Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εφάπαξ με διαδικασίες εξπρές για 50.000 συνταξιούχουςΞεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του έτους 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους.
Με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή ακόμα και τις αρχές του 2014), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους».

Μεταξύ άλλων ωφελούνται δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει συνεργασία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το οικονομικό επιτελείο και πλέον «κλείδωσε» το ποσό που θα διατεθεί. Χθες υπήρξε και η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , με το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία, νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ να φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.
Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου