Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Διακίνηση λαθρομεταναστών ως και με...μοτοσυκλέτα



Συλλήψεις λαθροδιακινητών και παράνομων αλλοδαπών
Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, χθες (09-09-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά τριών μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών – λαθρομεταναστών, έλεγξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε  τρεις υπηκόους Αφγανιστάν, (δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί), με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω του Νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες και δύο πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας  καθώς και πέντε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
 Μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του έναν λαθρομετανάστη,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Συνελήφθη χθες (09-09-2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Ηγουμενίτσα, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 57χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατά τον έλεγχο,  προέκυψε ότι σε βάρος του 23χρονου εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης ενώ διαπιστώθηκε ότι κατέβαλε ως αμοιβή για τη λαθρομεταφορά το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά  κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου