Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών: Το Ελεύθερο ίντερνετ για όλους είναι εδώ!!

Αρχικός σκοπός ήταν να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις υπερβολικές χρεώσεις και το μεγάλο ποσοστό της αναξιόπιστης εξυπηρέτησης...πολλών εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Μα ο μεγαλύτερος σκοπός τελικά είναι να υπερασπιστεί το δημοκρατικό δικαίωμα όλων μας στην ενημέρωση. Μια κοινότητα στην Αθήνα δημιουργεί και εξαπλώνει το δικό της δωρεάν διαδίκτυο.
Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών είναι μία μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα, που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη, τη χρήση και την προώθηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Ξεκίνησε το 2002 και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη και εκατοντάδες ενεργούς κόμβους, ενώ το «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» δεν ισχύει στην περίπτωσή του, αφού η ταχύτητά του είναι μέχρι και 30 φορές μεγαλύτερη από άλλα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν σύνδεσμοι για ελεύθερες ασύρματες κοινότητες, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Καθώς το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα με τη ζωή μας και την εξέλιξή της, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να το ελέγξουν. Το 2011, όταν ο πρώην αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ διαπίστωσε ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν και επικοινώνησαν την Αραβική Άνοιξη σε όλον τον κόσμο μέσω Facebook, διέταξε τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ της χώρας να κλείσουν την πρόσβαση, στερώντας το για μέρες από 17 εκατομμύρια Αιγύπτιους. Όταν όμως έχεις το δικό σου δίκτυο, κανένας δε μπορεί να το κλείσει.
Free WiFi και αλληλεγγύη.
Πηγή:athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου