Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Καμιά ζημιά δε βρήκε ο εισαγγελέας - ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ . ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ



Καμία ζημία δεν εντόπισε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο εισαγγελέας που από τα ξημερώματα βρέθηκε μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και από την καταγραφή-βιντεοσκόπηση των χώρων, δεν προέκυψε καμία ζημιά.


Aφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερεις προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ έπειτα από την έφοδο κατάληψης στην ΕΡΤ. 

Την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή» ζήτησε
αργά τη νύχτα η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την
προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.

Ειδικότερα, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν επικαλείτο για την
εισαγγελική παρουσία επιχείρηση στα πλαίσια εφαρμογής αυτοφώρου για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αλλά την υποβολή συστάσεων.
Το αίτημα της Αστυνομίας αφορούσε άρθρο του νόμου 1756/1988
«περί κανονισμού δικαστηρίων» που
προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να απευθύνει συστάσεις, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο χωρίς τον σχηματισμό δικογραφίας και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη.

Η απόφαση για την επέμβαση ελήφθη μετά από συνεννόηση του
πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου