Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ποια πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε περισσότερο: Εξυπνο τεστ έχει την απάντηση



Γνωρίζουμε πώς το κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου μας εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες και συνδέεται με το αν το άτομο είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Πόσο όμως χρησιμοποιούμε την κάθε πλευρά του εγκεφάλου μας και πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτό;

Το να είναι κανείς αριστερόχειρας σημαίνει πως ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου του «υπερισχύει» έναντι του αριστερού, γιατί το σώμα μας δέχεται εντολές από τον εγκέφαλο «χιαστί», δηλαδή η δεξιά πλευρά του σώματος από το αριστερό ημισφαίριο ενώ η αριστερή πλευρά του σώματος από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Οι αριστερόχειρες διαπρέπουν δραστηριότητες που εξαρτώνται από ικανότητες οι οποίες εξυπηρετούνται από το δεξί ημισφαίριο, όπως η αρχιτεκτονική, η εφαρμοσμένη μηχανική, η μουσική, οι πλαστικές τέχνες κ.α. Αυτό ίσως βασίζεται στο γεγονός ότι το αριστερό ημισφαίριο έχει ένα χαρακτήρα ακουστικο-λεκτικό ενώ το δεξί οπτικό.
Χρησιμοποιώντας μερικές απλές ερωτήσεις ένα έξυπνο τεστ μπορεί να σας αποκαλύψει ποια μεριά του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε περισσότερο.
Δοκιμάστε το εδώ

Πηγή
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου