Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για το θέμα ανταλλαγής του κτιρίου του Επιμελητηρίου με οικόπεδο του Δήμου

Η ανταλλαγή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στην οδό Αραβαντινού, με οικόπεδο του Δήμου, ίδιας αντικειμενικής αξίας, ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το αίτημα είχε υποβληθεί από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, με βάση σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί τόσο από την σημερινή όσο και από προηγούμενες διοικήσεις. Στόχος της πρότασης αυτής, είναι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος προκειμένου το Επιμελητήριο να προχωρήσει στην ανέγερση νέων και σύγχρονων εγκαταστάσεων.
Μετά από μία μαραθώνια συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής του ακινήτου του Επιμελητηρίου με οικόπεδο του Δήμου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νιάρχου.
Η Δημοτική Αρχή, με μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών που έχει πάρει μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.
Εκτίμησή της είναι ότι το Επιμελητήριο, που εκφράζει το σύνολο του εμπορικού, επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου, δικαιούται να έχει ένα χώρο που θα του επιτρέπει να αναπτύσσει όλες τις δραστηριότητές του. Αυτό άλλωστε αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων των διοικήσεών του.
Η Δημοτική Αρχή αυτό το αίτημα στηρίζει, συμβάλλοντας από την πλευρά της στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης, προς όφελος όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου