Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μυστήριο με το βασιλικό τάφο στην Αρχαία ΑμφίποληΗ είδηση για τη μεγάλη ανακάλυψη των αρχαιολόγων στην Αρχαία Αμφίπολη δεν περιορίστηκε εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά έγινε θέμα σε διεθνή πρακτορεία και στα περισσότερα ξένα Μέσα φιλοξενούν φωτογραφίες από την περιοχή, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και φυσικά τις δηλώσεις για περί ενός «εξαιρετικά σημαντικού» τάφου που αποκαλύφθηκε στη βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα ξένα Μέσα που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα ευρήματα στην Αρχαία Αμφίπολη είναι το Associated Press, το ABS News και το Fox News. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε άρθρο του κάνει λόγο για «Μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα».
Με την είδηση ασχολήθηκαν, το Reuters αλλά και η Washington Post, ενώ σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε και η Le Figaro στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Σε δημοσίευμα του «Guardian» αναφέρεται πως οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος έχει έρθει σταδιακά στο φως τα τελευταία δύο χρόνια, και σηματοδοτεί μια σημαντική αποκάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.
«Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά κάποια σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές το 2012 και αναμένεται ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στον τάφο στο τέλος του μήνα, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν ποιος ήταν θαμμένος εκεί» αναφέρει η εφημερίδα.
Με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού περί εξαιρετικά σημαντικής ανακάλυψης στην Αμφίπολη, ξεκινά το ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο «φιλοξενούνται» και οι αρχαιολόγοι της Μακεδονίας και κυρίως εκείνος της Βεργίνας, όπου το 1977, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τον τάφο του πατέρα του Αλεξάνδρου, Φιλίππου.
«Οι Ελληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, αναφέρουν τα γερμανικά Focus, DPA και Suedeutche Zeitung.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου