Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ; «Μπλόκο» στην αγροτική αγορά της Πρέβεζας;

Αναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στους παραγωγούς της Αγροτικής Αγοράς της Πρέβεζας, έπειτα από την «επίσκεψη» του επόπτη εμπορίου της αρμόδιας Υπηρεσίας της Π.Ε. Πρέβεζας.
Οι ελεγκτές επισήμαναν σε παραγωγούς πως η σχετική άδεια που έχουν για την πώληση των προϊόντων τους, δεν ισχύει και την επόμενη φορά που θα λειτουργήσει η Αγροτική Αγορά, θα τους επιβληθούν πρόστιμα της τάξεως των 1.000 ευρώ και θα κατασχεθούν τα προϊόντα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, παρά τις εξαγγελίες για τις farmers' market, δεν έχει προωθήσει νομοθετικό πλαίσιο για το πρόγραμμα των Αγροτικών Αγορών. Επιπροσθέτως και ο Δήμος Πρέβεζας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πάρει απόφαση για εγκαθίδρυση λαϊκής αγοράς και όχι αγροτικής, με εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας. Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει και ο κανονισμός λειτουργίας, ενώ είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκτήσει η Αγροτική Αγορά στέρεα θεμέλια. Δεν είναι μυστικό πως αρκετοί παραγωγοί της farmers' market, καταλογίζουν κωλλυσιεργία στο Δήμο Πρέβεζας και πολιτικές σκοπιμότητες.
Πλέον του ενός χρόνου η συγκεκριμένη αγορά λειτουργεί στην Πρέβεζα, με επιτυχία και αποδοχή από πλευράς των καταναλωτών. Η πόλη μάλιστα θεωρήθηκε παράδειγμα προς μίμηση, καθώς μόνο στην Πρέβεζα λειτούργησε Αγροτική Αγορά με επιτυχία και το σχετικό μοντέλο ήθελαν να το ακολουθήσουν και σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας τονίζουν πως είναι κρίμα να χάσουν παραγωγοί το εισόδημά τους, το οποίο μάλιστα εξασφαλίζουν πωλώντας τα προϊόντα τους και να... τορπιλιστεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία, έπειτα από τόση προσπάθεια.
Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
Πηγή:atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου