Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος

Μια αναμέτρηση στο γήπεδο «Καραισκάκη» με αντίπαλο και δη τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό σαφώς και δεν είναι εύκολη. Τουναντίον μάλιστα το ξεκάθαρο φαβορί είναι οι Πειραιώτες, ωστόσο στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι.

Εκεί όπου ο ΠΑΣ σήμερα το βράδυ (19:30, PASsports, Νοvasports 2) θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στο συγκρότημα του Μίτσελ δημιουργώντας του όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Οι Γιαννιώτες σέβονται τον Ολυμπιακό, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς φόβο, με πάθος, ψυχή και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν για να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα από το «κάστρο» των «ερυθρόλευκων».
Σαφώς και ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση δείχνοντας τα δόντια του σε κάθε παιχνίδι, ενώ διαθέτει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους ημέρα μπορούν με μια ενέργεια να πάρουν το παιχνίδι.
Γι αυτό το λόγο ο βαθμός δυσκολίας κατάκτησης ενός θετικού αποτελέσματος ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ, ωστόσο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ποντάρει στην καλή ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του ύστερα από την μεστή και πειστική εμφάνιση και δίκαιη νίκη που επετεύχθη κόντρα στον Εργοτέλη.

Χωρίς Λίλα, Μιχαήλ, Κοροβέση, Κειτά 

Στα αγωνιστικά η ομάδα ταξίδεψε για την Αθήνα δίχως να έχει στην διάθεση της τους Άντι Λίλα, Νίκος Κοροβέση, Αλέξη Μιχαήλ και Πολ Κειτά. Συγκεκριμένα ο Αλβανός μέσος θα εκτίσει ποινή της τιμωρίας μετά τις κίτρινες κάρτες που είχε συμπληρώσει, ομοίως και ο Κοροβέσης, ενώ ο Γιαννιώτης αριστερός μπακ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Εκτός έμεινε και ο Πολ Κειτά ο οποίος για αγωνιστικούς λόγους προτιμήθηκε να μην συμπεριληφθεί. Άλλωστε ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενώ στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό έδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα.
Όσον αφορά στην διάταξη της ενδεκάδας αυτή μάλλον θα είναι διαφοροποιημένη ελέω και της απουσίας του Κοροβέση σε σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη. Έτσι αν μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη του αρχικού σχήματος είναι με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ντάσιο, αριστερά τον Στρούνα, στην άμυνα οι Κολοβέτσιος, Μπέριος, στα χαφ οι Τσουκαλάς , Τζημόπουλος δεξιά το Τσάβεζ, αριστερά ο Βίλα, επιτελικός μέσος ο Ντε Βινσέντι και στην επίθεση ο Ίλιτς.
Αναλυτικά στην αποστολή βρίσκονται οι: Βελλίδης, Αμπάρης, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Vicento, Ilic, De Vincenti, Chavez, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντάσιος, Αυγενικού, Struna, Vila, Σκόνδρας, Κρητικός, Γιάκος, Ρουμπουλάκου, Νάκος.

Εκτός Μήτρογλου, Μανιάτης

Στο αντίπαλο στρατόπεδο με μια πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού. To  πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και κατοχή στον έλεγχο της μπάλας. Ο Χολέβας έκανε ατομικό, λόγω συντήρησης, ενώ ο Μήτρογλου έκανε αερόβιο πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Μανιάτης ο οποίος δείχνει μέρα με την μέρα ότι βρίσκει και πάλι τα πατήματα του μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Μετά το τέλος του προγράμματος ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία βρίσκονται οι εξής: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Μπονγκ, Μασάντο, Μανωλάς, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σέποβιτς, Σιόβας, Τόρες, Βάις. Εκτός αποστολής έμειναν οι Χολέβας, Ιμπαγάσα, Γιαταμπαρέ, Μήτρογλου, Μανιάτης, Αβρααμ και Μετζανί.

Σφυρίζει ο Αρετόπουλος

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα ορίστηκε από την ΚΕΔ  να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση.
Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Δημήτριος Βερρής (Λέσβου) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και παρατηρητής ο κ. Γεώργιος Αμυγδάλης (Σερρών).

Του Χρήστου Λεμονιά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου