Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση για τα οικονομικά της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη»

Τα δήθεν αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» κι αφορούν στις οφειλές της εταιρίας Ακτή Αριάδνη (Grand Serai) δεν αποτελούν τίποτα άλλο από την ενημέρωση για οφειλόμενα προς το δήμο μισθώματα, που δόθηκε από το τμήμα εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας, στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Νίκου Γκόντα, Στέφανο Μάντζιο.
Τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις 9 Οκτωβρίου 2013 και όπως σαφώς αναγράφεται αναφέρονται στην περίοδο μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Κατόπιν επιλογής στοιχείων που έγιναν από τα έγγραφα και συρραφής, παρουσιάζεται ότι η Ακτή Αριάδνη οφείλει στο δήμο το ποσό του 1.433.412,30 ευρώ.
Μετά την είσπραξη και την παρακατάθεση της επιταγής που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2013 κόπηκε διπλότυπο είσπραξης (υπ’ αριθμ. 3125 σειρά Ι) συνολικής αξίας 361.446,97 ευρώ.
Αντίστοιχα απομειώθηκαν οι οφειλές κατά το ως άνω ποσό αφαιρουμένων των ποσών προσαυξήσεων και χαρτοσήμου.
Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός και πολύ περισσότερο του ενδιαφερόμενου οφειλέτη, ο οποίος αν ήθελε θα μπορούσε να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση.
Η εκκαθάριση των συνολικών οφειλών θα γίνει μετά την οριστική έκδοση της δικαστικής απόφασης. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου 2014, ύστερα από έφεση που έχει κάνει ο Δήμος στην πρωτόδικη απόφαση. Μέχρι τότε καμία διαγραφή η απομείωση οφειλής δεν πρόκειται να επέλθει, βασιζόμενη στην πρωτόδικη και μόνο απόφαση του δικαστηρίου.
Το σύνολο του δημοσιεύματος αποτελεί συνειδητή παραπλάνηση των πραγματικών δεδομένων, επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Κι αυτό γιατί ρητώς στα στοιχεία που δόθηκαν από τον Δήμο αναγράφεται ότι αφορούν στην περίοδο μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για βάρβαρη παραποίηση της αλήθειας που αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας.
«Η επιταγή αποτέλεσε την εγγύηση της οφειλής που υπήρχε. Εκ μέρους του δήμου δόθηκε το αποδεικτικό και όταν έφτασε ο κατάλληλος χρόνος εξοφλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία. Κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η αλήθεια όμως δεν συσκοτίζεται ούτε παραποιείται με τέτοιες μεθόδους», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και τα στελέχη που εργάζονται σε αυτή προασπίζονται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Καλά είναι κάποιοι να αφήσουν στην άκρη μικροπολιτικά παιχνίδια γιατί δεν προσφέρουν τίποτα ούτε καν στους ίδιους.
Το παιχνίδι των εντυπώσεων, με παραπλανητικά στοιχεία, δεν είναι αρκετό για να ανακόψει τη σημαντική προσπάθεια για εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διάφανη σχέση στις συναλλαγές αυτής με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του Δήμου μας».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου