).
Η παρουσία σας θα αποτελέσει για μας ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Τα όσπρια είναι θεραπευτικά



Για τους λαούς που ζουν στη λεκάνη της Μεσογείου αποτέλεσαν πάντα τη ραχοκοκαλιά της καθημερινής τους διατροφής. Ειδικότερα για μας τους Έλληνες τα όσπρια και πιο συγκεκριμένα τα φασόλια δεν αντιπροσωπεύουν μόνο βασικό διατροφικό στοιχείο, αλλά επίσης και πολιτισμικό στοιχείο, καθόσον η παραδοσιακή φασολάδα θεωρείται διαχρονικά το εθνικό φαγητό της χώρας.

Πρόγραμμα για 10.000 προσλήψεις ανέργων στον ιδιωτικό τομέα



Εντός των ημερών υπογράφεται η απόφαση για το νέο πρόγραμμα  του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 10.000 νέων ανέργων. Αυτή τη φορά, αφορά προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ τα κίνητρα είναι πολύ ισχυρά.

Πρεμιέρα εκπτώσεων. Τι πρέπει να προσέξετε



Ξεκινούν σήμερα,  Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις του 2014, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Η κίνηση των "58" κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές σαν Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη



Tο εκλογικό της όνομα για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε την Κυριακή η κίνηση των "58" μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τις συνεργαζόμενες κινήσεις.
Ως συνεργαζόμενες κινήσεις, εξηγείται στην ανακοίνωση, ότι νοούνται "όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού".

Την έξοδο από το Δημόσιο θα δουν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες συμβασιούχοι -Τι θα γίνει με την εκδίκαση των προσφυγών τους για την απόλυσή τους



Την έξοδο από το Δημόσιο θα δουν άμεσα χιλιάδες συμβασιούχοι οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση της προσφυγής τους ακόμη εκκρεμεί.

Οι ελεγκτές των ΔΟΥ θα «στήνουν» καρτέρι στους πελάτες -Πότε θα εισβάλουν στα καταστήματα



Νέες οδηγίες έχουν αποσταλεί προς τις ΔΟΥ προκειμένου να ξεκινήσουν οι ελεγκτές τους το συντομότερο ελέγχους σε καταστήματα. Μάλιστα σύμφωνα με τις νέες οδηγίες κάθε συνεργείο προληπτικού ελέγχου όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στο δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών ή ελέγχου σε καταστήματα εστίασης, θα ζητά το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο.