Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Έως το τέλος Ιουνίου οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικώνΣτην αναμονή βρίσκονται περίπου 15.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως ότου ανακοινωθούν οι μεταθέσεις τους από το υπουργείο Παιδείας, κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, για να ακολουθήσουν μετά οι αποσπάσεις και οι διορισμοί των αναπληρωτών.
Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, παρά το γεγονός ότι παραμένει υψηλός, είναι μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.
O φόβος της απώλειας της οργανικής θέσης  φαίνεται να οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς να μην υποβάλουν αίτηση, διότι ανησυχούν μήπως στη νέα περιοχή που θα πάνε δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και έτσι θα παραμείνουν στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας«Έθνος».
Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των αιτήσεων για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή στην πρωτοβάθμια ανήλθε στις 7.005, έναντι 7.550 αιτήσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι, ενω λίγο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου