Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: ''Θα είμαι ο πρώτος εργάτης και διάκονος του τόπου''



Tέσσερις δεκαετίες πέρασαν από τότε που η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχθηκε τον ποιμενάρχη της.
Χθές το απόγευμα, ο τοπικός κλήρος, οι αρχές του τόπου και ο λαός της πρωτεύουσας της Ηπείρου, καλωσόρισαν τον νέο τους Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Στο πρόσωπο του νέου τους Μητροπολίτη βλέπουν τον ιεράρχη εκείνο που θα έχει το δυναμισμό και την στοιβαρότητα του προκατόχου του και, ταυτόχρονα, θα ανοίγει νέους δρόμους και θα δίνει νέες προοπτικές σε μία διαφορετική εποχή με πολύ υψηλές απαιτήσεις που η παρουσία της Εκκλησίας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.
Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και έμφαση στο νέο αίμα μίας δυναμικής και προοδευτικής κοινωνίας που μπορεί να συνεισφέρει πολλά για το αύριο της Ηπείρου είναι τα συστατικά που ζητά με μία φωνή η τοπική κοινωνία από τον νέο της Επίσκοπο.

Στην κεντρική πλατεία της πανέμορφης πόλης των Ιωαννίνων ο Αρχιεπίσκοπος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος, οι ιερείς και πλήθος κόσμου φώναξαν «άξιος» στον νέο τους Μητροπολίτη.
Στην ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης αναγνώρισε την μεγάλη και ιστορική ευθύνη που έχει αναλαμβάνοντας την Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Τόνισε την πνευματική αναφορά του στον Οικουμενικό Θρόνο, ενώπιον του εκπροσώπου του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου, και μίλησε για την τεράστια ευθύνη και ιστορική κληρονομιά που αναλαμβάνει.
Τα Ιωάννινα στο εξής, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, είναι πια η οικογένειά μου.

«Το είναι μου θέλω να ποτιστεί με τη νέα μου πατρίδα, τη γη, τους ανθρώπους της, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα όνειρα των νέων, την πρόοδο και το κοινό καλό» είπε.
Υποσχέθηκε πως με οδηγό το Ευαγγέλιο και με διάθεση συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του τόπου, αλλά ιδιαίτερα με τους νέους, με διαφάνεια και νομιμότητα, θα επιδιώξει να γίνει «ο πρώτος εργάτης και διάκονος της Μητρόπολης».
Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου