Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Απειλές Θεοχάρη: Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει θα μιλήσω



Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης να αποτελεί παρελθόν από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, ωστόσο το σίριαλ των όσων προηγήθηκαν της παραίτησής του συνεχίζεται, με τον ίδιο να αφήνει αιχμές και καρφιά για το πώς έφτασε στο σημείο να φύγει.

Σύμφωνα με το Mega ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίζεται πως δεχόταν πιέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο Χάρης Θεοχάρης. Μάλιστα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων, μία μέρα μετά την παραίτησή του μίλησε για την αποχώρησή του και ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεχόταν πιέσεις, κάτι που έγινε και για να παραιτηθεί. Μάλιστα αναφέρεται πως ο κ.Θεοχάρης έκανε τις δουλειές της κυβέρνησης και τελικά κατηγορούνταν εκείνος.
Ενοχλημένος με την... παραίτηση του ο Θεοχάρης
Μετά την απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή του και να αποτελέσει παρελθόν από τη Γενικη Γραμματεία Εσόδων ο Χάρης Θεοχάρης, εμφανώς ενοχλημένος, για την εξέλιξη αυτή εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ».
Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί υποστηρίζοντας «δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα, γιατί δεν έχω κάνει κάτι τομέα μου, για να το νιώσω... Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα». Και τα καρφιά δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο πρώην ΓΓ Εσόδων είπε: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, εγώ τα υλοποιώ. Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είναι ανεκτίμητη».
Στη συνέχεια φίλησε και ευχαρίστησε τον κ. Στουρνάρα «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία... Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια... Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια.
Το σήριαλ της εξόδου Θεοχάρη από την ΓΓ Εσόδων
Το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο ΓΓ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο της παραίτησης του δεύτερου. Μάλιστα φέρεται πως ο κ.Στουρνάρας επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο. Έπειτα όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη.
Στην κυβέρνηση πάντως ήταν αποφασισμένοι να να απομακρύνουν τον κ. Θεοχάρη αποδίδοντάς στον ίδιο πολλά λάθη τα οποία κόστισαν στη ΝΔ στις Ευρωεκλογές και θεώρησαν ότι διάφορες εγκύκλιοι που εκδόθηκαν ιδίως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο καλό δεν έκαναν.
Διαψεύδει ο Θεοχάρης
Σε δηλώσεις του πάντως, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως «δεν έχω απειλήσει κανέναν να μιλήσω, ούτε βεβαίως να απ ασφαλίσω»
Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι υλοποίησε αυτά που έπρεπε να γίνουν προσθέτοντας ότι ς έκανε τη δουλειά του καλύτερα από τον καθένα τις τελευταίες δεκαετίες και καλύτερα από όσο θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να την κάνει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου