Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για τη νέα χρονιά και το πρόγραμμα τεχνικών έργων αποτέλεσαν τα δύο βασικά αντικείμενα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης


Παράλληλα οι φορείς της πόλης, που εκπροσωπήθηκαν στο σύνολό τους, έθεσαν μία ακόμη σειρά ζητημάτων τα οποία επικεντρώνονταν κυρίως στην ανεργία, την ενεργειακή αυτονομία των σχολείων, της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, στη χωροθέτηση του ΣΜΑ και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.
Η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη, η οποία αναπληρώνει τον δήμαρχο, έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα έργα και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και τόνισε ότι κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει το σύνολο της αυτοδιοίκησης, η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα του τόπου.
Η κ. Τσίλη αναφερόμενη στη συνολική προσπάθεια του Δήμου κατά το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ότι αυτή επικεντρώθηκε στα ακόλουθα:
-        Συμβασιοποιήσεις στο μεγαλύτερο αριθμό ενταγμένων έργων. Η διαδικασία αυτή θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
-        Ενεργοποίηση υπηρεσιών για νέες εντάξεις
-        Διορθώσεις σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο στη ΔΕΥΑΙ για να επιτύχουμε βελτιώσεις στα τιμολόγια.
-        Συνέχιση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών πολιτισμού και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους υπόλοιπους φορείς μας.
-        Ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες για να ξεκινήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε ολόκληρο το Δήμο μας, το οποίο πρέπει να στηριχθεί από όλους.
-        Συνεχίζεται η προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου και της περιοχής μας με συντονισμένες ενέργειες οι οποίες θα επικεντρωθούν τώρα σε νέους στόχους.

Δήμαρχοι: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στο διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος

Κλειστή σύσκεψη θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι δήμαρχοι της λεγόμενης «κίνησης των 5». Οι Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δημαράς, δήμαρχος Πάτρας, Πάνος Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, και Φίλιππος Φίλιος, δήμαρχος Ιωαννίνων, θα συναντηθούν για μία ακόμα φορά, προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, περιλαμβανομένου και του συστήματος εκλογής.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Άρτα


Στις 27 Σεπτεμβρίου οργανώνεται η εμποροπανήγυρη στην Άρτα, μια παράδοση που διατηρείται πάρα πολλά χρόνια.
 Κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, θα λειτουργήσει στο χώρο της έκθεσης περίπτερο ενημέρωσης από το Δήμο Αρταίων.
 Στο περίπτερο του Δήμου θα φιλοξενηθεί  έκθεση φωτογραφίας, με τις ομορφιές του   Δήμου μας,   που θα προκύψει από τις  δικές σας συμμετοχές .

Παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη σύσκεψη που έκανε η Περιφερειακή 'Ένωση Δήμων Ηπείρου στην Ανατολή Ιωαννίνων στις 9 Σεπτεμβρίου για το πρόβλημα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» Α.Ε''.


   
                                        Ακοίνωση
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στην Ανατολή Ιωαννίνων για τα προβλήματα της γαλακτοβιομηχανίας ''Δωδώνη Α.Ε'', με το Μέλος του Δ.Σ.  Μαρίνα Τζάκου.
Στην τοποθέτηση της, η Μαρίνα Τζάκου είπε.
''Αγαπητοί συμπατριώτες,  
Θα ήθελα να σας καταθέσω τις απόψεις της ΠΣΕ και να δηλώσω την ενεργητική συμμετοχή και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων.Οι πρακτικές των ιδιωτών, που πήραν τη «Δωδώνη» με σκανδαλώδη τρόπο, μας πείθουν ακόμη πιο πολύ για το δίκιο των διεκδικήσεών μας.Τα προβλήματα όμως δε θα λυθούν αν συνεχιστεί το ιδιοκτησιακό αυτό καθεστώς. Κατά τη γνώμη μας  η «Δωδώνη» πρέπει με κάθε θυσία να επανακτήσει τον συνεταιριστικό-δημόσιο χαρακτήρα της.

Επανεκλέχθηκε ο Κ. Μαργώνης πρόεδρος της ΙΛΕΤ


Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.) έχοντας, ήδη, συμπληρώσει 15 χρόνια από το πρώτο ξεκίνημά της (1998), πραγματοποίησε στις 11 Αυγούστου 2013 Γενική Συνέλευση των μελών της (Εκλογοαπολογιστική), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Αγνάντων.
Από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έγινε γενική ενημέρωση για τη δράση της Εταιρείας, κατατέθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και στη συνέχεια ο Προγραμματισμός για το νέο έτος. Από όλους τους παρευρισκόμενους  εκφράστηκε επιδοκιμασία και ικανοποίηση για το πολύπλευρο έργο της Ι.Λ.Ε.Τ.
 Ιδιαίτερα τονίστηκε η αδιάλειπτη προσπάθεια του Δ.Σ. για τη βελτίωση της έκδοσης του Δελτίου «Τζουμερκιώτικα Χρονικά», ο ρόλος και η σημασία των Ομάδων Έρευνας στη συλλογή, καταγραφή και διάσωση της λαογραφικής παράδοσης των Τζουμέρκων, όπως και η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπόνησης αρχαιολογικής μελέτης με τίτλο: «Αρχαιολογικές επεμβάσεις και έρευνες στην περιοχή της αρχαίας Αθαμανίας και του βυζαντινού Τζεμέρνικου», η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Βουργαρέλι, όπου και τέθηκαν οι βάσεις για τα επόμενα βήματα.

Έκθεση Πινακοθήκης Χαρακτικής στη Ζίτσα


     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας κύριος Δημήτριος Ρογκότης και η εκπρόσωπος του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών «Κ. Μαλάμος» κυρία Έφη Μαλάμου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Πινακοθήκης Χαρακτικής
με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση
του ιδρυτή της ζωγράφου, Κώστα Μαλάμου που θα πραγματοποιηθούν
το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στη Ζίτσα.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Άρτα


Πρωτοβουλία για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων κατοικίδιων ζώων, ανέλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης και για το σκοπό αυτό απέστειλε προσωπική επιστολή στους δημάρχους «Ν. Σκουφά» κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, «Γ. Καραϊσκάκη» κ. Δημήτριο Γαλήκα, «Κεντρικών Τζουμέρκων» κ. Χρήστο Χασιάκο και «Ζηρού» κ. Δημήτριο Γιολδάση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες είναι και αυτό της υπεύθυνης και οργανωμένης προστασίας των αδέσποτων ζώων, είναι η έλλειψη της φροντίδας μας, την οποία δικαιούνται αυτά τα ζώα και οφείλουμε να την προσφέρουμε.
Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντί τους, που για διάφορους λόγους
βρίσκονται χωρίς στέγη, χωρίς περίθαλψη, νερό, υγειονομική φροντίδα και εμβολιασμούς.
Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων, έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή μας και πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί.

Κάηκε σπίτι στην Πάργα


Την 12-9-2013/01.25 στη Φαλόπα Πάργας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία ημεδαπού, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Π.Υ. Πάργας,  η οποία επελήφθη προανάκρισης.

Σύλληψη δύο Αλβανών με ναρκωτικά


Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι  στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 35 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν  οι δύο δράστες  και διαπίστωσαν ότι κατείχαν δύο συσκευασίες με κάνναβη βάρους (16,34) γραμμαρίων.
Το αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (740) ευρώ κατασχέθηκαν. 

Εκατοντάδες ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν χθες, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη την επικράτεια


Ελέγχθηκαν (1.478) σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν (75) παραβάσεις, με τις κυριότερες να αφορούν στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, τον ταχογράφο, την έλλειψη των προβλεπόμενων μέσων και τη στέρηση άδειας οδήγησης
 Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, προγραμμάτισε και υλοποίησε εκατοντάδες τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Σύλληψη δύο Σύριων για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


 Συνελήφθησαν, προχθές αργά το βράδυ έξω από το  Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών  Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί,  υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 27 ετών, γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο,  διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν  πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας και Λιθουανίας, τις οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί  από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής έναντι  του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και δύο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από  το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση

Σύλληψη δύο ανδρών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


 
Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας προχώρησαν προχθές το απόγευμα στην Κλεισούρα Πρέβεζας, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, 43 και 64 ετών,  οι οποίοι καλλιεργούσαν σε χωράφια τους δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα χωραφιού ιδιοκτησίας του 43χρονου,   βρέθηκαν και εκριζώθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης,  ύψους από (1,60) έως (2,60)  μέτρα.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγροτεμάχιο του 64χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και εκρίζωσαν, δύο (2) δενδρύλλια, ύψους   2.45 και 2.75 μέτρων

Σύλληψη 51χρονου για κατοχή ναρκωτικών χαπιών


   
Συνελήφθη, προχθές το πρωί στο 36ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φιλιππιάδας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (50) ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή.

37χρονη στην Ηγουμενίτσα έκανε την πελάτισσα αλλά έκλεψε σταυρό από χρυσοχοείο στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  μία 37χρονη , σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κοσμημάτων από χρυσοχοείο της περιοχής.
Ειδικότερα, η 37χρονη προσποιούμενη την πελάτισσα μετέβη σε χρυσοχοείο 48χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα, όπου αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης,  ένα χρυσό σταυρό.   
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση της 37χρονης ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψή της.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με δύο νεκρούς στο Τέροβο



Χθες(11-09-2013) και ώρα 06:00΄ στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων (Τέροβο), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 23χρονος,  συγκρούστηκε αρχικά με ένα αντίθετα κινούμενο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος  και στη συνέχεια με άλλο Ι.Χ.Φ.  με οδηγό έναν 30χρονο .
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός  του οδηγού και συνοδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο οδηγοί των φορτηγών και ένας 23χρονος, που επέβαινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Απόφαση κοινής σύσκεψης της ΠΕΔ Ηπείρου για τη ΔΩΔΩΝΗ


Στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου , μετά από πρόσκληση της ΠΕΔ Ηπείρου, συναντήθηκαν οι πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειας, για να εξετάσουν τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη ΑΕ». και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και η αγροτική οικονομία, εξαιτίας της μη πληρωμής των παραγωγών από την εταιρεία, για την προμήθεια του γάλακτος. Στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή φορέων και κτηνοτρόφων, διαπιστώθηκε ότι:
•Ο αγροτικός τομέας στην Ήπειρο και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία αποτελεί το στυλοβάτη της οικονομίας και του εισοδήματος στην περιοχή. Ενσωματώνει το μόχθο των κτηνοτρόφων και σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά και με δεδομένες τις συνέπειες της κρίσης, επιβάλλεται η περαιτέρω ανάπτυξή της.
•Η ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνη Α.Ε.» μέχρι σήμερα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για τους παραγωγούς, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος της παραγωγής τους.

Συλλαλητήριο στη ΔΩΔΩΝΗ την προσεχή Τετάρτη


   
 Σε Πανηπειρωτική συγκέντρωση έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη προχωρούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, κάτω από την ασφυκτική πίεση που έχουν δημιουργήσει τα οικονομικά προβλήματα και την αδιαφορία με την οποία τα αντιμετωπίζει η διοίκηση της μονάδας.
Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη νέα γαλακτοκομική σεζόν οι τιμές θα υποστούν μείωση!
Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις και συζητήσεις των τελευταίων μηνών δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς και καμία απάντηση από την κεντρική πολιτική ηγεσία με την οποία έχει ζητηθεί συνάντηση.
Έτσι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να προχωρήσει σε πανηπειρωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, στις δέκα και μισή το πρωί.

1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου


Η ΑΔΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013 σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας. Μέλημα της Έκθεσης είναι η προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων, καθώς και η τόνωση  της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να δηλώσουν συμμετοχή σύντομα, ώστε να διαμορφωθεί ο τελικός χώρος των περιπτέρων της 1ης Γενικής Έκθεσης. Η ανακοίνωση της ΑΔΕΑΕ ΟΤΕ, έχει ως εξής:

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΘΗΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ THIROPEDIA

Από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 (17:00 -  19:30) στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου που βρίσκεται στην Στοά Σάρκα αναβάλλεται λόγω αδυναμίας των Ιταλών εταίρων να παρευρεθούν στην συνάντηση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

 

 

 

Ευχές και προτροπές Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τους μαθητές ενόψει έναρξης του νέου σχολικού έτους

 Στους αγιασμούς που έγιναν στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Μετσόβου, παρέστη σήμερα, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Θεοδώρας Χουλιάρα ο Περιφερειάρχης  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σε σύντομους χαιρετισμούς του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην επηρεαστούν από τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την εκπαίδευση τους. «Για να ξεπεράσουμε τη  δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χρειάζονται αξίες και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια» τόνισε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης, ευχόμενος  οι σημερινοί μαθητές να γίνουν καλύτεροι από τις τελευταίες γενιές που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν με επιτυχία τις τύχες της
 
πατρίδας μας.
Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε  επίσης να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τη σχολική περιουσία και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.