Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα έχασαν στη Λευκάδα στη θέα του «Katara» -Το χλιδάτο γιοτ του Εμίρη του Κατάρ που μοιάζει με κρουαζιερόπλοιοΑφωνοι έμειναν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι έκαναν τις βουτίες τους στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λευκάδα. Δύο θηριώδη γιοτ, που έμοιαζαν με κρουαζιερόπλοια τους έκλεισαν τον ορίζοντα.
Το ένα από τα δύο, σύμφωνα με το lefkadapress.gr από όπου και η φωτογραφία του άρθρου, ήταν το Katara, το γιοτ που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, τον 62χρονο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
O Aλ Θανί, περνά το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών του στην Ελλάδα, αφού είναι ιδιοκτήτης του νησιού Οξιά, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει θεαθεί να κάνει τις βόλτες του στα νησιά του Ιονίου.
Το «Katara»
Η πολυτελής θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ έχει μήκος 124 μέτρα και πλάτος 19 μέτρα,  διαθέτει επτά καταστρώματα, δύο ελικοδρόμια,  πισίνα,  τζακούζι, αλλά και υποβρύχιο που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 100 μέτρων.
Ποιος είναι ο Εμίρης του Κατάρ

Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιου πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσω των 50 δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται το δικό του Qatar Ιnvestment Αuthority επενδύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου