Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εσπερινός στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος στη Νικόπολη




Στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Αλκίσωνος, Μητροπολίτη Νικοπόλεως, στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του Αλκίσωνος, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης το απόγευμα της Παρασκευής. Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης
Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Δήλωση Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ανατολιωτάκη για τον Εσπερινό στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αλκίσωνος

Στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Αλκίσωνος, Μητροπολίτη Νικοπόλεως, στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του Αλκίσωνος, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Νίκος Ανατολιωτάκης το απόγευμα της Παρασκευής. Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Με αφορμή την Ιερά Ακολουθία, παρουσία πλήθος κόσμου, ο κ. Ανατολιωτάκης εξήρε την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και της προϊσταμένης της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Β. Παπαδοπούλου για την τέλεση του εσπερινού σε έναν ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Ηπείρου, και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 1500 χρόνια.

                   Μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης: «Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης να τελέσει τον εσπερινό της εορτής , μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε όχι μόνο την πνευματικότητα των λόγων του Ευαγγελίου αλλά και την επιβλητικότητα των δομικών στοιχείων που έχουν απομείνει στο χώρο. Η αρμονία χώρου και πνεύματος, για όσους ήταν εκεί, κατάφερε να δημιουργήσει δεσμούς με την πέτρα και τον ουρανό, τον κτιστό και τον άκτιστο κόσμο, την αρχαιότητα και την σύγχρονη γνώση. Το κήρυγμα του Σεβασμιότατου μας μετέφερε από την σύγχρονη εποχή στους αγώνες των χριστιανών της εποχής εκείνης  και μας ενέπνευσε στην καθημερινή σκληρή μάχη του σήμερα. Η χρήση των χώρων, αρχαιολογικών μνημείων, θεάτρων, βυζαντινών αρχαιοτήτων μπορούν να αναδείξουν την πραγματική αξία τους και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και την καθημερινή ζωή των πολιτών».


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου