Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Έγκλημα στην Άρτα: Ξεπουλάνε το Πουρνάρι 1 και 2 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή...

- Πριν λίγο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι
- Να πάρουν θέση όλοι
   Οι διαρροές είχαν ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες και υπήρξαν η αφορμή για να εκδοθεί Ανακοίνωση από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Γεροβασίλη.
    Έγραφε :
  "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με την πιθανολογούμενη πώληση του φράγματος Πουρναρίου, Άρτας   

   Το νερό αποτελεί φυσικό πόρο, του οποίου η αξία και η σπουδαιότητα για όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας συνεχώς αυξάνει, ενώ η διαθεσιμότητα του δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη. Η διαχείριση του, συνεπώς, θα πρέπει να στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με σκοπό την ορθολογική του χρήση.
   Οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως γνωστόν, είναι έργα πολλαπλού σκοπού. Πέρα από τη συμβολή τους στην ικανοποίηση ενεργειακών αναγκών, αποτελούν κέντρα διαχείρισης υδάτινων πόρων, αξιοποιώντας την αποθηκευτική ικανότητα των ταμιευτήρων τους.
   Με την έννοια αυτή παρέχουν: Αντιπλημμυρική προστασία των κατάντη περιοχών, κάλυψη αναγκών νερού για ύδρευση, κάλυψη αναγκών νερού για αρδεύσεις, κάλυψη αναγκών νερού για βιομηχανική χρήση, εξασφάλιση περιβαλλοντικών παροχών και ανάπτυξη οικολογικού τουρισμού.
   Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί Πουρνάρι Ι και Πουρνάρι ΙΙ στον ποταμό Άραχθο, ισχύος 331,5 MW, σε απόσταση 4km από την Άρτα, συνιστούν μονάδες εθνικής σημασίας για την ενεργειακή επάρκεια στην ευρύτερη –ακριτική– περιοχή της δυτικής Ηπείρου. Η πιθανολογούμενη «μεταβίβασή» τους από τη ΔΕΗ Α.Ε., σε νέα – προς πώληση – εταιρεία και η συνακόλουθη ιδιωτικοποίησή τους, μας βρίσκει αντίθετους.
   Ως βουλευτής του Νομού Άρτας και υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, δηλώνω την κατηγορηματική αντίθεση μου σ’ αυτό το σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Ηπείρου. Θα διασφαλίσει τη δημόσια διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων του ποταμού Άραχθου.
   Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό."
    Τις ημέρες που μεσολάβησαν, από τότε μέχρι σήμερα, υπήρξε εκκωφαντική σιωπή για το θέμα από όλους τους λαλίστατους -για άλλα ζητήματα- παράγοντες της Άρτας. Ας μην τους κακολογήσω. Ας δεχτώ ότι περίμεναν να δουν αν η Γεροβασίλη είχε καλή πληροφόρηση
   Σήμερα λοιπόν αποδείχτηκε ότι ήταν αλήθεια: Δόθηκε στη δημοσιότητα η κυβερνητική ανακοίνωση για το ξεπούλημα της "Μικρής ΔΕΗ" και μέσα στο "πακέτο" συμπεριλαμβάνονται και το Πουρνάρι 1 και 2.
    Για το θέμα υπήρξε κοινή δήλωση των Υπευθύνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑτου Θανάση Πετράκου και της Ευγενίας Ουζουνίδου:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
   Η Συγκυβέρνηση της καταστροφής προχωράει στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Πριν από λίγο έδωσε στην δημοσιότητα το νέο καταστροφικό νομοσχέδιό της με το οποίο δημιουργεί την λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, αλλά και των πελατών της.
    Σε αυτή εντάσσει τις λιγνιτικές μονάδες του Αμυνταίου 1 και 2, τις μονάδες της Μελίτης 1 και 2. Τα ορυχεία του Αμυνταίου, της Λακκιάς, του Κλειδιού, της Μελίτης, των Κομνηνών 1 και 2 και της Βεύης. Επίσης τις Υδροηλεκτρικές μονάδες της Πλατανόβρυσης, του Θησαυρού, της Άγρας, του Εδεσσαίου και το Πουρνάρι 1 και 2. Επίσης και την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Φ.Α. του ΑΗΣ Κομοτηνής.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για να μη περάσει αυτό το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της Συγκυβέρνησης. Οι εντολοδόχοι της Τρόϊκα Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουν.
     Όπως τονίσαμε και για τον άθλιο νόμο με τον οποίο θέλουν να ξεπουλήσουν τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι.
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο και να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου