Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μ. Σφακιανάκης: Το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμεραΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το 3ο Συνέδριο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
«Το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμερα. Όμως υπάρχουν και οι κίνδυνοι. Το 2% είναι οι κίνδυνοι, το 98% είναι τα ευχάριστα και τα ωραία...Γι΄αυτό το λόγο έχει συσταθεί μία υπηρεσία-κόσμημα που αποτελείται από επιστήμονες», δήλωσε ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο.

«Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι η προστασία των παιδιών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε έναν απολογισμό του πολύτιμου έργου της Υπηρεσίας που ηγείται.
Συγκεκριμένα, από το 2006 έως σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει συνολικά 888 αυτοκτονίες, έχει παραπέμψει 196 κατηγορούμενους για παιδική πορνογραφία στη διετία 2011-2013, ενώ συνολικά στο ίδιο διάστημα ασχολήθηκε με 15.000 καταγγελίες και 7.201 υποθέσεις.

«Επιτυγχάνουμε δουλεύοντας συλλογικά» εξήγησε, ενώ όσον αφορά στο Facebook, ο κ. Σφακιανάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι οποιοδήποτε ραντεβού μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. «Προσφάτως ένας 16χρονος ανήλικος όρισε ραντεβού με μια 13χρονη μέσω facebook σε κεντρική πλατεία της Αθήνας. Ευτυχώς η κοπέλα έλαβε μέτρα προστασίας παίρνοντας μαζί της τρεις φίλους που κάθονταν σε απόσταση. Ο 16χρονος τη χαιρέτησε και αποχώρησε γιατί στη θέση του εμφανίστηκε...ένας παιδόφιλος 65χρονος ιερέας», επεσήμανε.

Ο Ταξίαρχος αναφέρθηκε και στο bullying (εκφοβισμός ανηλίκων), τονίζοντας πως η Αστυνομία τόλμησε να μπει στα σχολεία και να καταγράψει τις σκηνές βίας «ώστε να γνωρίζουν οι γονείς τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους».

Πηγή:newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου