Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ

Την θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αποτελεί και πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία,  στη νέα Προγραμματική Περίοδο 13 ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ομού με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ.  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό,  στην παρέμβαση που έκανε στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι δεν βρίσκει σύμφωνες τις Περιφέρειες η πρόθεση του Υπουργείου για τη διάθεση μόνο του 1/3 των πόρων του προγράμματος, καθώς το αίτημά τους είναι το  ΥΠΑΑΤ να διατηρήσει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον επιτελικό ρόλο και το πρόγραμμα  να περιέλθει, με ελάχιστες εξαιρέσεις,   στις Περιφέρειες. 
«Πρόκειται για πρόταση ουσίας, αν θέλουμε, με στοχευμένες δράσεις,  να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να προωθήσουμε στην πράξη την αποκέντρωση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η σημερινή ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα στην πόλη των Ιωαννίνων

      
                                                          Δράστης είναι ένας 45χρονος ημεδαπός
 Ο δράστης, μετά τη διάπραξη της ληστείας, κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η σημερινή ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στα Ιωάννινα.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε  και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία,  έξω από το σπίτι του στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, σήμερα και ώρα 08.07, ο δράστης  εισήλθε σε τράπεζα  και με την απειλή μαχαιριού,  ακινητοποίησε τις υπαλλήλους και αφαίρεσε από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (11.140) ευρώ.

27χρονος έκλεψε κινητο από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και συνελήφθη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε το μεσημέρι της 10-10-2013 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος το μεσημέρι της 10-10-2013 προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή  αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (739) ευρώ.
Ο 27χρονος δράστης, ο οποίος προσήχθη την 14-10-2013 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ομολόγησε την πράξη του, ενώ παράλληλα παρέδωσε το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

ΠΑΣ Γιάννενα – ΓΑΣ Κρόνος 42-60

Με νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα μίνι 2001 ο Κρόνος Ιωαννίνων επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννενα με σκορ 60-42. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αυγερινού αποδίδοντας καλό μπάσκετ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κατέβαλαν την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννενα και έφτασαν σε μία εύκολη όσο και δίκαιη νίκη.
Την επόμενη αγωνιστική ο Κρόνος αντιμετωπίζει τον Θρύλο Ιωαννίνων με αποκλειστικό στόχο την νίκη.  Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα αφιερώθηκε από όλα τα παιδιά στον άτυχο Βασίλη Χαρίτο που τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περισσότερο από δύο μήνες. 
Τα δεκάλεπτα: 12-9, 22-21, 32-37, 42-60
Κρόνος Ιωαννίνων: Χαρίτος Γιώργος 6, Παπιγκιώτης Λευτέρης, Γεωργάκης Φάνης, Οικονόμου Αλέξανδρος 8, Παπιγκιώτης Χρήστος 4, Τσουμάνης Αντρέας 33, Τζαχρήστας Γιάννης 2, Καραμπίνης Άγγελος 2, Κατσακούλας Αργύρης, Στέφας Ορέστης 5.

 

O ιατρός κ. Αθανάσιος Κιτσάκος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Γεωργίου Νάκου και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (16-10-2013) το μεσημέρι,  σεμινάριο σε αστυνομικούς, από τον κ. Αθανάσιο Κιτσάκο, γενικό χειρουργό – εντατικολόγο, με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των αστυνομικών στις σωτήριες για τη ζωή των συνανθρώπων μας δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Θετικά αποτελέσματα στη ΔΩΔΩΝΗ με άνοδο 12% στις εξαγωγές του 9μηνου 2013

Με τη φέτα να αποτελεί τη «δύναμη πυρός», η εταιρεία πέτυχε σταθερή, σε κάθε τρίμηνο, άνοδο αποτελεσμάτων στις εξαγωγές της - η απόδοση κατά το τελευταίο 6μηνο είναι σταθερή και στην εγχώρια αγορά, παρουσιάζοντας τα πρώτα δείγματα ενθαρρυντικής ανάκαμψης μετά από 3 χρόνια 
Σημαντική άνοδο κατά 12% στις εξαγωγές εμφανίζει η ΔΩΔΩΝΗ στη διάρκεια του 9μήνου 2013 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που επιβεβαιώνει την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων Ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη ΔΩΔΩΝΗ είναι τα αποτελέσματα και στις εγχώριες πωλήσεις οι οποίες έχουν σταθεροποιηθεί, για πρώτη φορά, μετά από τις χαμηλές αποδόσεις των τελευταίων 3 χρόνων, ως συνέπεια της αποτελεσματικής στρατηγικής και της επένδυσης της εταιρείας στη συνεργασία της με τους εργαζόμενους, τους τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές, τους συνεργάτες και κυρίως τους πελάτες της.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Εθνικό Στάδιο – Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων

Τις εργασίες αποστράγγισης του χλοοτάπητα που εκτελούνται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» από την Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τη Γ.Γ.Α., επιθεώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και το Εθνικό Στάδιο θα είναι έτοιμο προς χρήση τη Δευτέρα. Με τις εργασίες που εκτελέστηκαν, ευελπιστούμε να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην υπάρξουν εικόνες σαν και αυτές που αντικρίσαμε τους προηγούμενους χειμώνες», δήλωσε μετά την επίσκεψή του. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τους χώρους του Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων,  μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης κ. Γ. Σουκουβέλο.  

 


 

Εορτασμός της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

Σύμφωνα με το  αριθμ. πρωτ. 40274/08-10-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, την 24η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα, η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Την ημέρα αυτή θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
α) Κατάθεση στεφάνου στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών, δηλ, στα Ιωάννινα στο μνημείο Μπιζανομάχων από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στις 11.00 π.μ.
β) Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, από της 8ης  πρωινής μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

H «Ημέρα   της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πρόκειται να εορταστούν την Κυριακή (20.10.2013) σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας καθώς και παιδιών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, καθώς και δοξολογία την Κυριακή το πρωί στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Άρτα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν:
Στα Ιωάννινα, την Κυριακή και ώρα 10.30 δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη (17.10.2013) και την Παρασκευή (18.10.2013) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γεωργίου Χατζηκώστα» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη χορήγηση δανείων αποκατάστασης πληγέντων κτισμάτων από κατολισθήσεις

Με έγγραφο που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είχε θέσει το ζήτημα που προκύπτει από την άρνηση των Τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για την αποκατάσταση των κτισμάτων που είχαν πληγεί από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2010 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. 
Σε απάντησή της η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. 

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ – ΚΤΗΜΑΤΙΑ

Ο εργοδότης, για την έκδοση - αγορά εργοσήμου ΟΓΑ, προσέρχεται στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα, δηλώνει τον ΑΜΚΑ του και τον ΑΦΜ του και αγοράζει ΕΡΓΟΣΗΜΟ για κάθε εργάτη γης που απασχολεί. Κατά τη συναλλαγή πρέπει απαραιτήτως να δηλώσει ότι αγοράζει εργόσημο για εργάτη γης (ΟΓΑ).
Η αγορά εργοσήμου από ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) που
απασχολούν εργάτες γης γίνεται με τον ΑΜΚΑ τού εκπροσώπου της εταιρείας και τον ΑΦΜ της εταιρείας.

Σύλληψη Αλβανού διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (15-10-2013) το απόγευμα,  στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) ομοεθνείς του, παράνομους μετανάστες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με αυτοκίνητο, τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 38, 34, 56 και 17 ετών),  έναντι αδιευκρίνιστης χρηματικής αμοιβής.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

 

 

Συνελήφθη 54χρονος στα Ιωάννινα, για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα (16-10-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, 54χρονος, για παραβάσεις του Νόμου «περί όπλων».
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, ο 54χρονος βρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού του στα Ιωάννινα, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με παλιό πολεμικό τυφέκιο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Το παραπάνω όπλο κατασχέθηκε.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες διαμετρήματος (28) cal, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν:
·        είκοσι επτά (27) φυσίγγια διαμετρήματος (28) cal
·        δεκαεπτά (17) φυσίγγια διαμετρήματος (12) cal
·        ένα μαχαίρι κυνηγιού-αλιείας, με μήκος λάμας (15) εκατοστών
·        ένας (1) κάλυκας διαμετρήματος (28) cal
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

 

Σύσκεψη με παραγωγούς και εμπόρους εσπεριδοειδών για τους αγρεργάτες

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με αντικείμενο την ενημέρωση των παραγωγών και των εμπόρων εσπεριδοειδών της περιοχής μας, για την εποχική απασχόληση αγρεργατών.
  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Βαρέλης, ο κ. Μαλάμης ως εκπρόσωπος του υποκαταστήματος ΟΓΑ Ιωαννίνων, η κ. Στάμου ως εκπρόσωπος του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ο κ. Κοκοβές, προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Άρτας, ο κ. Γκίζας, πρόεδρος του ΕΑΣΑΦ, επιχειρηματίες του κλάδου της συσκευασίας και τυποποίησης εσπεριδοειδών, υπηρεσιακοί παράγοντες και παραγωγοί της περιοχής μας.

Συνελήφθη 46χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Γλυκόριζο Άρτας

Συνελήφθη χθες (15-10-2013)  το μεσημέρι στο Γλυκόριζο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον συλληφθέντα να καλλιεργεί κοντά σε ρέμα με πυκνή βλάστηση εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (2,1) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στην κατοχή του, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (50,86) γραμμάρια κάνναβης,
  • (151)  σπόροι κάνναβης, καθώς και
  •  ένα μπιντόνι και ένας ψεκαστήρας, τα οποία χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.
  • Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

 

Θανατηφόρο τροχαίο στη Φιλιππιάδα

Σήμερα (16-10-2013) και ώρα 10.00΄, στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονη ημεδαπή συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα η 41χρονη οδηγός του πρώτου οχήματος, σοβαρά ένας 23χρονος επιβάτης του  δεύτερου οχήματος και ελαφρά  ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος.
Την προανάκριση ενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας Πρέβεζας.

 

 

Ξεκίνησαν τα τμήματα ξένων γλωσσών στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παλλήνης


 Για μία ακόμα χρονιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μιας «νέας καθημερινότητας» στους δημότες.
Η δε καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην σύνδεση των τοπικών αρχών με την κεντρική διοίκηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των Δήμων με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Έτσι και ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει και εφέτος στο Εθνικό Πρόγραμμα Δία Βίου Μάθησης, επιλέγοντας εκείνα τα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, που ταυτίζονται με τις ανάγκες και τα αιτήματα των δημοτών.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ενισχύοντας το πρόγραμμα και όλες τις μορφές των μαθησιακών δραστηριοτήτων στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, επισκέφτηκε και συνεχάρη τους δημότες που συμμετέχουν στα προγράμματα, λέγοντας τους : «Γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης έρχεται στα Γιάννινα

Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνουν αύριο το λούνα παρκ της ανακύκλωσης. Πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από δημιουργικά παιχνίδια να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει ο Δήμος με στόχο η ανακύκλωση να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητάς όλων μας.
Τα αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενώ είναι πολύ σημαντικό το πλήθος των αιτημάτων που καταγράφονται για την επέκταση του προγράμματος.
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού έργου που έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, πολύ σύντομα θα καλύπτεται με σύστημα ανακύκλωσης ολόκληρος ο δήμος Ιωαννιτών.
Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης θα στηθεί από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι και θα φιλοξενήσει 400 παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη συνεργασία που είχε προκειμένου να προετοιμαστεί η εν λόγω δράση.
Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης θα στηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Μαρούτσειο, Κατσάρη 11).
Στο λούνα παρκ τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος σε παιχνίδια όπως κρίκοι, κάδος, παζλ,  κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός ανακύκλωσης, τσουβαλοδρομίες και bowling.
Στο τέλος,  δίνονται συμβολικά δώρα σε όλους όπως μπαλόνια και μαγνητάκια.