Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 710.000 αιτήσεις νοικοκυριών



Από τα τέλη Οκτωβρίου έως σήμερα, περισσότεροι από 710.000 φορολογούμενοι υπέβαλλαν αίτηση διεκδικώντας το επίδομα που κυμαίνεται φέτος από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και την επιφάνεια της κατοικίας.
Από αυτές τις αιτήσεις έχουν προκύψει 630.000 δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία έχουν καθιερωθεί και έχουν λάβει ή λαμβάνουν αυτές τις ημέρες προκαταβολή 525.000 φορολογούμενοι.

Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε ότι οι δικαιούχοι δεν θα ξεπεράσουν τις 580.000. Και σε αυτή την εκτίμηση έπεσε έξω, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη αύξησης των πιστώσεων για επίδομα θέρμανσης που έχουν προϋπολογιστεί σε 180 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, καθυστερήσεις σημειώνονται στην εξόφληση του επιδόματος. Το υπουργείο είχε δεσμευθεί ότι σε 20 ημέρες από την υποβολή της αίτησης, θα υπήρχε εξόφληση των δικαιούχων. Με δεδομένο ότι η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων άνοιξε στα τέλη Οκτώβρη, έως τα μέσα Νοέμβρη θα έπρεπε να έχουν εξοφληθεί οι πρώτοι δικαιούχοι.

Μέχρι χθες, λεφτά στους λογαριασμούς τους είχαν δει μόλις 185.000 φορολογούμενοι, που εισέπραξαν προκαταβολές -και όχι εξόφληση- ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι επιδόματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, αναμένεται να βρουν ίσως και σήμερα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς υπάρχει καθυστέρηση από την ώρα που πληρώνει το υπουργείο, έως την ώρα που πιστώνουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς.
Πηγή:madara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου