Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «VERSO» (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση)

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Coevorden της Ολλανδίας στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2013, Συνάντηση των Εταίρων και Σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Έργου «VOLUNTEERS FOR EUROPEAN EMPLOYMENT-VERSO», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος INTERREG IVC.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Περιφέρεια Ηπείρου η κα Ελένη Καλαμπόκα υπεύθυνη του έργου και η κα Ευγενία Μπράτη, υπεύθυνη επικοινωνίας.
 Στη συνάντηση οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επισκέψεις μελέτης, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλές πρακτικές εθελοντισμού «ΗUMANITAS” και “HOMESTART FAMILY CARE”, όπως εφαρμόζονται στην πράξη από τους Ολλανδούς εταίρους του Προγράμματος.
Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσονται χαρακτηρίζονται από την αρτιότητα της οργάνωσης τους, την μεγάλη συμμετοχή και την αποτελεσματικότητά τους.
Τα προγράμματα αυτά, αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στην υλοποίηση μέτρων για την επαγγελματική αποκατάσταση ανέργων, διότι η αύξηση της ανεργίας, δεν αφήνει καμία ευρωπαϊκή χώρα ανεπηρέαστη, και καθιστά τις δράσεις αυτές μεγίστης σημασίας.
 Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία του Οδηγού Καλών Πρακτικών Εθελοντισμού με θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση, προκειμένου να μεταφερθεί η εμπειρία και να τεθούν οι βάσεις εφαρμογής τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου