Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό -Πάνω από τα τηλέφωνα οι υπουργοί



Κορυφώνεται η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς μέσα στις επόμενες ώρες περιμένουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη περιμένουν τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ενημερωθούν για την είσοδό τους στην κυβέρνηση, την παραμονή τους, την μετακίνησή τους ή την αποχώρησή τους από αυτή.

Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Ο πεωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν συσκέψεων και συνεννοήσεων όλες τις προηγούμενες ημέρες, τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τους στενούς του συνεργάτες έχει συμπληρώσει όλα, ή σχεδόν... όλα, τα κομμάτια του παζλ του πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως επιβεβαιώνουν και στελέχη των δύο κομμάτων με τα οποία επικοινώνησε το iefimerida.gr, κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Αυτοί που αγωνιούν και περιμένουν τηλεφώνημα
Ερωτηματικό παραμένει η παραμονή των Αδωνι Γεωργιάδη,  Πάνου Παναγιωτόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση, ενώ εκτός κυβέρνησης φαίνεται ότι οδηγείται ο Γιάννης Βρούτσης και ο Αθανάσιος Τσαυτάρης. Αγνωστο είναι ακόμη τι θα γίνει με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Οι υπό μετακίνηση υπουργοί
Αν και όλα δείχνουν ότι παραμένουν εντός του κυβερνητικού σχήματος, πολύ πιθανό να μετακινηθούν σε άλλα πόστα, λόγω και της καραμπόλας που θα προκύψει από την είσοδο νέων προσώπων, είναι  οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης.
Συγκεκριμένα υπουργείο φαίνεται να αλλάζει ο Γιάννης Μιχελάκης, με τις πληροφορίες να τοποθετούν και εκεί τον Μάκη Βορίδη, ενώ αναπληρωτής υπουργός δεν αποκλείεται να είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Τα σενάρια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από το υπουργείο Παιδείας στο Ναυτιλίας, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Συμεών Κεδίκογλου.
Στην περίπτωση μετακίνησης του κ. Αρβανιτόπουλου, τότε τη θέση του ενδέχεται να πάρει η Εύη Χριστοφιλοπούλου και να μετακινηθεί από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και δεν αποκλείεται η ίδια να αναλάβει τελικά υπουργός στο εν λόγω υπουργείο εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.
Οι αμετακίνητοι υπουργοί
Σύμφωνα με όλα όσα δείχνουν οι έως τώρα πληροφορίες αμετακίνητοι από τις θέσεις τους θεωρούνται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Τα νέα πρόσωπα
Σίγουρη σχεδόν θεωρείται η είσοδος του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναμένεται να εισέλθουν ο Οδυσσέας Κωνσταντινότπουλος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ προς αξιοποίηση θεωρούνται και οι Παντελής Καψής, Συλβάνα Ράπτη αλλά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Από το στρατόπεδο της ΝΔ στην κυβέρνηση φαίνεται να εισέρχονται οι Αρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ πολύ κοντά στην υπουργοποίηση φαίνεται ότι είναι και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, της Νίκης Τζαβέλλα, αλλά και της Φεβρωνία Πατριανάκου.
Αγωνία και για τον νέο υπουργό Οικονομικών
Με τη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας να θεωρείται σχεδόν βέβαιη, φουντώνει η σεναριολογία για το πρόσωπο που θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.
Τα σενάρια είναι πολλά και οι φήμες και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν πολλές με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται τίποτα. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γραφείο του 6ου ορόφου στην οδό Νίκης θα βρεθεί πολιτικό στέλεχος με τα ονόματα των Χρήστου Σταϊκούρα, Νίκου Δένδια,  Μάκη Βορίδη,  Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και Κωστή Χατζηδάκη να είναι στο τραπέζι. Την Παρασκευή ακούστηκε έντονα και το όνομα και της Ντόρας Μπακογιάννη μετά το τετ α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό.
1.     Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες διακινείται και ένα σενάριο που θέλει τον νέο υπουργό Οικονομικών να είναι ένα πρόσωπο έκπληξη, να μην προέρχεται από την ΚΟ της ΝΔ και να μην είναι καν πολιτικό πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ώρες φημολογείται έντονα το όνομα του ομογενή καθηγητή Οικονομικών και στενού φίλου του Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Οικονομίδη.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:
iefimeridagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου