Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κλειδώνει το σχέδιο της έκτακτης ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια



Κοντά σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση με την Τρόικα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.
Από τη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια προέκυψε πως αναμένεται να υπάρξει λύση για το θέμα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει κάθετη αντίρρηση της Τρόικα για την ελληνική πρόταση ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, υπάρχουν μόνο παρατηρήσεις οι οποίες θα συζητηθούν».
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροδφορίες η ρύθμιση θα έχει έκτακτο χαρακτήρα διάρκειας δύο ετών, θα αφορά τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και με την παρέλευσή της, θα ισχύει το πτωχευτικό δίκαιο.
Η ρύθμιση θα αφορά 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου θα εφαρμοστεί οριζόντια ρύθμιση για όλες και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις όπου τα δάνειά του; Θα αντιμετωπιστούν με εξατομικευμένη ρύθμιση.
Η ρύθμιση που εξετάζεται θα περιλαμβάνει διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Αναφορικά με τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τράπεζες μετά την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων δεν αναμένεται να επηρεαστεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια, καθώς δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.«Ακόμα όμως και αν χρειαστεί περαιτέρω κεφαλαιοποίηση, αυτή θα καλυφθεί από τα οφέλη του αναβαλλόμενου φόρου», δήλωσε στέλεχος του υπ. Οικονομικών

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου