Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Εφορία «τέλος» για την προμήθεια παραβόλων



Τέλος στην ταλαιπωρία, που μεταφράζεται με πολύωρες αναμονές των φορολογούμενων στις ουρές στις εφορίες έρχεται να βάλει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, τα οποία θα εξοφλούνται πλέον ηλεκτρονικά, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Συγκεκριμένα ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων.
Έτσι, με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί.
Αναλυτικά τα βήματα:
- Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι χρήστες του Taxisnet.
- Στη συνέχεια επιλέγουν την εφαρμογή «e-παράβολο» και συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία, όπως τα βασικά του στοιχεία.
- Αφού προχωρήσουν στην επιλογή του παράβολου το οποίο επιθυμούν, λαμβάνουν στο e-mail τους έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορούν να πληρώνουν στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ' αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα.
Το ηλεκτρονικό παράβολο είχε τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013. Ωστόσο, αφορούσε μόνο τρία παράβολα του υπουργείου Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου