Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τα «γυρίζει» η Γερμανία – Ανοίγει παράθυρο νέου κουρέματος για την Ελλάδα

Παράθυρο σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα και παρά τις μέχρι πρότινος αρνήσεις της Γερμανικής πλευράς φαίνεται πως ανοίγει μετά...την απρόσμενη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε συμφωνία επί του θέματος φαίνεται πως κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Πρόκειται για μία συμφωνία για το περίγραμμα της περιβόητης ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, βάσει της οποίας θα είναι ένας οργανισμός που θα συνδέεται με το Ecofin, και όχι με την Κομισιόν, που θα αποφασίζει για το πότε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να κλείσει.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συμφωνία αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών, να μην μπορεί δηλαδή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να χρησιμοποιείται για το κλείσιμο τραπεζών, αλλά και την απαίτηση των Χριστιανοδημοκρατών να μη δίνονται τέτοιες αρμοδιότητες στην Κομισιόν.
Οι πηγές του Reuters αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά και κολλήματα από νομικής απόψεως, ενώ στόχος είναι η συμφωνία να έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να την παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την Πέμπτη.
koolnews.gr
Πηγή:sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου