Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα πλοία που κατασκευάστηκαν ΠΟΤΕ!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλοίο στο κόσμο; Όποιος ακούσει αυτή την ερώτηση και θελήσει να απαντήσει, το πρώτο πλοίο που θα σκεφτεί είναι ο Τιτανικός. Χωρίς αμφιβολία ο Τιτανικός, με τα 269 μέτρα μήκος, τα 28 μέτρα πλάτος και τα 10,5 μέτρα βύθισμα,  ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που διέσχισαν τις θάλασσες αυτού του πλανήτη, αλλά δεν είναι το μοναδικό.
Από εκείνη την Κυριακή του Απρίλη του 1912 που χτύπησε στο παγόβουνο και βυθίστηκε νοτιοανατολικά της Νέας Γης στον Ατλαντικό Ωκεανό,  έχουν κατασκευαστεί πλοία πολύ μεγαλύτερα από αυτόν.

Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας

Έκρηξη σημειώθηκε στο υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, στο Όρος Αίτνα, στέλνοντας καυτή λάβα στον αέρα και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας.
Λόγω της έκρηξης πάντως δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν ορεινά χωριά ούτε προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου στην Κατάνια.
Το ηφαίστειο στο Όρος Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992. Πριν από τη σημερινή έκρηξη καταγράφηκε μια σειρά δονήσεων στο υπέδαφος χθες.
Πηγή:Newsit.gr

Νίκη του ΑΓΣΙ επί του "Σπάρτακου" με 63-41

Τρίτο συνεχόμενο "ροζ" φύλλο για τον ΑΓΣΙ σήμερα, που νίκησε στο τοπικό ντέρμπι με 63-41 τον Σπάρτακο.
Ο ΑΓΣΙ δυσκολεύτηκε αρκετά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο (δυο φορές οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 5 πόντους τη διαφορά). Όμως, η πληθώρα των λύσεων που είχε στον πάγκο ο Παναγιώτης Κοντογιάννης και η εμπειρία των παικτών ήταν οι βασικές αιτίες για το ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, όπου και κρίθηκε το ματς.
Επόμενος αγώνας για τον ΑΓΣΙ το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (16:00) απέναντι στον Θρύλο Ιωαννίνων, σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι, με την ομάδα μας να είναι και πάλι τυπικά γηπεδούχος.

Τέσσερα οικιακά προϊόντα ένοχα για καρκίνο

Αποτελούν προϊόντα που χρησιμοποιούμε διαρκώς στην καθημερινότητα μας και όμως θεωρούνται ένοχα για πολύ σοβαρές..ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή το Αλτσχάιμερ.
Ποια είναι όμως αυτά τα επικίνδυνα προϊόντα που μας περιβάλλουν;
Χρώματα βαψίματος
Σύμφωνα με την EPA (Αμερικανική εταιρία προστασίας περιβάλλοντος), επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται και στα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά. Όλα αυτά ενδεχομένως εμπεριέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες προκαλούν καρκίνο.
Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα προϊόντα αυτά απελευθερώνουν τοξικά συστατικά στον αέρα όταν χρησιμοποιούνται και μέσω της εισπνοής εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πιο super lux γιοτ που κατασκευάστηκε ποτέ!




 Δυο μεγάλες Γαλλικές εταιρίες κατασκευής σκαφών συνεργάστηκαν για την δημιουργία του πιο εντυπωσιακού γιότ όλων των εποχών.
Με μήκος 58 μέτρα και πλάτος 38 (!) ο «Ερμή» θυμίζει περισσότερο super lux εξοχική κατοικία. Μπορεί να φιλοξενήσει 12… παραθεριστές και πλήρωμα 20 ατόμων.
Ο «Ερμής» είναι και οικολογικός καθώς κάνει οικονομία στα καύσιμα σε ποσοστό 20 με 30% και 40 έως 50% στον ηλεκτρικό καθώς έχει χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.
Έχει τρία καταστρώματα, πισίνα 25 μέτρων, σπα, χώρο στάθμευσης ελικοπτέρου, σάουνα, γυμναστήριο, τραπεζαρία, σινεμά κ.α.

Λεωφορείο γίγας «καταπίνει» την κίνηση


 Είναι η λύση του μέλλοντος στις αστικές και όχι μόνο συγκοινωνίες; Ο χρόνος θα το δείξει, αλλά σίγουρα είναι μια πρωτοποριακή ιδέα.

Το νέο εντυπωσιακό Learjet 85...

Το Learjet 85 είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Bombardier.. Για να το αποκτήσει κάποιος μεγιστάνας θα πρέπει να ξοδέψει το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ! 

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Αυτά είναι τα 10 ΖΩΑ που δεν παίζει να ξέρετε ΚΑΝ ότι υπάρχουν! (PHOTOS)

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες γένη και είδη ζώων που έχουν ταξινομηθεί από τους επιστήμονες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειες που έχουν.  Και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται νέα είδη που είναι ενδημικά μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα ή ταξινομούνται πλάσματα που ζουν εδώ και δεκαετίες στον πλανήτη αλλά δεν είχαν μπει σε μια κατηγορία ή ακόμα δημιουργούνται νέα είδη ως αποτέλεσμα διασταυρώσεων ή άλλων γενετικών αιτιών. Στη συνέχεια θα δείτε ζώα που είναι άγνωστα στυς περισσότερους καθω΄ς κανένα βιβλίο δεν γράφει γο’ αυτά, τουλάχιστον όχι με λεπτομέρειες.
 10. Μπλε Parrotfish
Βρέθηκαν στα ύδατα του Δυτικού Ατλαντικού και οφείλουν την ονομασία στο στόμα τους που θυμίζει ράμφος παπαγάλου.
9. Amazon Royal Flycatcher
Εντυπωσιακό πτηνό που ζει στα τροπικά δάση γύρω από τον Αμαζόνιο, φτιάχνοντας μεγάλες φωλιές πάνω από τα νερά, προκειμένου να προστατευθούν από τα αρπακτικά.