Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Έκκληση της δημοτικής Αρχής για τα σκουπίδια και τα χορτάρια

Έκκληση προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις να βγάζουν αργά το βράδυ τα σκουπίδια στους κάδους και να κόβουν με δική τους πρωτοβουλία τα χορτάρια στους ιδιωτικούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν το πρόβλημα της δυσωδίας και ο κίνδυνος πυρκαγιών στην καρδιά του καλοκαιριού, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι, αν κι έχουν αντικατασταθεί 700 κάδοι απορριμμάτων (400 μέσα στην πόλη και 300 περιφερειακά), “παρατηρείται μεγάλη ακαταστασία” σε συγκεκριμένους χώρους όπου πετιούνται σκουπίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως πρόσθεσε, απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα χωροθετούνται και 12 χώροι υπογειοποίησης κάδων.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ανατολής, γνωστοποίησε ότι αναμένεται να καθοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που θα γίνουν οι εσοχές στις οδούς Παπαναστασίου και 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε να τοποθετηθούν οι κάδοι απορριμμάτων.
“Μεγάλο πρόβλημα” χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κατηρτσίδης και τα χορτάρια που δεν έχουν κοπεί σε μη δημόσιους χώρους, προτρέποντας τους πολίτες να τα κόψουν, για “να μη συμβεί το κακό”.
Αναφερόμενος στα ογκώδη και αδρανή υλικά, υπενθύμισε ότι η ευθύνη για την αποκομιδή τους βαρύνει τους χρήστες και όχι το Δήμο, γι' αυτό και όταν δεν υπάρχει σχετική αδειοδότηση, επιβάλλονται πρόστιμα. Ειδικά για τα κλαδιά και τα ογκώδη υλικά, είπε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί με την απόθεσή τους στο νταμάρι στη Μπάφρα.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε ακόμη στο φαινόμενο των βανδαλισμών, της αφισοκόλλησης και του αυθαίρετου βαψίματος δημόσιας περιουσίας, ζητώντας από τους δημότες να συνδράμουν στην προστασία τους. “Κάποια στιγμή”, προειδοποίησε, η δημοτική Αρχή θα αλλάξει στάση απέναντι σε αυτά”. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου