Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ. μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας για την βίαια κατάληψη από τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και με την ευκαιρία της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης στη βουλή για το θέμα αυτό, διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7 μ. μ. μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, (πρώην Νομαρχία) στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
Η ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ  καλεί τους ακροατές της, τους φορείς και τους πολίτες να πάρουν μέρος μαζικά  στη συγκέντρωση αυτή για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, για την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο και την κατάληψή του, κατόπιν κυβερνητικής εντολής μη εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εφαρμόζοντας μια Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που δεν ισχύει.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ! Κοσμικό νέφος αναμένεται να σκορπίσει τον θάνατο μέσα στο 2014!!!

Ο Δρ 'Αλμπερτ Σερβίνσκι, ένας αστροφυσικός που εργάζεται στο Κέιμπριτζ και με τη NASA, δήλωσε, ότι τον Ιούνιο του 2014 το ηλιακό σύστημα θα καταστραφεί από ένα όξινο νέφος.
Ο επιστήμονας είναι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή κινείται προς τον πλανήτη και το καλοκαίρι θα επέλθει η σύγκρουση, συνέπεια της οποίας θα είναι ο θάνατος όλων των έμβιων όντων. Επιπλέον, ο Σερβίνσκι σημείωσε ότι η ανακάλυψη αυτού του νέφους επιβεβαιώνει «κάποιες αιχμηρές ιδέες της θεωρητικής φυσικής» . Από τη NASA δήλωσαν, ότι δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο περί όξινου νέφους. Διάχυτη είναι όμως η γνώμη, ότι οι ειδικοί αποκρύπτουν σκοπίμως τις κακές ειδήσεις, έτσι ώστε να μην προκληθεί πανικός.

Πηγή: Η Φωνή της Ρωσίας
Yahoo OMG

Παράξενος περιστρεφόμενος αστεροειδής με έξι ουρές

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλον που έχουν βρει ως τώρα.
Διαθέτει όχι μία αλλά έξι ουρές σκόνης, όπως ενός κομήτη και αυτές περιστρέφονται γρήγορα γύρω από το κυρίως σώμα του, θυμίζοντας…ψεκαστικό γκαζόν. Ο ασυνήθιστος αστεροειδής, με την ονομασία Ρ/2013 Ρ5, που βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία, έγινε αρχικά αντιληπτός ως ένα θολό σημείο φωτός μέσω του τηλεσκοπίου Pan-STARRS 1 της Χαβάης και, στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε σε όλη την ιδιομορφία του χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.
«Μείναμε άναυδοι στην κυριολεξία, όταν το είδαμε. Είναι δύσκoλο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για αστεροειδή», δήλωσε ο καθηγητής αστρονομίας Ντέηβιντ Τζούιτ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Λος Άντζελες (UCLA). Οι αστεροειδείς κανονικά, αντίθετα με τους κομήτες, δεν έχουν ουρές. 

Έτσι πέρασε στο ντούκου το «δωράκι» στους καναλάρχες

Η ΕΡΤ, η πρόταση μομφής και η αλλαγή της πολιτικής ατζένταςΚλίμα έντασης στο ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό της χώρας πυροδοτεί η εκκένωση από τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους δανειστές να σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων, ζητώντας νέα δυσβάσταχτα μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να στείλει τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ για να πετάξει έξω τους απολυμένους εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα από τις 11 Ιουνίου, που έπεσε το «μαύρο» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν, «γιατί αποφάσισε τώρα η κυβέρνηση να κάνει μία τέτοια κίνηση. Γιατί 5 μήνες δεν έκανε καμία κίνηση για να «διώξει» από το ραδιομέγαρο τους εργαζόμενους; Γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να προκαλέσει ένταση»;

Αλλαγή ατζέντας
Η ιστορία της ΕΡΤ προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που μετέβαλλαν την πολιτική ατζέντα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου «να σταματήσει η πορεία προς την οικονομική καταστροφή της χώρας και την απαξίωση της Δημοκρατίας».

Φωτογραφία που σοκάρει κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μια φωτογραφία σοκαριστική που πραγματικά θυμίζει εικόνα από την Αποκάλυψη κάνει το γύρο του διαδικτύου  εδώ και λίγες ώρες.

Είναι μια αληθινή φωτογραφία, η οποία συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα, και απεικονίζει ένα μικρό παιδί να περπατά μοναχό του ανάμεσα στα χαλάσματα και σε ότι έχει απομείνει από το βομβαρδισμένο τοπίο μιας πόλης στη Συρία.

Πηγή:Yahoo OMG

Τον ΙΟΝΙΟ Κέρκυρας αντιμετωπίζει σήμερα ο ΑΓΣΙ στην Κέρκυρα

Την ομάδα του Ιόνιου Κέρκυρας αντιμετωπίζει  σήμερα, Σάββατο και ώρα 4 το μεσημέρι ο ΑΓΣΙ.
 Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κέρκυρας με τους παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη να θέλουν το 5ο ροζ φύλλο αγώνα, σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.


Έκθεση ζωγραφικής-κοσμήματος της ΡΟΥΜΠΙΙΝΑΣ ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ με τίτλο " Αναδιπλώσεις της Μορφής και της Ύλης"


Ρ Ο Υ Μ Π Ι Ν A  Σ Α Ρ Ε Λ Α Κ Ο Υ
«Αναδιπλώσεις της Μορφής και της Ύλης»
Ζωγραφική - Κόσμημα
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:  Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2013, ώρα 7-10μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ:  5 - 30 Νοεμβρίου  2013
GALLERY "7" , Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου
 Δεν είναι η πρώτη φορά που το στοιχείο των πτυχώσεων υπάρχει στη ζωγραφική και τη χαρακτική της Ρουμπίνας Σαρελάκου. Οι πτυχώσεις είναι κάτι που πάντα μαγνητίζει τις αισθήσεις της. Είναι το στοιχείο που την κάνει να ταξιδεύει και με την διεισδυτική της ματιά να καταφέρνει να αγγίζει την ουσία και να οδηγήσει τον θεατή σε ατέλειωτες εσωτερικές αναδιπλώσεις.

Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορά σημαντική. Είναι η συνειδητοποίηση που κάνει πως πτυχώσεις και μεταμορφώσεις συμβαίνουν πάντα και κάθε στιγμή, στο μέταλλο, στην πέτρα, στο έδαφος, στο ίδιο μας το σώμα. Ανακαλύπτει πως ο κόσμος μας πτυχώνεται και αναδιπλώνεται αδιάκοπα και έτσι η Ρουμπίνα Σαρελάκου ξεκινάει νέες εικαστικές αναζητήσεις πέρα από το τελάρο και το χαρτί. Μπαίνει στον χώρο του κοσμήματος βάζοντας στοιχεία ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής στο κερί και στο μέταλλο, ταυτίζεται με την έννοια της λέξης "κοσμώ" και αναζητάει τον δικό της κόσμο που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μέσα από το πινέλο, το κερί, το ασήμι και τον χρυσό, τα υλικά που είναι απλωμένα στον πάγκο
της και την καλούν να ξεδιπλώσει ότι έχει μέσα της εκείνη τι στιγμή.

Κυριάκος ΡΟΚΟΣ
Γλύπτης
Ρουμπίνα Σαρελάκου έκθεση «Αναδιπλώσεις της Μορφής και της Ύλης» . Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αρχικά μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Π. Σαραφιανό, Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη. Τελείωσε το Εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο το ζωγράφο - χαράκτη Κ. Γραμματόπουλο (1969-1974).

Τι είναι η αγάπη...

Οι παρακάτω φωτογραφίες των δύο πουλιών τραβήχτηκαν στην Ουκρανία. Ο φωτογράφος τις πούλησε με συμβολικό αντίτιμο σε πασίγνωστη γαλλική εφημερίδα. Και όλα τα φύλλα της συγκεκριμένης εφημερίδας ξεπουλήθηκαν την ημέρα της δημοσίευσης αυτών των εικόνων...
Δείτε τις φωτογραφίες που πραγματικά συγκλονίζουν:
Η γυναίκα του έχει τραυματιστεί και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.
Της φέρνει φαγητό και τη φροντίζει στοργικά.
Της φέρνει κι άλλο φαγητό, όμως σοκάρεται από το θάνατό της και προσπαθεί να τη συνεφέρει.
Συνειδητοποιεί ότι είναι νεκρή και κλαίει γοερά.
 
 
Στέκεται πλάι της κι εξακολουθεί να κλαίει.
Αποδέχεται πια ότι δεν θα ξαναγυρίσει κοντά του
Πηγή:tromaktiko