Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έταξαν 2-3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω ΠρόεδροΒόμβα στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος είπε πως του έταξαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την αποκάλυψη έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο κ. Λαζόπουλος ανέφερε αρχικά ότι γνώριζε για περίπτωση  απόπειρας χρηματισμού βουλευτή και ότι επίκειται αποκάλυψη εντός της ημέρας. Ωστόσο, λίγο αργότερα αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή τον οποίο αποπειράθηκαν να χρηματίσουν. «Είναι ο Παύλος Χαϊκάλης», είπε ο κ. Λαζόπουλος.
Αμέσως μετά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ο κ. Χαϊκάλης είπε πως υπάρχουν στοιχεία, οπτικό και ακουστικό υλικό, τα οποία έχει καταθέσει στον εισαγγελέα από το Σάββατο το βράδυ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι του έταξαν 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό του δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρεία. Το συνολικό ποσό της «προσφοράς» έφτανε τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι η απόπειρα χρηματισμού έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν ανακοινωθεί το όνομα του Σταύρου Δήμα.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως όλα τα στοιχεία τα έχει δώσει στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στον οποίο έδωσε και κατάθεση. Τόνισε μάλιστα πως οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Για το πρόσωπο που τον προσέγγισε είπε ότι δεν είναι γνωστό με την έννοια της ευρείας αποδοχής, αλλά είναι γνωστό στους οικονομικούς κύκλους.
Εν τω μεταξύ, για το θέμα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους ΑΝΕΛ σήμερα στις 13:00.
Δεν κατονόμασε στον εισαγγελέα το άτομο που τον πλησίασε
Ωστόσο, δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ με το αν τελικά ο κ. Χαϊκάλης κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στην κατάθεσή του στους εισαγγελείς. Ο κ. Χαϊκάλης και ο κ. Κουίκ είπαν ότι έχει δοθεί το όνομα, ωστόσο πληροφορίες από τις εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, ούτε καν κάποιες συντεταγμένες, ή τα άτομα που κρύβονται πίσω από το πρόσωπο που τον πλησίασε. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ σε νέα του τηλεφωνική παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ο κ. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στις εισαγγελικές αρχές αλλά στην Ασφάλεια, όπου έδωσε επίσης κατάθεση μετά από εντολή των κ. Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι η Εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία του βουλευτή.
Σκουρλέτης: Δραματική τροπή στην απόπειρα πιέσεων των βουλευτών
Αμεση ήταν η επέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρενέβη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Νομίζω ότι τα όσα ακούσαμε από τον Λάκη Λαζόπουλο και επιβεβαιώθηκαν από τον Παύλο Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την απόπειρα πιέσεων στους βουλευτές για να πιεστούν για την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οταν αρχίσαμε να τα λέμε, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου