Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Απίστευτες σκηνές στο συνοδικό μέγαρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια δίκης
Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στο συνοδικό μέγαρο κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
Με το άκουσμα της απόφασης των συνοδικών δικαστών που καθήρεσαν τον αρχιμανδρίτη, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές κατά των μητροπολιτών.
Όπως είπαν στο dogma.gr άνθρωποι που ήταν παρόντες τη στιγμή της έντασης, από την πλευρά του καθαιρεθέντος, ακούστηκαν ακόμη και απειλές περί «φακέλων» οι οποίοι θα αναρτηθούν στα «μανταλάκια» και άλλοι χαρακτηρισμοί τους οποίους αδυνατούμε να μεταφέρουμε.
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση στους εκκλησιαστικούς δικαστές ήταν το μένος και η σφοδρότητα της φραστικής επίθεσης που δέχθηκαν, όχι μόνο από τον κατηγορούμενο αλλά και από τον συνήγορο του, τα οποία χαρακτήρισαν μοναδικά στα δικαστικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών.
Ο πρώην πλέον κληρικός σύμφωνα με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, σχολίασε στο facebook την απόφαση προαναγγέλλοντας προσφυγή στο ΣτΕ.
«Το Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό δικαστήριο επικύρωσε πριν λίγο, την απόφαση του πρωτοβάθμιου, "περί καθαίρεσης", και πλέον αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου της Επικράτειας που θα κρίνει την νομιμότητα της όλης διαδικασίας από την αρχή της. Καλή Ανάσταση», έγραψε στην προσωπική του σελίδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως σημείωσαν στο dogma.gr ιεράρχες, έγιναν προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να διαφανεί κάποιο ίχνος ειλικρινούς μεταμέλειας από την πλευρά του κατηγορουμένου ο οποίος είχε συστηματικά αμφισβητήσει κάθε συνοδική απόφαση αλλά και αυτήν του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Πηγή:dogma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου