Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εγκαίνια στον Παιδικό Σταθμό Καρδαμιτσίων

Σημαντικής και καθοριστικής σημασίας για την αναβάθμιση της περιοχής είναι η λειτουργία του παιδικού σταθμού στα Καρδαμίτσια. Μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες συνοικίες του Δήμου, αντιμετώπιζε μέχρι πρότεινος τεράστιο πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο λύθηκε οριστικά με τον παιδικό ο οποίος φιλοξενεί εβδομήντα παιδάκια ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί και βρεφικός σταθμός.
Τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, παρουσία κατοίκων της περιοχής και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μαρμάρων.
«Για μας είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα καθώς λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα σε μία περιοχή όπου αναπτύσσεται συνεχώς. Χάρη στην ακούραστη προσπάθεια πολλών ανθρώπων και τη βοήθεια που είχαμε, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία έναν καταπληκτικό παιδικό σταθμό. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες της περιοχής είναι πολλές και εξετάζουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη λειτουργία και δεύτερου σταθμού», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, τον οποίο πλέον απολαμβάνουν τα μικρά παιδιά της περιοχής.
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σήμερα η πολιτική που εφαρμόσαμε από την ίδρυση του ΟΚΠΑΠΑ αποδίδουν καρπούς. Μέρος της πολιτικής αυτής ήταν η ίδρυση και η λειτουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών.
Παράλληλα ο ΟΚΠΑΠΑ αναπτύσσει κι άλλες δράσεις που βοηθούν την κοινωνία και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Με την ίδια λογική και την ίδια στρατηγική θα συνεχίσουμε», τόνισε ο δήμαρχος.
Το έργο που γίνεται στα Καρδαμίτσια, μία συνοικία εγκαταλειμμένη επί σειρά ετών και με δεκάδες προβλήματα συσσωρευμένα, εξήρε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαρμάρων Κώστας Οικονόμου.
«Με τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί και με ορισμένα έργα που δρομολογούνται τα Καρδαμίτσια αλλάζουν όψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στις δώδεκα το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια στον Παιδικό Σταθμό του Βοτανικού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου