Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πρώην πρόεδρος ΜΚΟ: Επαιρνα 9.500 ευρώ μισθό, γιατί αυτό είναι κακό;



Κρατικός οργανισμός και όχι ΜΚΟ ήταν το «Εργο Πολιτών» ,το οποίο είχε επιχορηγηθεί με 7,5 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε με εντολή του Κώστα Καραμανλή, είπε ο επικεφαλής του Στέλιος Συρμόγλου.

Δεν επρόκειτο για ΜΚΟ, αλλά ήταν ένας κρατικός οργανισμος που ιδρύθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 2005, με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή και είχε αμιγώς μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. «Άρα δεν υπήρξα πρόεδρος μιας ΜΚΟ» δήλωσε στο Σκάι.
Και συνέχισε, αναφερόμενος στο μισθό του: «Έπαιρνα μικτά 9.500 ευρώ και γιατί αυτό είναι κακό; Καθαρά 5.500 ευρώ. Μιλάμε για το 2005, όχι για το 2014. Κι εσείς κι εγώ, εκείνη τη χρονική περίοδο, είχαμε άλλες οικονομικές δυνατότητες που σήμερα δεν έχουμε. Από αυτά που δημοσιεύτηκαν τίποτα δεν ισχύει».
Αμέσως μετά παραδέχτηκε ότι το «Έργο Πολιτών» είχε πάρει 7,5 εκατ. ευρώ: «Ναι, ήταν μια επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού για να ανταποκριθεί ο οργανισμός στους καταστατικούς του σκοπούς».
Ας σημειωθεί ότι το «Εργο Πολιτών» ήταν ...οργανισμός ή ΜΚΟ με σκοπό να επιβλέπει το έργο των άλλων ΜΚΟ, έργο το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε. Εδρα του οργανισμού ήταν πολυτελή και αχανή γραφεία στον Πύργο Αθηνών και οι γνωστές επιχορηγήσεις ανέρχονται στα 7,5 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο εν λόγω οργανισμός ιδρύθηκε κατόπιν ενεργειών του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου -ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει- και είχε τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της συζύγου του Νατάσας Καραμανλή, οι οποίοι παρέστησαν σε πολλές εκδηλώσεις της οργάνωσης.


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου