Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τον εθνικό στόχο της απορρόφησης του Interreg Ελλάδα – Ιταλία συνδράμει η Περιφέρεια Ηπείρου

Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, καλείται να συνδράμει τον εθνικό στόχο απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, εκχωρώντας για τις ανάγκες του Ε.Π. (Interreg) Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, έργο του ΕΣΠΑ,  πιστοποιώντας και με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή πορεία του προγράμματος. Το έργο που μεταφέρεται, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  αφορά την πράξη «Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση και Προμήθεια – Εγκατάσταση εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών» με συνολικό προϋπολογισμό 15.412.360 ευρώ και με τις πληρωμές να ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 8.065.516 ευρώ. 
Μετά τη μεταφορά του συγκεκριμένου έργου, θα δοθεί η δυνατότητα κάλυψης της χρηματοδότησης άλλων έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το ΕΣΠΑ Ηπείρου, έχουν μεταφερθεί πέρυσι στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης συμβασιοποιημένα έργα του Αναπτυξιακού Νόμου 29  εκ. ευρώ και αντίστοιχες πληρωμές ύψους 22 εκ. ευρώ, συν επιπλέον πληρωμές 2 εκ. ευρώ για έργα που μεταφέρθηκαν στο Interreg για την κάλυψη ποσοστού απορρόφησης του τελευταίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου