Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γάζωσαν με 54 σφαίρες την πρεσβεία του Ισραήλ



Τρομοκρατική επίθεση σε ένα από το πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν τέσσερις άγνωστοι γάζωσαν την πρεσβεία του Ισραήλ με καλάσνικοφ. Πυροβόλησαν 54 φορές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώχου με δύο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας, σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρει 54 κάλυκες γύρω και μέσα στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ. Ηδη η Αντιτρομοκρατική έχει πάρει στα χέρια της το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να δουν ακριβώς τις κινήσεις των τρομοκρατών. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αρχές είναι αν οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ ή ένα. Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο με το ένα όπλο, αυτό σημαίνει πως οι δράστες είχαν το χρόνο να αλλάξουν ακόμα και γεμιστήρα στο καλάσνικοφ
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκλείσει την περιοχή
Oι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή και δεν περνάει τίποτα γύρω από την πρεσβεία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο  -το Δεκέμβριο του 2013- είχε γίνει επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.
Βούλτεψη: Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά τη Δημοκρατία, τη χώρα
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην  πρεσβεία του Ισραήλ , δήλωσε:
Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα.
 
Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας.
 
Η Κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου.
Κικίλιας: Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα θα μας έχουν απέναντί τους
Στον τόπο της επίθεσης έφτασε λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώτα συναντήθηκε με την πρέσβειρα του Ισραήλ.
Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση μας με το Ισραήλ» οι οποίες είναι πολύ καλές «στο ευρύτερο κομμάτι της γεωστρατηγικής συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου».
Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα» και πως «αυτοί που κλιμακώνουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν προβλήματα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, θα έχουν απέναντί τους τη συντεταγμένη πολιτεία και το ελληνικό κράτος». «Η ελληνική πολιτεία στο σύνολό της στέκεται απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα» επανέλαβε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.
Υπουργείο Εξωτερικών: Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την προστασία όλων των Διπλωματικών Αρχών
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.
  
Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να διασφαλίσει την προστασία όλων των Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ,  η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή.
  
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες  ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Αυτήκοος μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης
Μιλώντας στο iefimerida.gr, υπάλληλος βενζινάδικου που βρίσκεται απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης: «3 η ώρα ακούστηκαν ριπές. Καμιά 20αριά περίπου θα πέσανε. Της άκουσα με αντίλαλο και γι' αυτό νόμιζα ότι ήταν κάτω από τη γέφυρα. Αλλά ήταν από το πλάι της γέφυρας. Πυροβόλησαν από την Κηφισίας. Υπήρχε κινητικότητα, οι φύλακες που φυλάνε την πρεσβεία κάλεσαν βοήθεια. Τρεις και δέκα ήρθε πολύς κόσμος, ήρθε η Αντιτρομοκρατική. Εμαθα μετά ότι ήταν τέσσερα άτομα με δύο μηχανάκια. Πυροβόλησαν την πρεσβεία, έσπασαν κάποια τζάμια».

Πηγή:
IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου