Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Έρχονται χάπια σοκολάτας



Μία νέα ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας στον οργανισμό μας ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προσανατολίζονται στην παρασκευή χαπιών σοκολάτας.

Πώς θα διεκδικήσουν οι φοιτητές δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια



Συνολικά 500 φοιτητές εισαχθέντες του 2013 και 2014 θα έχουν τη δυνατότητα 8 δωρεάν μετακινήσεων το έτος κατά την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.

H google ετοιμάζει τα «έξυπνα» ρολόγια που θα λειτουργούν με τη φωνή και θα στέλνουν ακόμα και μηνύματα [βίντεο]



Η Google αξιοποίησε τη δυναμική που έχουν αναπτύξει το λειτουργικό σύστημα και οι υπηρεσίες της σε smartphone και tablet και ανακοινώνει το Android Wear. Ενα «έξυπνο» ρολόι που φοριέται στον καρπό και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τσεκάρει τα e-mails, αλλά και να συγχρονίζεται με τα social media.

Εγκαινιάσθηκε η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών



Τη διαπίστωση ότι υπάρχει πάρα πολύ έδαφος για να ενισχυθεί η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, έκανε ο υπουργός υγείας Αδ. Γεωργιάδης, που είναι ήδη εθελοντής δότης και παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της τράπεζας που έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΠΙΔΑ».

Αφαντο το Boeing: Τα μαζεύουν οι Αυστραλοί -Ισως να μην είναι συντρίμμια



Μετά από τις πρώτες ώρες έρευνας στο σημείο που υπέδειξε ο δορυφόρος πως εντοπίστηκαν αντικείμενα, οι Αυστραλοί βλέποντας πως δεν μπορούν να εντοπίσουν κάτι που να αποδεικνύει πως το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ινδικού Ωκεανού, φαίνεται πως τα μαζεύουν.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων


Την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου, συζήτησε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Για την προμήθεια καυσίμων είχαν διενεργηθεί δύο διαγωνισμοί οι οποίοι απέβησαν άκαρποι με άμεσο και ορατό πλέον τον κίνδυνο της αδυναμίας προμήθειας καυσίμων για τα νομικά πρόσωπα.

Από €500 εφάπαξ επίδομα στους ένστολους - €500-1.000 στους αδύναμους με κριτήρια

Ποσό 500 ευρώ ανά άτομο, και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί άπαξ στους περίπου 64.000 ένστολους από το «κοινωνικό μέρισμα». Στις υπόλοιπες κατηγορίες των αδυνάμων, το επίδομα δύναται να υπερβαίνει τα 500 ευρώ -χωρίς επ' ουδενί να είναι άνω των 1.000 ευρώ- καθώς θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση.

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, κατέληξε η σύσκεψη των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, με πρωτοβουλία της Π.Ε. Άρτας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Βουλευτής Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι των Δήμων Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Νικ. Σκουφά, εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.

Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών «κοντά στους νέους» από την AEGEAN

Περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 φοιτητές από ολόκληρη τη χώρα για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους με έμφαση στις άγονες γραμμές
 Κηφισιά, 20 Μαρτίου 2014. Προσφέροντας περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 νεοεισαχθέντες φοιτητές, η AEGEAN εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών κοντά στους νέους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους  νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013 & 2014, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα,
αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 &  250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την AEGEAN δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια  των σπουδών τους.
Η πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN, που, αρχικά, θα υλοποιηθεί τα ακαδημαϊκά έτη 2013 και 2014, αφορά, για κάθε ένα από αυτά τα δυο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα κριτήρια για να ενταχθεί κανείς στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας και στοχεύει να ελαφρύνει το βεβαρυμμένο προϋπολογισμό των οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα και στα νησιά των άγονων γραμμών.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από 1 έως 15 Απριλίου 2014. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος καθώς και στις επίσημες ιστοσελίδες www.aegeanair.com και www.olympicair.com περιγράφονται αναλυτικά οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου 2014.
Ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, κύριος Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η συνένωση δυνάμεων με την Olympic Air μας δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, αλλά, ταυτόχρονα, και τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στους νέους που έχουν την περισσότερη ανάγκη, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χωράς μας. Θέλουμε να στηρίξουμε, όσο μπορούμε, τους νέους  που βρίσκονται στο ξεκίνημα της πορείας τους, καθώς και να ελαφρύνουμε, για όλη τη διάρκεια των σπουδών, το βάρος για 500 οικογένειές που υποστηρίζουν τις προσπάθειές των παιδιών τους για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτό το σκεπτικό εγκαινιάζουμε σήμερα το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών κοντά στους νέους.                      
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που
έχει θέσει το πρόγραμμα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου του, δήλωσε σχετικά: «Είναι πρωταρχική μας μέριμνα, να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και στα παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό το λόγο έχουμε αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, νομοθετική ή εκτελεστική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ευρωπαϊκό πόρο, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική. Είναι αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα, όπως η σημερινή της Aegean, που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση και στηρίζουν τις οικογένειες με περιορισμένο εισόδημα και ιδιαίτερα τις οικογένειες από τα νησιά των άγονων γραμμών».
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως υπουργείο Υποδομών, είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υποδομές στα νησιά τα οποία έχουν χαρακτηριστεί άγονες γραμμές, να επιμηκύνουμε τους διαδρόμους, να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για μεγαλύτερα αεροπλάνα, για μεγαλύτερη συχνότητα, έτσι ώστε να αυξήσουμε σημαντικά την προστιθέμενη αξία συνολικά της χώρας. Είναι σημαντικό ότι η Aegean, προέβη σε μια γενναία εμπορική πολιτική, η οποία ενθαρρύνει την επιβατική κίνηση προς τους προορισμούς αυτούς.» Αναφορικά με την πρωτοβουλία της Aegean για τη στήριξη των νέων, τόνισε: «Όταν μία εταιρεία, μια επιχείρηση είναι υγιής, μπορεί να προβαίνει και σε κινήσεις κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες ευνοούν το κοινωνικό σύνολο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτε καλύτερο. αυτή τη στιγμή από την ενίσχυση των νέων της πατρίδας μας, των νέων που σπουδάζουν, των νέων που αναζητούν δουλειά. Αυτό πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα της στρατηγικής και της πολιτικής της ίδιας της χώρας. Δηλαδή το 62% των ανέργων νέων, αλλά και των δεκάδων χιλιάδων νέων που σπουδάζουν αυτή τη στιγμή να ενισχυθούν με κάθε τρόπο ούτως ώστε να μπορέσουν αύριο να ανοίξουν με μεγαλύτερη ευκολία την πόρτα της αγοράς εργασίας και της ζωής.»
Η πρωτοβουλία στήριξης φοιτητών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean – Κοντά στους Νέους», στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία την σχολική χρονιά 2009 – 2010 μετέφερε περισσότερους από 7.500 μαθητές από 209 σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας  στο Μουσείο της Ακρόπολης, στηρίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό και την εκπαίδευση, προσφέροντας μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.aegeanair.com και www.olympicair.com







Άμεση ανανέωση, χωρίς νυστέρι


ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ, ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ...
              TΗΣ ΛΕΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Λάμψη και αντιγήρανση
Η δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, προτείνει το TotalPlasmaLift, μια νέα δραστική θεραπεία χωρίς νυστέρι -η τελευταία λέξη της Αισθητικής Δερματολογίας-, που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία! Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο αντιγήρανσης προσώπου που συνδυάζει δύο ξεχωριστές θεραπείες: το Fractional Laser και το PRP (αυτόλογη θεραπεία με βλαστοκύτταρα).