Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Π. Τσίλη με τους επιμορφωτές

Με τους επιμορφωτές- εκπαιδευτές που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών, συναντήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για το σκοπό και τους στόχους του προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων,  για τη  μέχρι σήμερα λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης  και κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις για επέκταση των προγραμμάτων στις  δημοτικές ενότητες για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων – ωφελουμένων από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.

Η συνεργασία υπήρξε ουσιαστική και παραγωγική και  διαφάνηκε η βούληση όλων των πλευρών για την αξιοποίηση με τον καλλίτερο τρόπο τόσο των  υποδομών που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όσο και του έμψυχου δυναμικού των επιμορφωτών.   Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός ότι τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης αποτελούν διέξοδο για τους πολίτες στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αφού τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και οι θεματικές ενότητες καλύπτουν πλέον μετά την οριστικοποίηση των πινάκων των επιμορφωτών ένα ευρύ πεδίο (ξένες γλώσσες –αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά- , ελληνική γλώσσα, εικαστικά και διακόσμηση, αγωγή υγεία , διατροφή και  πρώτες βοήθειες, οικονομία και επιχειρηματικότητα, ποιότητα ζωής και περιβάλλον, Η/Υ, κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, πολιτισμό και τέχνη) .
«’Έχουμε χρέος να παρέχουμε δυνατότητες και διέξοδα στους συμπολίτες μας και να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή. Όπως επίσης να αξιοποιήσουμε το πολύ καλό στελεχιακό δυναμικό των επιμορφωτών- συνεργατών του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου μας, δημιουργώντας έτσι και θέσεις απασχόλησης για τους ανθρώπους αυτούς. Αυτός είναι ο σκοπός μας και σ΄ αυτό στοχεύουμε. Μέχρι σήμερα τα καταφέραμε.» ανέφερε κλείνοντας τη συνάντηση η αντιδήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου